|
![]() |
#1 |
![]() Dövmenin abdesti bozduğu / alınmasına mani olduğu ile ilgili birçok söylem duydum.
Doğrusu nedir arkadaşlar ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Dövme yaptırmak
Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır? CEVAP Evet günahtır. Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir? CEVAP Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir. Sual: Bir arkadaş, ''Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur'anda böyle bir şey göremedim'' diyor. Dövme yapmak günah değil mi? CEVAP Evet günahtır. Her şeyi Kur'anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki: İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok'' dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün'' diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu: (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7] Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı? CEVAP Bir hadis-i şerif meali şöyledir: (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud] dinimizislam.com |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bi kaç hafta önce zaman gazetesinde bi soru sorulmuştu yazarlardan birine... soru dövme değildi ama içerisine bunuda katarak cvp vermişti yazar(adını hatırlamıyorum) ve abdesti geçirdiği yazıyordu... ben geçirmiyo diye biliyodum... araştırdım geçirdiği ama günah olduğu belirtilmişti her yerde ;) _______ hüdaverdide açıklamış zaten ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Affınıza sığınarak ;
Ben birileri bu böyledir dediği için sorgulamadan üzerinde düşünmeden katii olarak kabul eden biri değilim , her konuda ... Daha öncede sorgulamıştım alkollüyken dua edilirmi diye , bazıları ezberden okuduğun için dua edilir dedi bazıları günah dedi ama ben içimden geldiği için , istediğim için ve bana huzur verdiği için alkol alsamda almasamda duamı ederim , günahı sevabı takdiri ilahinindir. Konuya dönersek ; Dövmenin hadislerde günah denmesinin sebebi nedir acaba ? kaş inceltme de günah sayılmış , buradan yola çıkarak dövmenin insanları çekici yapıp karşı cinsi etkilediği için yasaklandığını veya Allah ın verdiği sıfatı silüeti beğenmemek anlamına geldiği için yasaklandığını düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yasaklanmasının sebebini bende senin gibi düşünüyorum.
Ama alköllüyken dua etmek hakarettir bana göre,hem de büyük hakaret. Haramı boğazdan geçirerek dua etmişsin,Allah böyle bir duayı kabul etmez. O zaman kimisi çıkar domuz eti yiyip ardından 'Alalh'ım sana şükürler olsun verdiğin bu nimet için' diye dua eder,veya kimisi zina yaparken dua eder ? İçkili şekilde dua etmemeni tavsiye ederim.Daha hayırlı olur. Allah'ın haram kıldıklarıyla dua etmek Allah'ın koyduğu kuralları 'ti'ye almaktır.Nefsimize hakim olalım. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() SUNU MERAK EDİYORUM HİNT KINASIYLA YAPILAN DÖVME GÜNAHMI ÇÜNKU GECİCİ 1 AY SONRA CIKIYOR BU NASIL OLUYOR ANLAMADIM
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Kına ile dövme arasında çok fark var arkadaşım.
Dövme yaparken insanın canı yanar,kanı akar,iğneyle yapılır,büyük eziyettir. Kına ise tam tersi yararlıdır,insanın canını acıtmaz,kan akıtmaz. Arap kınası olsun,hint kınası olsun,Türk kınası olsun fark etmez.Kına yapmanın bir yararı yoktur,zaten hiç bir kına 1-2 günlüğüne durmaz. Sual: Kınanın önemi nedir? CEVAP Kınanın önemi, hadis-i şeriflerde şöyle bildiriliyor: (Kına yakın. Zira güzelliğinizi, gençliğinizi ve nikah sevginizi artırır.) [Ebu Nuaym, Bezzar] (İlk kına yakan İbrahim Peygamberdir. Siyahla ilk boyanan da Firavun'dur.) [Deylemi] (Boyanmanın en iyisi kına ile olandır.) [Deylemi] (İhtiyarlığınızı kına ile giderin. Zira bu, yüzleriniz için güzellik, ağızlarınız için hoşluk, kadın için kuvvettir. Kına, Cennet ehlinin kokusunun seyyididir ve kına küfürle imanı ayırır.) [İ. Asakir] dinimizislam.com Tabi saçına kına süren kadınlar yabancılara bunu göstermemeli ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Rica ederim,yazdığım kaynakta bir çok konu hakkında bilgi bulabilirsin kardeşim.
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() bırakın yalanı herşey gunah sizde:D dovme bi gunah diyorsunuz bırakın dalavereyi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|