AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-19-2008, 21:33   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart K.K.T.C.'deki Türk ordusu işgalci mi ?
1- 15- 20 bin ordusu bulundurması gerektiği halde (5 yıldır orada üni eğitimi gören kuzenimin söylemine göre bu kadar asker bulunması gerekiyormuş anlaşmalara göre) 150 bin Türk askerenin orada bulunması doğru mudur ?

2- 150 bin Türk askeri işgalci konumundamıdır ?

3- Referandumda Rumlar 'hayır,Türkler 'evet' dediği halde birleşme gerçekleştirilemedi,K.K.T.C.'de yaşayan gençler birleşmeye sıcak bakarken savaş döneminde yakınlarını kaybeden vahşeti yaşayanlar ise birleşmeye karşı çıkmakta.
Birleşme olduğu taktirde (mümkün değil) yeni bir savaş başlayabilir mi ?

4- Savaş ihtimali olduğu halde (akrabalarım gözlerimin önünde öldürüldü,birleşme olduğu halde bölgeye gelen rumlara ne kapımı açar nede topraklarımı veririm diyen Türkler var) birleşme için görüşmelerin hala devam etmesi ne kadar sağlıklı ?

5- rumlar Türk bölümüne,yunanlılar Türk bölümüne,K.K.T.C.'li Türkler rum bölümüne geçebildiği halde Türkiye doğumlu Türkler rum bölümüne geçemiyor,sebebi Türklerin işgalci durumunda bulunduğu için.Ve bu sebepten dolayı K.K.T.C. işgal altında görüldüğü için hiç bir ülke K.K.T.C.'yi tanımamakta. Bu engeli aşmak için Türk ordusu K.K.T.C.'den bir an önce ayrılmalımıdır ?

K.K.T.C'li Türklerin bir bölümü Türk ordusunu severken bir bölümü Türk ordusunun adayı böldüğünü düşünerek Türk ordusuna kin ve nefret beslemekte.Bunuda eklemekte fayda var :-*

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-19-2008, 21:40   #2
Kullanıcı Adı
maviinsan
İŞgalci falan değiliz.Eğer bizim asker orada olmazsa rumlar Türkleri keser geçer.Oradaki askerlerimiz bir nevi sigorta
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-19-2008, 21:46   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
İŞgalci falan değiliz.Eğer bizim asker orada olmazsa rumlar Türkleri keser geçer.Oradaki askerlerimiz bir nevi sigorta
K.K.T.C.'li Türkler'in bir kısmı Türk ordusunun Kıbrıs'ı ikiye böldüğünü iddia ediyorlar ?
Türk ordusunun sigorta olduğunu kabul etmiyor olsalar gerek ki birleşmeye 'evet' demekteler ?
Türk ordusunun oraya gelerek yerleştiğini,toprak aldığını hatta kadın ve kızlara göz diktiğini iddia da etmekteler.
Alt 07-19-2008, 21:50   #4
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Alıntı:

İşde bu korkudan kurtulmamız gerekir. Dünyada hiç bir kuvvet Türkiye yi karşısına alıp böyle bir girişimde bulunamaz.. Türkiye oradaki asker sayısını elbette azaltacakdır.. Ancak bu kalıcı bir çözüm sonucunda meydana gelecekdir.. İşgalci değiliz. Kıbrıs da Türk vatandaşlarını korumak içinde beklemiyoruz. Orada hakkımız olanı kullanıyoruz.. Eğer siyasilerimizin veya askerimizden çekilmeye yönelik bir sinyal çıkarsa çözüm dahada imkansızlaşır. Türkiye çok şey kaybeder Sert tutumuzu devam ettirmeli ancak kalıcı çözümde böyle bir girişimde bulunabileceğimizi göstermeliyiz..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-19-2008, 22:48   #5
Kullanıcı Adı
hakansükür
Ne işgalcisi Kıbrısın tamamı bizim istila eden rumlardır...
hakansükür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2008, 12:03   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
K.K.T.C.'li Türkler'in bir kısmı Türk ordusunun Kıbrıs'ı ikiye böldüğünü iddia ediyorlar ?
Türk ordusunun sigorta olduğunu kabul etmiyor olsalar gerek ki birleşmeye 'evet' demekteler ?
Türk ordusunun oraya gelerek yerleştiğini,toprak aldığını hatta kadın ve kızlara göz diktiğini iddia da etmekteler.
4 yıl okudum lanet ada kıbrısta. kıbrıslı türk dünyanın en nankör, en çirkef en adi milletidir. T.C vatandaşlarını sevmezler. askeriyeyi sevmem ama kktc de öğrenciyi kollayan bir kurum varsa bu da gerçekten askeriyedir. kktc de her evden çıktığımda depozitimi adam akıllı alamadım. 350 $ verdiysem 150 $ verdiler. 450 verdiysem 200 aldım. bazısının gerekçesi 'evin eskime parası', bazılarının ki 'evin ilaçlanma parası' gibi saçma sapan adeta dalga geçer gibi gerekçeler oldu. hatta devlet kurumuna bile verdiğim depozitomu bile alamadım. elektriğin bağlanabilmesi için verdiğim 180 ytl yi kktc devleti vermedi. size 'vermem' demiyor ama öyle bir prosetürleri var ki alamıyorsunuz paranızı. mezun oldum, elektrik kurumuna gittim depozitomu almak için. bana şimdi git en erken bir ay sonra gel dediler. mezun oldum türkiyeye gidiyorum bir daha gelmicem dedim. o zaman paranı alamazsın dediler. devletin politikasıymış bu. öğrencinin nerden parasını cebe indirebiliriz diye yasa çıkarıyorlar.

