|
![]() |
#1 |
![]() Biliyorsunuz arkadaşlar halk olarak ne yazık ki günlük kullandığımız kelime sayısı ortalama 300 adet ingilizlerdeki sayı ise 1000 lerde.. Daha çok kelime öğrenmenin insanın kendisini ifade edebilmesindeki önem tartışılmaz bende düşündüm ki toplum tarafından kullanılmayan unutulmuş sadece TDK sözlüklerinde kalmış olan kelimeleri ortaya çıkarıp öğrenelim ve bunun forum ortamında tartışmalarda kullanalım...
Herkez birer kelime yazıp anlamını karşısına yazsın. Bu sayede Kelime haznemize yeni kelimeler katabiliriz.. :-* :-* :-* Kurallar; 1- Kelimlerin Türkçe olması gerekmektedir. 2- Mümkünse toplumca kullanılmayan unutulmuş kelimeler olmalıdır.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Zuhur= Ortaya çıkma, görünme, belirme, baş gösterme, meydana çıkma
"Meclis azaları meyanından aykırı birtakım prensiplere temayül gösterenler zuhura başlamıştı."- Atatürk. (Meftun arkadaşımız tarafından kullanıldı bu başlığıda aslında ondan esinlenerek açdım) ;) ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kelimeler çok önemli. Kelimelerle konuşuruz, kelimelerle düşünürüz, kelimelerle hayal ederiz, kelimelerle iman ederiz, kelimelerle küfre düşeriz, bazen kelimeler için yaşarız, kelimeler içi ölürüz. Teşekkürler :-*
câmid: cansız, donuk |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Atalet => Tembellik İşsizlik, işsiz kalma, işlemezlik.
"Sabah ataletiyle gezinerek kirli karyolasından sıyrıldı."- H. R. Gürpınar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() muhlis - ihlaslı, olgun... :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() müessir=iz bırakan,tesir eden...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() iltimas-arka çıkma, kayırma
"Onun için buraya kabul edilişimde bir iltimas seziyordum, buysa beni yerin dibine geçiriyordu." O. Kemal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ağmak:
aslında çok bildiğimiz ama kelime köküyle kullanmadığımız bir kelime Hiç konuşmadan güneş batıya ağıncaya dek çalıştılar."- R. N. Güntekin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ben ağmak kelimesinin anlamını yazmamışım beni uyaran arkadaşa teşekkürler bu arada
ağmak:sarkmak,aşağı inmek anlamlarında kullanılırdı ve hepimizin bildiği ağaç ağmak kökünden gelir |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() idrak: Anlama yeteneği, anlayış, akıl erdirme:
"Kişilik idraklerle doğar, diyenler de var."- Ç. Altan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |