|
07-28-2008, 04:35 | #1 |
İzmir'de Ergenekon Terör Örgütü Yandaşları Çemkirdi
İzmir'de Bağımsızlık Mitingi'nde Ergenekon Terör Örgütü operasyonu protesto edildi
İzmir'de Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mitingde, "Bölücüler mecliste, yurtseverler hapiste" şeklinde sloganlar atarak hükümeti ve ergenekon davası protesto edildi. İzmir Barosu, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tabipler Odası ve Ege öğretim üyeleri Derneği gibi 35 sivil toplum kuruluşunun katıldığı Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi Alsancak Limanındaki yürüyüşle başladı. Grup, hükümeti ve Ergenekon davasını protesto ederek Gündoğdu Meydanı'na geldi. Türk bayraklarının ve Atatürk posterlerinin dalgalandığı miting saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından "ATV televizyonu dışarı" sloganları atıldı. Miting, Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu sözcüsü ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Ferda Kardelen'in konuşmasının ardından, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sina Akşin ve DSP Milletvekili Tayfun İçli başta olmak üzere mitinge katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti. Ergenekon operasyonunun Amerika'nın oyunu olduğunu öne süren Ferda Kardelen'in konuşması sırasında, "Bölücüler mecliste, yurtseverler hapiste" sloganları atıldı. Miting alanında güvenlik güçleri olası durumlar için önlem alarak, Gündoğdu Meydanı'nı trafiğe kapattı. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliği kurucu Başkanı Adnan Türkan'da mitinge katılarak, destek verdi. habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|