türkiyeden bu lanet adaya her yıl 1 milyar dolara yakın para gidiyor. yolları, okulları, okulların araç gereçlerini ve daha birçok şeyi türkiye ödüyor. yine gidip sorun nefret ederler türklerden, öğrencilerden, askerlerden. okul zamanında 10 kasa ekmek satan kıbrıslı bir marketçi öğrenci yokken yarım kasa ekmeği 2 günde satabiliyor. kişi başı 1 otomobil düşüyor kıbrısta. hep öğrenci ve asker sayesinde. öğrenci yokken bugünün parasıyla 200 ytl olan bir evin kirası şimdi 1 milyara yakın. 1000 nüfuslu kasabaya bile üniversite kurmuş ülkemiz, sırf kktc kalkınsın diye. allah inşallah kıbrıslı bir türkü elime düşürür burda, ne kadar iyi olsa bile sırf kıbrıslı türk kimliğine sahip diye canına okuyacağım onun.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2008, 12:25   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Hocam orda okuyan kuzenimin söylediğine göre kıbrıslıların çoğu üniversite mezunuymuş.Bilgili insanalr sonuçta,buna rağmen neden Türk düşmanlığı yapıyorlar ? Okullarında yunanlılar gibi Türklüğe karşı eğitim mi alıyorlar ? Sebebi nedir ?
Alt 08-31-2008, 12:39   #8
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Hocam orda okuyan kuzenimin söylediğine göre kıbrıslıların çoğu üniversite mezunuymuş.Bilgili insanalr sonuçta,buna rağmen neden Türk düşmanlığı yapıyorlar ? Okullarında yunanlılar gibi Türklüğe karşı eğitim mi alıyorlar ? Sebebi nedir ?

kıbrıslı türkler her şeyi türkiyeden bekliyorlar. sanki türkiye onları beslemeye mecbur. 74 yılında türkiyenin 'barış harekatı' adı verilen operasyonunu gereksiz buluyorlar. rumların pekte bir şey yapmadığını belirtiyorlar. onlarla çok iyi anlaştıklarını bir iki fitne yüzünden türk askerinin adaya çıkarma yaptığını söylüyorlar. kktc tanınmadığı için yurtdışına rahat çıkamıyorlardı. bunun sorumlusu olarak türkiyeyi gösteriyorlar. kktc vatandaşı, tc vatandaşından 3 kat daha zenginse bunu türkiyeye borçlular. türkiyeden gelen öğrencilere ve askerlere. türkiyeden gelen yük gemileriyle ihtiyaçları karşılanmasaydı hepsi geberecekti. türkiyeden çok sayıda işsiz insan kktc ye giderek iş aradı, bunlardan bazıları hırsızlık yapınca kktcliler tüm türkler için genelleme yapmaya başladılar. bunu görüyorlar fakat türkiyenin kendileri için nasıl da 'olmazsa olmaz' olduklarını görmüyorlar. valla ne yalan söyliyeyim kktc yi tsunami vursa üzülmeyecem!
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2008, 12:44   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Hocam o zaman ben şu anlamı çıkarıyorum söylediklerinden,Türk askeri çıkartma yapmakta çok geç kalmış!. Rum kanı dolaşır olmuş bunların damarlarında.
Ne diyeyim,kendilerine uygun muamele elbet yapılır bu dünyada,olmadı öteki dünyada.
Alt 08-31-2008, 19:58   #10
Kullanıcı Adı
my_alp
Alıntı:
Hocam o zaman ben şu anlamı çıkarıyorum söylediklerinden,Türk askeri çıkartma yapmakta çok geç kalmış!. Rum kanı dolaşır olmuş bunların damarlarında.
Ne diyeyim,kendilerine uygun muamele elbet yapılır bu dünyada,olmadı öteki dünyada.
senin kanında ne var ölctünmü ne kadar zevk alıyorsunuz Türk lügü asaglamaktan rum kanı dolasıyormus 74 de ya taksim ya ölüm diyen halk kıbrıs daki türkler degilmiydi hic bir belgesel izlemedinmi kitap okumadınızmı?

74 den sonra Turkiye kıbrısı tanıtmak icin ne yaptı?

Hic birsey kendine baglamak icinde birsey yapmadı bugun gelmis annan denen sahıs adayı birlestirmeye calısıyor ve bizim hükümetimiz buna Evet diyor denktası saf dısı bırakıyor.

Bu kıbrıs abd icin ingiliz icin rum icin yunan icin bu kadar önemlide bizim icinmi önemsiz?

Turkiye ve yunanistanın uye olmadıgı bir birlige kıbrıs uye olamaz. Bu yapılan antlasmalarda var basiretsiz avrupa yanlısı hukumetler bunun uzerine gitmesi gerekirken sadece avrupa birliginden 1 kac tane iyilik görmek icin gözlerini kapatıyolar.
my_alp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)