|
07-18-2008, 12:48 | #1 |
>>>> Leyl Leyl Leyl <<<<<
leyl leyl leyl .... üç kere secde ettim yandım ezelsizim ebedsizim sensizim leyl.... unutuş ırmağında kandım kendime kırk kere tövbe ettim kırk kere tövbe bozdum... inadına devrilmemiş bir karaağacın tüm yapraklarında senin yüzün ve gözlerinde soyunan mahcup bir hüzün... yitik bir şafağın gergefine battım sahipsiz düşlerin düşkünüydüm düştüm kandayım yangınlar devrildi üstüme içimde destursuz bir keder dolu dizgin müebbede gider sen ağlarken gözlerinden gece düştü sevgili yüreğim yer ile yeksân... örtünüp kurşunların ağırlığını suretini tavaf ettim dokunmadan dayanılmaz kimsesizliğine senin kırıktım ve hatta dökük geç kalmıştım herşeye yani 'Sana'... yitik bir şafağın gergefine battım gel gör beni ben kandan bir damlayım.... acemi kumlar gibiyim gözlerinde dağıldım... çevirme bakışını benden dayanamam leyl... yandım kül olmadım korkma yangınımdan... içimde yanan sensin... ben ateşin mekânıyım.. içimde zaman sensin leyl.... geldin kimsesiz bir evin ağulu kandiliydi gözlerin sana bakıyordum belki böyle ilk kez sana bakıyordum bir kelebek kanadına sarınmış oturuyordun karşımda dokunsam dağılacaktın fakat sanırım en çok düş kelimesi yakışıyordu sana kesinlikle tekrarsız bir düştün dokunsam kaybolacaktın sana düştüm ben kayboldum... dilim ateşte dilim dilim dilim aşkın sırrı nedir ne sen bilirsin ne ben cehennemimle bir oldu cennetim söz sükûta kavuştu sevgili meâlsizim... kış geldi mütereddid suskun ve bana rağmen uysal tutkulu bir aşkın hazin kalıntılarıydı belki açılan kasımpatları sen kendindeydin gözlerinde bir kutup yıldızı parlıyordu hep bana bakıyordun leyl bense terkedilmiş bir lunapark acısıyla içimde durmadan dönen korkunç bir atlıkarıncaya tutsaktım ölüleri okuyordum ölü insanları görüyordum ağızsız yüzlerle yüreksiz bedenlerle dolaşan ölü insanları görüyordum sen kendindeydin ne ölü olduğumu hissediyordum ne diri ben sendeydim leyl... büyük bir ihtimalle ilk kez yüzümü bir insanın avuçlarına gömüp ağlamak istiyorum 'seni sevmek istiyorum' şimdiki darmadağın geçkin ve çirkin halimle değil doğduğum günkü halimle değil geçmiş yaşantıların kanlı kırıklarından geleceğin ümitli ve şımarık bilinmezlerinden velhasıl zamandan muaf 'sevmek istiyorum seni' ölüyüm diyorsun ben bir ölüyüm kendindesin ne olduğunu biliyorsun ne kadar çürürsen o kadar yeşerirsin aslında halbuki ben ne ölüyüm ne diri ölmekten korkuyorsan düş olup düş bana tüm düşlerinle yaşayalım... yaşamaktan korkuyorsan tut elimi ölelim... benden korkma leyl... üç kere secde ettim geçmiş bugün gelecek sana 'leyl' dedim... üç kere secde ettim leyl leyl leyl...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-18-2008, 12:52 | #2 |
cnm çok güzel bi şiir
"yitik bir şafağın gergefine battım" söze bayıldım + :-* |
|
07-18-2008, 12:55 | #3 |
SAĞOL CANIM BENDE ÇOK BEĞENDİM BU ŞİİRİ VE SİZLERLE PAYLAŞTIM :-[
|
|
07-18-2008, 13:04 | #4 |
gerçekten güzel şiir.
+ nı veriyorum nur saçan üye ama emanet olarak. alıntı yaptığın yere gidip teslim edecen + yı |
|
07-18-2008, 13:08 | #5 |
ne kadar çürürsen o kadar yeşerirsin aslında
halbuki ben ne ölüyüm ne diri ölmekten korkuyorsan düş olup düş bana tüm düşlerinle yaşayalım... yaşamaktan korkuyorsan tut elimi ölelim... Toğum toprağa ram olunca içten içe çürürmüş toprağın bağrında ,sırrı çözülürmüş zamanla ve herşey açıklığa kavuşurmuş sonunda meğerse tohum bir yandan çürürken sevdasının göstergesi bir fidan bırakırmış toprağın gövdesine ve artık anlarmış toprak toğumu ancak vakit geçtir artık toğum çoktan çürümüştür.Ancak bir fidan bırakmıştır toprağa hatıra,hatıraya sahip çıkmaktır toprağın şiarı ! Yaşamın en güzeli sevdiğin hayalleriyle olandır . Çünkü hiçbir insan kendisini sevdiği kadar düşünemez ! Hanginiz bakabilir ki aynaya sevdiğinizin size baktığı gibi ! Paylaşım için Teşekkürler ( + 1 ) ! |
|
07-18-2008, 13:15 | #6 |
geç kalmıştım herşeye
yani 'Sana'... yitik bir şafağın gergefine battım gel gör beni ben kandan bir damlayım.... acemi kumlar gibiyim gözlerinde dağıldım... çevirme bakışını benden dayanamam leyl... yandım paylaşım için teşekkürler canım ya çok güzel bi şiir +1 :-* |
|
07-18-2008, 13:17 | #7 | |
Alıntı:
Nur saçan mı eStarurullah nur saçmak kim ben kim :-[ |
||
07-18-2008, 13:41 | #8 | ||
Alıntı:
efşan: saçan demek nur efşan: nur saçan şimdiki nickin eskisinden daha güzel |
|||
07-18-2008, 13:50 | #9 | |||
Alıntı:
tşk ederim emin bu güsel açıklaman için Bu ismi üniversitede kaldığım özel yurtta odamızın ismiydi ve o odada 3-4 kişi kalıyorduk ordan esinlendim :-* |
||||
07-18-2008, 14:51 | #10 | |
Alıntı:
yorumunuz için tşkler :-[ |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|