![]() |
#1 |
![]() Çok düşündüm ama en uygun bölüm olarak burayı gördüm..İbretlik bir mektup..Tüylerim diken diken oldu..Sizde okuyun istedim..
Bu mektubu okudugunuz zaman üzüleceginizi biliyorum. Aylardan beri sustuğum icin de üzülüyordunuz. Ama ne yapalım başka türlüsü elimden gelmiyordu. Beni affedeceğinizi, mazur göreceğinizi umarım. Anneciğim ve Babacığım, Ben artık islam dinini terk ederek hristiyan oldum. Eğer böyle yaptığım icin bir günah işlemişsem bilin ki, bu günah tamamen size aittir. Çünkü siz, bana dinimi öğretmemiştiniz. Ben, adımın müslüman olduğunu biliyordum o kadar... Fakat, Müslümanlık nedir? Nasıl olur? Peygamberim kimdir? Nasıl bir zattır? Kur’an nasıl bir kitaptır, nelerden bahseder? Müslümanlıkta nasıl ve niçin ibadet edilir? İşte bütün bunlar bence bilinmeyen şeylerdi. Bana anlatmadınız, öğretmediniz. Buraya geldiğim zaman, çogu Fransızların dindar olduklarını gördüm. Hemen her evde birkac İsa ve Meryem’e ait resim vardı. Yemeğe oturdukları zaman dua okuyorlardı. Ben ise onlara alık alık bakıp durmaktan başka birşey yapamıyordum. Din, iman ALLAH. Peygamber, Kur’an ve ibadet hakkında bana bir çok sorular sorarlardı. Ama ben hiçbirine cevap veremiyordum. Siz, bana bunları öğretmemiştiniz. Hatta benim memleketimde dindarlık ayıptı. Mesela lisede derse giren bazı hocalar dindarlığın, yobazlık, gericilik olduğunu anlatırlar, ondan sonra derse başlarlardı. İçimizden birisi dinden bahsedecek olsa, öğretmenler olsun, öğrenciler olsun hemen alay ederlerdi... ”Hey yobaz, kaçıncı asırdasın?“ derlerdi. Oruç tutmak bir suç, namaz kılmak ise bir ayıptı... Burada ise, durum tam tersine. ne kadar aldanmışız? Ne kadar aldatılmışız? Avrupanın dinsiz olduğunu zannederdik. Dinsizliği ilerilik, dindarlığı gerilik sayardık. Halbuki ne kadar yanılmışız, burada herkes dinden, imandan, İsa’dan bahsediyor. Dinsizler ise pek sevilmiyor. çogu kimsenin cebinde incil var. Bütün bunların karşısında içimde bir boşluk duydum. Hristiyanların çoğu ibadet ediyordu. Ben ise ne kendi dinimden, ne de onların dininden birşey bilmiyordum... Yavaş yavaş hristiyanlığı öğrenmek icin bir merak sardı beni... Öğrendim ve nihayet işte hristiyan oldum. Artık tahsil masraflarımı kilise üzerine aldı. Bundan sonra bana, ister mektup gönderin, ister göndermeyin. Siz bilirsiniz, ama tekrar ediyorum. Eğer dinimi terk edip günahkar olmuşsam, bu günah tamamen size aittir. ALLAH sizi affetsin... NOT: Bu mektup, Fransa'ya okumaya giden bir gencin ailesine yazdığı gerçek mektuptur... __________________
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Öyle aileler var ki sözde müslümanlar.. Ama din adına çocuklarını eğitmekten aciz ve her şeyden bihaberler..Yazık.. İşte gençliğimiz bu hale geliyor.. Çevrede hata görüyor olabilirz ama en büyük iş aileye düşmez mi..? Çevrenin düzensizlik ve kötülüğünden evladının korumak ve kollamak görevi aileye aittir.. Her şey ailede başlar.. Eğer bir aile çocuğuna küçük yaştan dini öğretmeye başlamışsa gerisi gelecektir.. Çevre ne kadar kötü olursa olsun önemli olan islam sevgisini Allah korkusunu ve sevgisni küçük yaşta küçük beyinlere kazımak gerekir.. Öğrenmeden kendi kendine öğrenmesi beklenmemelidir.. Yoksa Allah muhafaza sonuç bu gencin ki gibi küfürle sonuçlanacaktır.. Allah affetsin..
