|
07-01-2008, 20:21 | #1 |
Tartışıyorum- Şükürlerden Gece Kulüplerine..
Arkadaşlar bilindiği gibi milli maçlarda Türk halkı bütün siyasi tartışmaları, ayrılıkları her şeyi bıraktı ve sadece mlli takımı düşünmeye başladı. Her yerde bu konuşuldu. Evde, işte, mecliste, camide.. Galibiyet için dua eden hocalar da oldu, milli takıma elenen takım için sala okuyan hocalar da. Üstüne oyuncuların " şükür", "Allah", gibi sözler ve bunlarla başlayan ya da biten cümleler kullanmaları ve bazı futbolcuların kritik anlarda ellerini havaya açıp dua etmeleri başlıca muhafazakar kesim olmak üzere bir çok kesimde takdir ve şaşkınlıkla karşılandı. Artık milli takımın maçları daha bir şevkle izlenmeye, onlar için yapılan dualar daha bir dikkatle ve de özenle yapılmaya başlandı. Muhafazakar basın milli takım haberlerine daha geniş yer ayırmaya başladı. Bu durum, elendikten sonra da böyle devam etti.
--Peki bu futbolcular daha önce neredeydiler? Biz bu futbolcuları yeni mi tanıdık? Kim olduklarını ne olduklarını bilmiyor muyduk? --Türkiye'ye döner dönmez soluğu gece kulüplerinde almaları ve bazı futbolcuların aldıkları aşırı alkol nedeniyle arabalarını arkadaşlarının kullanması bizi rahatsız edip biraz olsun hayal kırıklığına uğratmıyor mu? --Bu durum; bizim, olayları fazla abarttığımızı ve kendimiz gibi abartmayanlara da "Ama şöyle şöyle oldu. Falan futbolcu şöyle dedi. Sen ne diyorsun be." tarzından sözler sarfederek haksızlık etmiş olduğumuz hissini uyandırmıyor mu?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-05-2008, 23:23 | #2 |
İçki kullanan futbolcu yeri geldiğinde şükürde edebilir, içki içmesi onun dinsiiz olduğunu göstermez, içki içerek günah işlemiş olur.
|
|
07-05-2008, 23:26 | #3 |
Bu bizim insanlarımızda hep olağandır..Birşeyin olması için Yaratıcıyı hatırlayıp istemek..O istek olunca da herşeye yokmuş gibi devam etmek..
|
|
07-09-2008, 18:05 | #4 |
Bırakın canım insanların içkisini miçkisini , günaha giren onlar size ne ?
Alkol alan birini alkışladığınız için kendinizdenmi utanıyorsunuz yani , ne alakası var. Siz onları Türkiye'yi başarılara taşıdıkları için alkışladınız , onlara bunun için dua ettiniz. Kişilere dua etmediniz veya kişileri alkışlamadınız. Ne yaptılarsa yaptılar , size ne , günahı sevabı onların değilmidir. Doğuda askerlerimiz şehit düşüyor , rütbeli rütbesiz , içlerinde hiçmi yok alkol kullanan. Onların geçmişte alkol alırkenki fotoğraflarını görseniz ettiğiniz dualarımı sorgulayacaksınız yani. Yapmayın Allah aşkına ya ... Bu gibi düşünceleri bir kenara bırakın ... Türkiyemizi layıkıyla en iyi şekilde temsil ettiler , Allah yollarını açık etsin. |
|
07-09-2008, 18:20 | #5 |
herşeyin günahı ayrıdır....gönül isterki o gencecik bedenler içkiyle kendini zehirlemesin
ama bu onların dua edemiyeceği anlamına gelmiyo.....yanlış bir mantık bence :-* |
|
07-09-2008, 18:23 | #6 |
şu bir gerçekki içki içmek dinimizde haram...
