![]() |
#1 |
![]() Video paylaşım sitesi Youtube'ta yayınlandıktan sonra ortalıktan kaybolan eski YÖK Başkanı Teziç, kendisi gibi hukuk Profösörü olan arkadaşı Prof.Dr. Çetin Özek'in cenaze törenine katıldı.
TEZİÇ'İN GÜL'E SUİKAST İMASINDA BULUNDUĞU SÖZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ-VİDEO Törende bir gazetecinin sorularını cevaplayan Teziç, Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan hukuk tartışmalarına ilişkin, “Hukuk tartışmalarının yoğunlaşması beni rahatsız etmiyor. Bu tartışmaların yoğunluğu hukuk konularında bir canlılıkta getirdi. Yer yer gerginlik yarattığı zamanlarda oluyor, ben bunların yine hukuk yoluyla aşılabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. TEZİÇ’İN ERGENEKON RAHATSIZLIĞI Teziç, Ergenekon soruşturması kapsamında bir çok önemli ismin gözaltına alındığının hatırlatılması üzerine de, “İstenmeyen müdahalelerle hukuki düzene yön vermek mümkün değil. Kullanılan uslubu garipsiyorum. Hukukun kendine özgü zarif uslubu vardır bunun bozulmaması lazım" dedi. İddinamenin mahkemeye verilmiş olması büyük bir rahatlama olduğunu söyleyen Teziç, "En azından yargıç önünde bu iddiaların değerlendirileceği bir sürece girdik" diye konuştu. REKTÖR-ASKER GÖRÜŞMELERİNİ İNKAR ETTİ Darbe günlüklerinde yer alan ve bazı üniversite rektörlerinin askerlerle gizli görüşmeler yaptığı şeklindeki iddialar hatırın da hatırlatılması üzerine Teziç, “Ben onlara şahit olmadım. Ben 2003'ün sonunda YÖK'te göreve başlamıştım. Benim dönemimde bu tür toplantıların olduğunu hatırlamıyorum. Olmadı zaten, olsaydı söylerdim zaten. Toplumun önemli yerlerinde görev yapan insanların maruz kaldığı durum da üzücü" diye konuştu. Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|