|
08-07-2007, 03:37 | #1 |
"SÖZDE" değil "ÖZDE" MÜSLÜMAN olmalı
İnsan inandığının arkasından gider onun için yaşar ve savaşır. İnandığına güvenir inandığının kurallarına uyar. Sözgelimi Türkiye de %99 Müslüman vardır. Bu ülkenin yöneticilerinin çoğunlukla Müslümanlardan oluşması gayet normaldir. Ve Müslüman inancı gereği dindar olmalıdır.
Bu ülkenin c. başkanı g.kurmay başkanı ve başbakanı ''Müslümanım' , “Hepimiz müslümanız” , “Benim annemde başörtülüdür” vs vs diyorsa öncelikle, 1.Müslüman gibi davranmalıdır. 2.Müslüman halkına rehber olabilmelidir 3.Gayrı müslimlerin hakkını koruduğu gibi(zaten bu Müslümanlıkta da var) Müslümanın da hakkını hukukunu gözetmelidir. 4.İnandığı dinin gereklerini önce kendisi yerine getirmelidir (……....bu gereklilikleri biliyorsunuz) Devleti yöneten bunları yapmalıdır çünkü: bunlar benim değil kendisinin inandığı dinin gerekliliğidir. Öncelikle insan inandığının gerekliği yapmıyorsa başkalarının koyduğu kuralları yapacağından nasıl emin olabiliriz? Müslümanım diyor ama Müslümanlığın temel görevlerini ve öğretilerini yapmıyor ise; anayasaca belirlenmiş sözgelimi laik ve demokrat olunması ilkesine uyacağına nasıl emin olabiliriz !! Bir kere bu yönetici öncelikle tüm benliği ile inandığı dininin kitabında yazanı yapmıyor , ee anayasa' yı da babasının oğlu yazmadığına göre buna uyacağını nerden bilebiliriz İkinci konu ise Yönetici yanı c.başkanı başbakan ve g.kurmay başkanı elbette dindar olmalıdırlar. biz Müslümanlar için kutsal olan 1 derecede korunması gereken öncelikler anayasada yazanlar değil kuran da yazanlar değil midir? Hangi Müslüman Türk vatandaşı yok öncelik anayasadadır diyebilir? Böyle diyen önce kendisi ile inancı ile çelişmez mi? İslam yoksa yönetici olunca inancının gereklerini bırak falan mı diyor? Eski yöneticiler halkına seslenirken 'ey Müslüman din kardeşlerim'' komutanlar'' ey Türk İslam ordusu' diye seslenirler nutuklarına öyle başlangıç yaparlardı. Böylece halk ve ordular bu yöneticilerle 100 yıllar boyunca başları dik dünyaya hükümdar olmuşlardır. Cumhuriyet Türkiye’sinde da artık Allah’ı ağızlarından düşürmeyenler alnı secde görmüş yöneticiler halktan destek alabilmektedirler. Allah lafını sadece '' Allah belanı versin'' derken hatırlayanlar halkın karşısına çıktıklarında sandığa gömülmektedirler. Bakınız milletvekili yemin ederken namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyor. Bu kişi zaten çalıp çırpacaksa ahlaksızlığında yapacaktır kanun üzerinden yemin onu zaten bağlamayacaktır. Kim ne derse desin onca yozlaştırılmaya (TV basın eğitim) rağmen dünyada İslam =terör beynimize kazınmasına rağmen Anadolu halkı gerek kültürü gerek aile gerekse şanlı ceddlerınden dolayı hala dindar ve dürüsttür. Bu yüzden refleksleri hep kendine yakın gördüğü oluşumları korumak olmuştur. Biz ne göbeğini kaşıyan adamız ne de safız. Biz sadece inanan dindar bir Anayoluyuz. Bu ülkede ne Etilerden ne de İzmir bostanlısı alsancağından oluşur bu ülke Anadolu ile vardır ve artık yönetim dini imanı para olan ve devleti kene gibi kemiren asalakların elinden alınıp hak edenlerin Anadolulunun eline geçmelidir. Ülke yönetimi bu elitlerden alınıp Türk halkına geçmelidir. Yöneticilerin de Anadolu gibi dindar olmalarını istemek en tabii hakkımızdır Dindar lafından alınan kesimler acaba inandığıkları kutsallara sözde mi özde mi bağlılar? İnanmak sözde mi kalmalıdır? Hangi dine mensup olduğunuz önemli değil sadece söz de ya da özde olmak önemlidir. Ve ben Müslümanım diyen yöneticinin islam'a olan sözde olmayan özdeliği olmalıdır. Saygılarımla totolojik.... __________________________________________________ _______________________________________ dindar: (sözlük anlamı) dinsel inancı güçlü, din kurallarına bağlı (kimse), mütedeyyin. __________________________________________________ ______________________________________
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-07-2007, 04:29 | #2 |
çok güzel bir yazı.ellerine sağlık yaşım 23 fekat bu laiklikle devlet ve din işleri nasıl ayırt edilir çok ilginç hala anlayamadım.ama kusura bakmayın ben laik felan degilim ve bu medyada yada bazı partilerin öne sürdügü laikligide anlamış degilim.