: “Ey İman edenler içki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki murada eresiniz.” Mâide Sûresi, 90. âyeti “Her sarhoşluk veren şey hamrdır (içkidir) ve sarhoşluk veren her şey haramdır.” (Buhari, Eşribe 1; Müslim, Eşribe 73) bunun bilincinde olan müslümanlar olarak tabiki içki içeni en azından dil ile kınamalıyız... ama maç esnasında bile olsa rabbini hatırlıyor...ve O' na sığınıyor...o anda yüce yaratıcıdan başkasından kimsenin fayda veremeyeceğini biliyor..ve şükrünü O' na ediyor...bu bile aslında takdire şayan...ama yapılan dinen çirkin olan şeyleride görmemezlikten gelemeyiz...yapılan bir şeyle yücelten veya yapılan bir şeyle al aşağı etmek bence hiç mantıklı değildir... |
|
07-09-2008, 18:25 | #7 | |
Alıntı:
tek içki değil....yani maçtan sonra öğrenmedik demi |
||
07-09-2008, 18:30 | #8 |
tabiki maçtan sonra öğrenmedik..ama şu bir gerçekki içkiden evlatlarını korumaya çalışan aileler için vahim bir hal aldı...
islami çevreler bile öve öve bitiremiyor bu gençleri...kahramanlar yani... bilirsin bende galatasaaraylıyım..çokda severim..ama sadece futbol anında...sonradan ..işte şu kadar dindardı...o zaman ne oluyo bizim gariban dinini bilmeyen genlerimize bayağı cazip geliyor...demekki dindarlıkta buda olabiliyor diye hep derler ya..din devlet karıştırmayın diye... futboldada din ve futbol karıştırılmasın lütfen... |
|
07-09-2008, 18:31 | #9 |
Yamuk bir islam inancına sahip olmayanları ilgilendirmesin zaten. Mesela rikopaşa denilen adam, onların günahları bizi ilgilendirmiyorsa, günahlardan rahatsız olmamız da seni ilgilendirmez ;) Madem öyle, "sanane" yani.
Zaten üstteki yazı da günahkarı değil günahı hedef alan ve ana teması "günahkar futbolcular" olmayan bir yazı.Tebrik ederim güzel tespitler. Yazıyı okumayanlar anlamaz tabii. Bu konuda rikopaşa ve türevlerinin dediği hiç önemli değil. Allah Asr suresi indirmiş, kim ziyanda Ey Allah'ım diyosun cevap veriyor: 1. İman etmeyenler 2. Salih amel işlemeyenler 3. Hakkı ve sabrı tavsiye etmeyenler. Hakkı ve sabrı tavsiye edip gözetmek müslümanların görevidir. İnsan yeryüzünün bunun için "halife"sidir. Sadece kendini değil tüm insanları Allah'a yakın görmek ister. Görmezse üzülür, düzeltir, uyarır, hakkı tavsiye eder. Bir kötülük buğz etme/ uyarma / düzeltme yetkisini Allah'tan ve Resulunden alır: ''bir kötülük gördüğünde elinle düzelt ona gücün yetmiyorsa dilinle düzelt onada gücün yetmiyorsa kalbinle buğz et işte bu -kalple buğz etmek- imanın en zayıf olanıdır' (h.ş.) Bu devirde bu Hadisi şerif seni ilgilendirmiyor mu? Sen de beni ilgilendirmiyorsun, zerre önem arzetmiyorsun benim için. Olay budur. |
|
07-09-2008, 18:39 | #10 |
bencede olay budur...
zulme rıza aynı zulümdür. Zülme sessiz kalmak ve zalimden korkup zalimin yanında yer alır gibi yapmak veya zalimin istediklerini takiye adına yapmak Allah'ın hükümleri ile hükmetmek değil bilakis "Zülme meyletmeyin o ateş sizide yakar" ayetinin tehdidine muhattabdır. haram bir şey bizi ilgilendirmez yapsın demek ..haramı alkışlamaktır..veya sessiz kalmak..buda imanın en zayıf olanıdır |
|
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|