AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: Müzakerelerde Avrupa Birliğinin Samimiyetine;
İnanıyorum 14 31.82%
İnanmıyorum 30 68.18%
Katılımcı sayısı: 44. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 07-23-2008, 13:22   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart Avrupa Birliğinin Samimiyetine İnanıyor Musunuz?
AB nin ülkemiz için öne sürdüğü şartların AB nin normal prosedörü çerçevesinde oluştuğuna mı inanıyorsunuz, yoksa ülkemize haksızlık yapıldığına mı?

AB sizce bir Hıristiyan Kulubü müdür? Türkiye'nin Müslüman bir ülke oluşunun AB yolunda ülkemize engel olduğunu düşünüyor musunuz? yoksa AB nin demokratça davranıp dine değil de yapılan işe baktığını mı düşünüyorsunuz?

ecevit döneminde çifte krizle kavrulmuş, siyasi çekişmelerin yaşandığı başarısız bir yönetimin ardından başa gelen ak partiyle beraber müzakerelerin başlaması konusunda neler düşünüyorsunuz? sizce bu durum AB nin samimiyetini gösterir mi?

Kıbrıs konusunda türkleri tek problemli taraf olarak gören ve bunu ab yolunda ülkemize engel olarak koyan ab nin aynı durumu rumlara göstermeyip onları birliğe dahil etmeleri konusunda ne düşünüyorsunuz? bu konuda haklılar mı?

avrupa birliği üyelerinin tümünün hıristiyan oluşunu, onların bize karşı mesafeli durmasında haklı gerekçe olarak görüyor musunuz? mesela neden birliğimizde müslüman ülke isteyelim? demeleri sizce haklı bir gerekçe mi?

kısacası avrupa birliğinin türkiyeye karşı samimi olduğunu düşünüyor musunuz düşünmüyor musunuz? samimi değilseler haklılar mı? müslüman bir ülkeyi kabul etmemelerinde kendilerince haklı gerekçeler olabilir mi? yoksa dine kültüre değil de yapılan işlere mi bakılmalı?

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-23-2008, 14:19   #2
Kullanıcı Adı
LüGaT
Samimiyet kavramından ne anladığımıza bağlı. Bir kere benim anladığım samimiyet kavramına göre AB'nin varlığı bile bir samimiyetsizlik.

Ab sürecinde Türkiye'ye karşı tavır da baştan başa samimiyetsizlik eseri. "İmtiyazlı ortaklık" hani ;)

Kültürel, dini uyuşmazlık konusunda da elbette sorunlar var. Fakat bu konuda homojen bir tavırdan bahsetmek namümkün. Avrupa'nın bu konuda türlü yaklaşımları var, çünkü Avrupa dediğin 30,'a yakın ülkeden müteşekkil. Avrupa'nı bu manada hrıitıyan bir yönünün olduğu da doğru. Ama bu kesin bir engel değil. Ha, almazlarsa jkendileri bilir ;)
Alt 07-23-2008, 14:37   #3
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
AB bakıldığı zaman neden bir ülkeyi kendine dahil etmek ister sorusu aklına geliyor nev-i beşerin. Diyelim ki, bizi istemiyorlar sallıyorlar v.s. Türkiye neden Ab ye üyelik istiyorsa Ab de Türkiye yi o yüzden almak ister. Şimdi siz bilinçli olmazsanız herşeye "evet" derseniz bunun boyutu ve kulvarı "kazan kazan" olmaz. Kaznılanın boyutunu Ab belirlediği gibi anlaşılır buda asıl kulvar kaymasını yaşatıcı olur. Şimdi müdahil olmak isteyen biziz; kriter sunan da onlar. Bakıldığı zaman AB kazan tarafını lehine çeviri olur. Bizim tavrımız ve etkin rol oynamamız mutlak olmalı. Onlara göre şekillenmektense - yani her istediklerine- kriterleri uygulayıp, eşit muamele gördürmek amaç olmalı. Süreç nasıl işler bilinmez. Ama biz her dem kazan politikasını hayatiyete taşımalıyız.

Kültürel politikaya gelince burada bir sorun olacağını ben düşünmüyorum. Bizi var eden kültürümüzdür. Kültürümüzü vareden ve şekillendirende dinimizdir. Biz bunlarda ısrarcı tavır sergilemeliyiz ki; "imtiyaz" yemeyelim. Gerekirse resti çeken biz olabilelim. Vazgeçilmez olmamız kanıtımızdır. Yani bize uygulanmak istenen dini bir politika değil bence ... Kulüp olması çıkara endeksli olmasının önende değil kanımca. Yani çıkar amacı her zaman ilk sırada onlarda.

Kriterler bizim şu anda faydamıza yaparız, hayata geçiririz; Kazanan ülke olur.
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 14:39   #4
Kullanıcı Adı
FERM@N
ben inamıyorum...işine geldiği tarafa oynuyor....
FERM@N isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 14:40   #5
Kullanıcı Adı
hakansükür
Avrupa Birliği kediye et uzatır gibi bizimle oyun oynuyor.
hakansükür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 14:41   #6
Kullanıcı Adı
_Almina_
ben inanmıyorum haddlerini aşan ve bizimde asla taviz veremeyeceğimiz şeyleri istiyorlar hep kendi işlerine gelen şeyleri istiyorlar üyelik için....
_Almina_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 14:56   #7
Kullanıcı Adı
Meftun
ben de bunu anlamıyorum işte..

bu çok tabii değil mi?

elbette ki kendi işlerine gelenleri isteyecekler...biz de kendi işimize geleni isteyeceğiz...

bu yüzden 'müzakere' yapıyoruz...

ortak bir payda da buluşabilmek için...

sonuçta AB hayır kurumu değil o kadar fonu sırf Türkiye rahat olsun diye bize vermiyor...
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 15:00   #8
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Alıntı:
hakansükür Nickli Üyeden Alıntı
Avrupa Birliği kediye et uzatır gibi bizimle oyun oynuyor.
Biz de "kedi" olmayalım o zaman. ;)
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 15:04   #9
Kullanıcı Adı
eddie
bence ABnin bizimle olan samimiyeti tamaaamen duygusal :P
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2008, 15:09   #10
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
eddie Nickli Üyeden Alıntı
bence ABnin bizimle olan samimiyeti tamaaamen duygusal :P
:-*

aynen bizim onunla olan samimiyetimizin duygusal olması gibi :-X

menfaat çarkları dönüyor....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)