|
|
08-07-2007, 04:35 | #3 | |
Ynt: "SÖZDE" değil "ÖZDE" MÜSLÜMAN olmalı
Alıntı:
ayrıca bunla alakalı bir yazım daha var onu da okursan açıklayıcı olabilir http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=6933.0 |
||
08-07-2007, 04:38 | #4 |
Öz ifade ile devletin her dine eşit mesafede durması diyebiliriz evet bu olması gerekti ama malesef güzel yurdumda laiklik başka yorumlanıyor.
|
|
08-07-2007, 04:40 | #5 |
allahtan korkandan kimseye zarar gelmez müslümanım diyen insan müslümanlığın ne anlama geldiğini bilmeli ve bunu başka insanlara anlatmalı onları dine yönlendirmelidir....yoksa sözde herkes müslüman ama gereklililerini ne kadar insanlar yerine getiryor dışarıya çıkıp biraz gözlem yaptığınızda görebilirsiniz...
|
|
08-07-2007, 12:42 | #6 |
dilde degil kalben müslümanlık..güzel bir konu acmıssın kardesim eline saglık..
genelkurmay dilde müslümanım diyor ama yok rejim gidiyor yok laiklik gidiyor ayagına hükümete catıyor..valla daha fazla konusursam agzımdan kötü laf cıkacak |
|
08-07-2007, 14:18 | #7 |
Başbakan Erdoğan, "Laikliğe bakışınız nedir?" sorusuna ise, "Ben demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin başbakanıyım. Laik bir devleti savunma anlamında ben laikim ama İslam'ın karşısına koyduğunuz zaman o anlamda değilim. Çünkü devlet laiktir, o noktada ben laikim" yanıtını verdi.
Erdoğan, "Laiklik bir din değildir, İslam bir dindir. İslam ve laikliği aynı terazide tartamayız. Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz. Biz, yola çıkarken dedik ki (AK Parti, din eksenli bir parti değildir, insan eksenli bir partidir)" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, laikliğin, tüm inançlarla eşit mesafede ve onların güvencesi durumunda olduğuna dikkati çekerek, "Kişi laik olamaz, devlet laik olur. Bir kişi, laik bir devleti savunmak anlamında 'laikim' diyorsa ona eyvallah, onu da kabul ediyoruz ama bunu 'İslam karşıtı' olarak getirdiğiniz zaman, burada bir yanlışa düşersiniz" dedi.. ----------------------------------------------------- Sözün özü bu olsa gerek.. |
|
08-07-2007, 15:14 | #8 | |
Alıntı:
|
||
08-08-2007, 00:36 | #9 |
yüreğine sağlık akrakadaşım. müslüman bi ülkede yaşamamıza rağmen başımız örtülü diye laf atanlara maruz kaldık.müslüman bi ülkede müslümanlığı yaşayamaz olduk.taş devrinden kalan insanlar daha kıyafeti bulamamışken biz bulduk diye çağ dışı olduk.namaz kıldık ,oruç tuttuk, başımızı kapattık, bunun adı aşırı müslümanlık oldu.
müslümanlıkta aşırılık var mıdır peki? |
|
08-08-2007, 00:45 | #10 | |
Alıntı:
ANtİparantez islamı yanlış yorumlayanlar, terörist eğlemler yapanlar, masum insanları katledenlerin bunu islam kisvesi altında yapması da tamamen illizyon(son danıştay saldırısı örneği). Bu konuda bir insanı öldürmek bütün insalığı öldürmek gibidir şeklinde hadis te vardır.. Medeniyet dedikleri açmaksa bedeni, hayvanlar onlardan daha medenii.. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|