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Helal olsun eleman'a cesaret ister bu işler ! Ama öğretim masraflarını da beleşe getirmiş tebrik etmke lazım . Bi ara parayla kiliseye götürenler revaçtaydı Çorum'da ! Şaka bir yana da ilk defa Müslümanlığı bırakıp Hristiyanlığı seçen bir insanı okuyorum . Aslında çocuk Müslüman'da olmamış ya !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ailesi ne yaptı acaba bu mektubu okuyunca
Allah kimseyi böyle boşlukta bırakmasın inşAllah ama keşke hristiyanlığı öğrenmek için çabalayacağına islama yönelseymiş Misyonerlerin sağladığı olanaklar daha cazip gelmiş anlaşılan... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hristiyanlığı öğrenen pek güzel islamıda öğrenir.Arupada yanılmıyorsam en çok müslüman Almanya ve Fransa'da var.
Özellikle Fransa'da baya fazla,orduda dahi müslümanların sayısı bir hayli fazla.Eğer gerçek ise hata hem ailesinde hem kendisinde.Ortaya kakasını yapmış bari sıvayım mantığıyla hareket edip suçu ailesine atmış. Benim ailemde islamı bana öğretmedi,peygamber efendimizi öğretmedi,dua nasıl yapılır,namaz nasıl yapılır hiç birini öğretmedi.O zaman en asi dönemim olan ergenlik çağımda bende islamdan uzaklaşıp hristiyanlığı seçemezmiydim ? Gayet güzel seçebilirdim,o zamanlarda bana hristiyanlık bana güzel gözüküyordu,hristiyan olanların her yerde üstün ve saygı değer birisi olarak gözüküyordu.Ben ne yaptım ? Ufacık çocukken camiiye kaçar önümdeki insana bakarak namaz kılmaya çalışırdım 6-7 yaşlarımda,beni sokakta değil camiide toplardı ailem.İnsan hatasını ailesinde veya çevresinde değil önce kendisinde aramalı.İnancın önemini bilen bir insan kendi dinini öğrenmeden başka bir dini araştırıyor ona merak sarıyorsa ,o zaman daha önceden o dini yaşamaya heveslenmiştir.Hata ailede değil,kendisinde. Allah ıslah etsin. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() saçma sapan bir mektup yazmış gencimiz!
elin gavuru dindar fransadan almanyadan herhangi bir müslüman ülkesindeki değerli bir hocanın yanına gidip müslümanlığı araştırıp din değiştiriyor. bu genç işin kolayına kaçıp ailesini suçluyor. böyle saçmalık mı olur. din konusunda bir boşlukta olduğunu söylüyor neden sadece hıristiyanlığı araştırıyor? tamam ailesininde suçu var ama gencin suçu da az değil. eğer ülkemizde dini yaşamak isteyenlere zulüm edildiğini düşünüyor, dindar insanlarla alay edilmesinden rahatsızlık duyuyorsa islam dinine daha sıkı sarılması en azından bu dini araştırması gerekir. mesela ülkemizde dindar insanlara ayrımcılık uygulandığını chp kabul etmiyor! bu genç en azından onu görmüş! öğrenci belli ki hıristiyan bir ülkede hıristiyan olarak yaşamanın daha rahat olacağını düşünmüş, kiliseden de gelen para çıkarlarını düşünen bu zavallı öğrencinin dini tercihinde etkili olmuş. hüdaverdi kardeşim güzel belirtmiş. kişinin ailesinden çok kendisinde bitiyor iş. babası din hocası, imam, ilahiyatçı olan, ailesinden dini konuda yeterince bilgi görmüş olan çok sayıda kişi varki islamiyeti yaşamıyor. yine çok kişi varki ailesi islamdan habersizken gerçeği görüp bu dinin emir ve yasaklarına uymayı tercih ediyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Hocam şuda var,bu hiç mi ortaokulda veya lisede din dersi eğitimi almamış :-X
