AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-16-2008, 23:44   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Nereden gelir bu Şiddet ?
Nereden gelir bu dayak? Din mi ? kültür mü ? Egitim meselesi mi ?

İstanbul Tip Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şahika Yüksel in bir araştırmasının sonucu ürkütücü:

Kadınlara uygulanan şiddetin eğitim düzeyi ile hiçbir alakası yok. Üniversite mezunlarının yüzde 24’ü kadınlara şiddet uygularken, bu oran hiç eğitim almamışlarda yüzde 2’lerde kalıyor. Ekonomik yokluklar ve ataerkil toplum yapımız kadınlara uygulanan şiddeti tetikliyor. Balayında bile şiddet uygulayan erkekler var.

Genellikle şiddet evliliğin ilk 14 ayı içinde kendisini gösteriyor. Kadınların 3’te 2’si ayda en az bir kez şiddete maruz kalıyor. Uygulanan şiddet sonucu kadınların 4’te 3’ünde yaralanma meydana geliyor. Erkeklerin 3’te 1’i ise kadınları döverken sopa, kemer gibi aletler kullanıyor.’

Beklentimizin aksine 'eğitimli' insanlar arasında eğitimsizlere nazaran kadına dayak atan erkekler daha çok. İnsan düşünmüyor değil, yoksa eğitimde (mevcut görülen eğitime rağmen) bir şeyler mi eksik? (Edep ahlak etik değerler ?? )

Aslında din veya muhafazakârlık değil bu kadına farklı bakisin kaynağı. Bu durum ideoloji veya dinden kaynaklanmıyor, bu din ve ideoloji sadece bahane olarak kullanılıyor, kadın söyle olmalıdır, yerini bilmelidir çünkü din bunu diyor tarzından tezahür ediyor.

Peki NEDEN dayak, ve nereden kaynaklanıyor bu şiddet ?

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-17-2008, 00:00   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Nereden gelir bu dayak?
Benim de aklımdan sonu o konuya benzemesin diye bir düşünce geçti ama insanın şiddeti anlaması mümkün değil , özellikle biri diğerinden güç olarak daha üstünken .. Ben de beylerin bu konudaki görüşünü merak ediyorum .Hem cinslerini onlar anlayabiliyorlar mı ? :-\
Alt 07-17-2008, 00:01   #3
Kullanıcı Adı
LüGaT
Neden olduğu açık, "acziyet". Dini temellerden yola çıkarak eşini haksız yere döven adam düpedüz cahildir. Cahilin dindarlığı arttıkça sapması da artar. Hafazanallah...

Yukarda eğitim sisteminde etik, ahlak.. gibi değerlerin eksikliği mi var acaba diye sorulmuş. Ben de diyorum kibir şeyin eksik olması için "var" olması gerekir. Materyalist kafayla ancak buraya kadar ;)
Alt 07-17-2008, 00:01   #4
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Bu şiddet yanlısı beyler şöyle düşünüyor olabilir mi ki acaba ?

"EŞini dövmeyen dizini döver " .... : )
Alt 07-17-2008, 00:05   #5
Kullanıcı Adı
haritaci70
Dayak eğitimle alakalı birşey değil efendim.. Dayak insanların psikolojik sorunlarından kaynaklanan bir hastalıktır bence..Bunların çeşitli türleri vardir... Eşine, sokaktaki gördüğü insana şiddet uygulayan. Kahvedeki insanlara karlı hırçın ve şiddetli olan, Çocuğuna şiddet uygulayan..

Ne denir bilemiyorum..

Tedaviye ihtiyaci olan tipler .
haritaci70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 00:10   #6
Kullanıcı Adı
Meftun
ya yazıyı okurken bile elim ayağıma dolaştı, bu konuya dayanamıyorum :'(

mantık görmüyorum kesinlikle yok açıklaması falan...

ataerkil bir toplumda yaşıyoruz...erkek herşeye sahip olduğu gibi kadının da sahibidir...egosunu dayak atarak tatmin edebilir...haysiyetini! aşağılayarak yükseltebilir...

söyleyecek o kadar çok şey var ki içimde tıkanıyorum, ifade edemiyorum ama bu 'insanlık' değil!!!!
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 00:13   #7
Kullanıcı Adı
Yâren
Dayak eğitimle çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle eğitimli kadınların.. Ekonomik özgürlüğünü eline alabilmiş meslek sahibi kadınların kocasına karşı maddi yönden bir bağlayıcılığının kalmaması bazı tavrılarını etkileyebilmekte. Ekonomik özgürlüğünü ele almış kadın erkeğinin kölesi olmadığını kendisininde en az kocası kadar söz sahibi olduğunu düşünür. Bu düşünce ile kocasının her dediğini yapmakla hükümlü görmez kendini. Koca ise son çare olarak dayağa yönelir.

Köylü Ayşe kadın ise kocasının bir dediğini iki etmez, gerekirse ayağını bile yıkar.. Ne yapsın garibim anasının evine dönse olmaz, kabul görmez. iyisimi kocası ne derse yapar ikide tokat yer oturur evinde.Ekmek buldun ye dayak buldun kaç taktiği
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 00:16   #8
Kullanıcı Adı
Meftun
hayır yaren öyle değil...tübitakın yaptığı araştırmada eğitimli çalışan kadınla çalışmayan kadının dayak yeme oranı arasında %2 lik fark vardı...

bence bu olay tamamen erkeğin kafa yapısıyla alakalı...

karısını 'eşya' değil de 'eş' görürse,'değer' verirse bu olay yaşanmaz...
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2008, 00:17   #9
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
Yâren Nickli Üyeden Alıntı
Dayak eğitimle çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle eğitimli kadınların.. Ekonomik özgürlüğünü eline alabilmiş meslek sahibi kadınların kocasına karşı maddi yönden bir bağlayıcılığının kalmaması bazı tavrılarını etkileyebilmekte. Ekonomik özgürlüğünü ele almış kadın erkeğinin kölesi olmadığını kendisininde en az kocası kadar söz sahibi olduğunu düşünür. Bu düşünce ile kocasının her dediğini yapmakla hükümlü görmez kendini. Koca ise son çare olarak dayağa yönelir.

Köylü Ayşe kadın ise kocasının bir dediğini iki etmez, gerekirse ayağını bile yıkar.. Ne yapsın garibim anasının evine dönse olmaz, kabul görmez. iyisimi kocası ne derse yapar ikide tokat yer oturur evinde.Ekmek buldun ye dayak buldun kaç taktiği
Ama şöyle bir şey var.Okumuş bayanların dayak yemediğini kim söyledi.Tamam maddi olanağı olduğu için özgürlüğün bi ucu açıktır ama diğer uçta eşi ve ona körü körüne bağlılığı var.Adam gebertse gıkını çıkartmıyor.Buna ne dersin ? Veya boşanmayı gururuna yediremiyor ... V.s.
Alt 07-17-2008, 00:20   #10
Kullanıcı Adı
Demokrat
dayak yiyen erkeklerin haklarini kim koruyacak .. bu konudaki fikirlerim asikar "dayak cennetten cikmadir" denilen bir toplumda böyle seyler cok normal olabiliyor..
isin ilginc yani dinimizin bayanlara verdigi önem bellidir, türkler olarak "at, avrat ve silah" diyerek yine bayanlari önemsedigimiz ortadir o halde nereden geliyor bu siddet..

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)