AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-05-2008, 18:24   #1
Kullanıcı Adı
nar
Standart Başörtüsü Düzenlemesi İptal Edildi
Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, şöyle denildi:

''9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur.''

-YAPILAN DÜZENLEME-

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa'nın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline gelmişti.

Anayasa'nın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

ZAMAN

nar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-05-2008, 19:34   #2
Kullanıcı Adı
yolcu44
Burdan devam edelim.
Uygunsuz yorum yazan kişiler uyarı puanı alacaklardır. Bütün mesajları tek tek incelemek zorunda bırakmayın bizi arkadaşlar. Biz size güveniyoruz bunu çiğnemeyin.

Kadim Sevgiler...
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:36   #3
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Arkadaşlar sakin dedik kaç kere lütfen... Bize yakışmıyor Başkanımızında dediği gibi
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:36   #4
Kullanıcı Adı
selinay
Alıntı:
..DolunAy_Kadim.. Nickli Üyeden Alıntı
Burdan devam edelim.
Uygunsuz yorum yazan kişiler uyarı puanı alacaklardır. Bütün mesajları tek tek incelemek zorunda bırakmayın bizi arkadaşlar. Biz size güveniyoruz bunu çiğnemeyin.

Kadim Sevgiler...
:-* +1
selinay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:38   #5
Kullanıcı Adı
selinay
Milletimizin düşüncelerini ve isteklerini hiçe sayan bir zihniyetten başka bir kararda beklenemezdi zaten...
Yani; Hakimiyet kayıtsız şartsız anayasa mahkemesinindir! ;) >
selinay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:39   #6
Kullanıcı Adı
politikaci
Cumhuriyeti öyle bir değiştirdiler ki;

Egemenlik kayıtsız şartsız Ak Partili vatandaşların değildir.
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:41   #7
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Verilen kararın beklentileri karşılar olması; ne kadar da adalet vurgusunu öne çıkarıcı belirteç olmaktadır. Buna bakıldığında siyasi olması da devletin Anayasal kurumlarının ne kadar, sorgulanır olduğu da ortya konulmuş olmaktadır. Bu karar aslında sürpriz değil. Bunun sinyalleri daha öncede verildi. Yapılan Üstün Erk açıklamaları ile de desteklendi. Yani yoğun bir baskı kurulduğu da ortada ...

Bu baskının niteliği, diğer bazı Adalet dağıtıcı kurumlar tarafından yapıldığından - veya kullanıldığından - hukukun kukla olabileceği de kendini kanıtlar ispat niteliği taşımaktadır. Anyasal üstünlüğü kendinde gören sözde adalet dağıtıcıları, özgürlük karşıtı kararları ile Hukuk temsiliyetini de ona olan güvenide -son haddesine gelen- bitirmiş oldular.

Ben baştan beri bir tek kanun ile özgürlük tarafında olmayı, onu hayata geçirmeyi mümkün görmeyenlerdenim . En azından Türkiye için ... Çokda endişe edilecek bir şey yok. Önemli olan sağduyulu ASIL olan adımları atabilmektir. İktidarımız da bu nabzı tutmuş oldu ve de buna haiz adımları sıklaştırtacağından eminim.

Son söz: kim ne yaparsa yapsın, ne dayatırsa dayatsın; Biz bu yola baş koyduk, binler baş da feda olsun. ;)

DURMAK YOK YOLA DEVAM ...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:43   #8
Kullanıcı Adı
Nagihan
Alıntı:
selinay Nickli Üyeden Alıntı
MİLLETİMİZİN DÜŞÜNCELERİNİ VE İSTEKLERİNİ HİÇE SAYAN BİR ZİHNİYETTEN BAŞKA BİR KARARDA BEKLENEMEZDİ ZATEN ..
yani HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ ANAYASA MAHKEMESİNİN DİR ;) >
:-* :-* Hakimiyetsiz kayıtsız şartsız köşe başlarını tutanlarındır... Halk da neymiş...O önce onların kafasından partiye oy versin o zaman değer kazanır...
Allah sonumuzu hayretsin...
Nagihan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:44   #9
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar sakin dedik kaç kere lütfen... Bize yakışmıyor Başkanımızında dediği gibi
yirim senin uyarıyı ben...........
hiç şaşırmadım ben
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2008, 19:45   #10
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Ben MHP konusunda sizlerle hrmfikirim.Döneklik ettiler...Özgürlük olarak farklı görüşlere sahiptim.Defalarca da tartıştım...Burada yazıp huzuru kaçırmak istemem ama karara ben saygı duyarım.... : :
Kemalist59 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)