Lisede dindarlığın 'yobaz,gericilik,örümcek kafalılık' olduğunu söyleyenlere kulak veriyor,din dersi öğretmenine kulak vermiyorsa yine suç kendisinde ailesinde değil.Tabi ailesininde suçu var ama en büyük suçu kendisi işlemiş farkında değil.Türkiye'de yaşadığı vakit mübarek aylarda,özel günlerde dini merak edip araştırmıyorsa yine suç kendisinde.Ezan dinleyip müslüman olan var ülkemizde,kendisi bir hayyyli atıp tutmuş :-* İnşaAllah gerçek değildir bu mektup :-* |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
bunda da en son da "bu mektup gerçektir" ibaresi düşülmüş. amaç ne ? bu mektubu okuyan bir dinsiz imana mı gelecek? bu olsa olsa kişide hıristiyanlığa bir merak uyandırır. yok efendim avrupalılar çok dindarmış, hep dua ediyorlar, şöyleler böyleler. kişi merak eder bu dini. halbuki geçenlerde okudum fransanın %80 i Allah'a inanmıyor? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ahir Zaman Ailesi ve ahir zaman genci
"Benim ümmetim ümmetlerin en hayırlısıdır. Ümmetimin içerisindede en hayırlıları Sahabim Ve sonra da Ahir zamanda kendini günahtan sakınan gençtir..." Hz. Muhammed (S.A.V.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Avrupanın çoğu inanmıyor,hristiyan dindarlara bakarsak onlar müslüman dindarlara göre asosyal bir hayat sürüyor,insan ilişkileri sıfır,hayatları berbat,günlerini tamamen dua ederek geçiriyorlar -dua etmek güzel ama fazlası zarar-. Bir yana bakarsın içki haram denilir ama kiliseler şarap üretip satarlar,şarap içki değil kutsal bir içeçekmişte vs. vs. Sapkınlıktan başka bir şey değil bunların ki.Böyle bir dini insanların seçmeleri bir hayli garip.
Geçen yıl 'ece' veya 'ec' tv adında masonların bir kanalına rastladım uyduda,Türk kanalı.Din adamı ekranda 'Hz. İsa bana bilmem ne gücünü verdi,evet evet hisediyorum kanser hastaları beni izliyor,isanın verdiği güçle sizi iyileştiriyorum' diyerek kendilerini 'İlah' yerine koyuyorlar.Hz. İsa insanoğluna böyle güç verdiyse ozaman yer yüzünde tek bir hasta dahi kalmazdı.Bu kadar sapkınlar. (O din adamı İstanbul Taksim'de meydanında buluann kilisede din görevlisi,tv de bedava incil dağıttıklarını söylüyorlardı,tv kapanı tabi) Diğer inançlara saygılıyımdır ama sapkınlığa asla saygı göstermem.Bunları bilen bir insan,en azından araştıran insan dinini değiştirmez.Son dönemde çıkan 'Öldüren Sis' adlı filmde dahi aşırı dindar hristiyanların ne kadar sapkın olduğu,incili ellerine alıp insanların beynini nasıl yıkadığı,incili kendi kafalarına göre yorumlayıp insanları öldürmeyi nasıl göze aldıklarını çok güzel ifade ediyor. Hani derler 'radikal dinci' veya 'aşırı dinciler şiddet yanlısıdır',gözlerini abd ye ve batıya çevirseler onların ne kadar vahşi olduklarını görürler.Peru da bilmem ne suçu işlediği için bir insanı Hz.İsa gibi haç şeklinde bir tahtaya bağlayıp canlı canlı yaktıklarını gördüm bir sitede,bulabilirsem inşaAllah paylaşırım.Ama bizimkiler görmez,görmek istemez,onlara göre hristiyanlık modernlik,tabuları kırmaktır. Ama benim gözümde sapkınlığın anahtarı. :-* |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|