AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-15-2008, 15:40   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Ahmedinejad 'Cuma' sorusuna böyle cevap verdi

Ahmedinejad 'Cuma' sorusuna böyle cevap verdiİstanbul’da gazetecilerin sorularını cevaplandıran İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı ‘CNN’ sorusu güldürdü. CNN Türk televizyonu muhabirini Amerikan CNN televizyonundan sanan Ahmedinejad gülümsedi, ancak daha sonra muhabir ikinci kez CNN Türk’ten olduğunu söyledi.

Ahmedinejad, muhabirin ‘Şii bir devletin başkanı olarak Sünnilerin camisinde (Sultan Ahmet) Cuma namazı kılacak olmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna ise ilginç bir cevap verdi.

Ahmedinejad, kendisinin Sultan Ahmet’te Cuma namazı kılmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Cuma namazının siyasetle ilgisi yok. Türkiye’deki kardeşlerimle Cuma namazı kılmaktan çok mutluyum” şeklinde cevap verdi.

KEŞKE İSTANBULLULARIN ARASINDA OLSAYDIM

Ahmedinejad, bir gazetecinin kendisinin ziyareti nedeniyle İstanbul trafiğinin felç olduğuna dair sorusunu "Ben de çok üzüldüm insanların zor durumda kalmasından. Halkın içinde olmak isterdim. Bunlar Türk yetkililerinin elindedir. Biz de istedik daha kolay olsun. Türk halkına verilen rahatsızlıktan dolayı çok üzüldüm ve bu yüzden özür diliyorum. Böyle olayların olmasını biz de istemezdik." şeklinde cevap verdi.

ALEYKÜMSELAM

Ahmedinejad, BBC Arapça'dan bir muhabirin 'Selamünaleyküm' ile başlayan sorusunu 'Aleykümselam' diye karşılık vererek cevapladı.

Ahmedinejad, İsrail ve Filistin anlaşmazlığı konusunda "İsrail rejiminin masrafları çok artmıştır. Siyonist rejimin artık saldırganlığı ve bu toprakları işgal etmesi sona ermiştir. En iyis odur ki, yalanla oluşan Siyonist devletin işgalden vazgeçmesi gerekir. Bizim önerimiz, köklü, insani ve demokratik bir öneridir." dedi.

NEDEN NÜKLEER GÜÇ OLUNMALI?

Ahmedinejad, İran'a yönelik nükleer tehditlerle ilgili soruya, "Türkiye ve İran gibi ülkelerin gelişmesine karşılar. Onlar, bizim bağlı olmamızı istiyorlar. Biliyorsunuz, beş sene önce herhangi bir konu söz konusu değilken, Amerika tek yönlü olarak bize ambargo koymuştur. Onların ambargosu sayesinde biz nükleer güç oldu. Amerikalıların nükleer teknoloji konusunda bana sorduklara soruların hepsine cevap verdim. Sonra bana 'haklısın' dediler. 'Ama siz nükleer güç olursanız, Türkiye, Suudi Arabistan da olur' dediler. İşte bunlar bizim nükleer olmamızı istemiyorlar." şeklinde cevap verdi.

TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİ

Türkiye ve İran arasındaki ilişkiler konusunda da Ahmedinejad, "Türkiye ve İran'ın ilişkileri tüm bölgenin yararına olacaktır. Bu irade iki ülke arasında bugün bulunuyor. Biz Türk halkını çok içten seviyoruz. Bu dostluk tabiiki tarihi ve köklüdür. Ve her zaman öyle olacağız" dedi.

habervaktim.com

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-15-2008, 15:42   #2
Kullanıcı Adı
çilik
çok karizma adam yaa
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 15:47   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ben soruya kafayı taktım,ne kadar saçma bir soru ?
Bu adam hacı olmuş birisi,Kabe'de mesheb ayrımı yapılmadan nasıl namaz kılınıyorsa şiilerde sünni camiilerinde,sünnilerde şii camiilerinde gayet güzel namaz kılabilir.Ortak nokta namaz-Allah'a sığınmak-kendimize olan borcu ödemek,bu soruyu sormak için cahil olmak lazım.Kaldı ki bir müslüman kilisede dahi namaz kılabilir,sen gel böyle bi,r soru sor
Alt 08-15-2008, 15:48   #4
Kullanıcı Adı
politikaci
10 numara cumhurbaşkanı ..keşke iranlı olsam
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 17:00   #5
Kullanıcı Adı
rikopasa
Alıntı:
Neden olmuyorsunki ? engel yok

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 17:02   #6
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı

niye bizim cumhurbaşkanımız kötümü :o :o :o
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 17:03   #7
Kullanıcı Adı
ömer faruk
ben bizim cumhurbaşkanından memnunum oda karizma gül gibi adam
ömer faruk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2008, 17:04   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Neden olmuyorsunki ? engel yok

Olması için sebep yok,İnsan kendini nereli hisederse oralıdır.Kimisi Türk kimliği taşığıdı halde 'ben kürdistan vatandaşıyım' der,kimisi yine Türk kimliği taşığıdı halde ülkemizde 'rusçuluk' oynar,kimisi ise laiklik diye diye kendisini 'fransız' hisseder. Düşüncelerde enger yok ;)
Alt 08-15-2008, 17:06   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

O anlamda demedi,bizimkinide seviyor elbet ama İran cumhurbaşkanınıda seviyor açık sözlü ve cesaretinden dolayı.Sevmeyen yoktur :-*
Alt 08-15-2008, 17:07   #10
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

O anlamda demedi,bizimkinide seviyor elbet ama İran cumhurbaşkanınıda seviyor açık sözlü ve cesaretinden dolayı.Sevmeyen yoktur :-*

tmm da bunun için iranlı olmaya ne gerek var ;) ;)
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)