|
08-27-2008, 20:44 | #1 |
NE GEMİLER YAKTIK
NE GEMİLER YAKTIK
Bugün cuma Sabahın daha ilk vakitleri Hiç açmam ama radyo dinliyorum Kesik kesik gidip gelen bir ses Birisi şarkı söylüyor Biz ne gemiler yaktık Doğruya biz de ne gemiler yaktık Önce yüreğimizi bindirip Acılar denizine açıldık Ne fırtınalar görüp ne dalgalarla yol aldık Belki son gayretle durduğumuz limanda Belki son kavuşmadayız Biz dönüşü hayale bırakıp Kimbilir kaçıncı kere yalnızlığa daldık Ah dostum bilsen biz ne gemiler yaktık Belki en zoru bu oldu En çok dostun ateşine yandık Onca düşmana göğüs gerip Onca pusularda kaldık Nice hain kurşundan kaçıp En zoru dostun ateşiyle yandık Bilsen biz ne gemiler yaktık Ufuklarda esir bıraktık bu gözleri Tabutluklarda büyüdü sevdamız Nice gün saydık,günesi görmeden Belki eğildi belimiz,ama dik durdu başımız Hiç yanmdadık yinede Ama bilsen ne gemiler yaktık Dönmek için gitmedik hiç bir yere Döneceğizde demedik El sallamadık bekleyenlere Bekleyipte umutlanmasınlar diye Sende dost kızma artık, sorma niye Çünkü biz dönmek için gitmedik hiç bir yere Bıraktık küçük denizleri Biz uçsuz bucaksız ummanlara daldık Gittikçe büyüdü sevdamız Uzaklaştıkça azalmadık Biz korkularla büyüyüp Sevdamızı korkulara satmadık Bıraktık küçük denizleri ummanlara yol aldık Bilsen biz ne gemiler yaktık Belki son limandayız şimdi Dünya gemisinde bıraktık bize ait ne varsa Benlik,kibir adına ne varsa Elimde şimdi fitili bak yakıyorum Bırak yansın Yansın son gemide Elimde bir avuç kül kalsın Ne ki zaten dünya Bırak son kalanlarda savrulsun avuçlarımda Biz bugüne kadar çok yandık Belki son belki değil Ama biz bugüne kadar çok gemiler yaktık Bugün cuma Sabah çoktan geçmiş Radyo kapandı galiba Son şarkıda bitmiş...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-27-2008, 21:55 | #2 |
NE GEMİLER YAKTIK
paylaşım için teşekkürler(+) :-*
|
|
09-03-2008, 00:06 | #3 |
NE GEMİLER YAKTIK
Okuduğunuz için ben teşekkür ederim... selamlar
|
|
09-03-2008, 01:53 | #4 |
NE GEMİLER YAKTIK
ne gemiler yaktık biz ey gönül!!
adresi meçhul sevdaların bilindik suretiyim işte.. ne gemiler yaktık biz ey gönül.. kalbimin kara deliklerinden çıkacağım söz... söz işte.. kendimi kandırmalarım sanrılarım sancılarım başladı... susmalıyım... gitmeliyim sadece... bu şehirden... bu ülkeden.. KENDİMDEN... eyvallah dostum..çok güzeldi.. |
|
09-03-2008, 07:10 | #5 |
NE GEMİLER YAKTIK
İnsanın tekrar tekrar okuyası geliyor. Bu güzel şiiri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. +1
|
|
09-03-2008, 14:47 | #6 |
NE GEMİLER YAKTIK
Bugün cuma
Sabahın daha ilk vakitleri Hiç açmam ama radyo dinliyorum ... Bugün cuma Sabah çoktan geçmiş Radyo kapandı galiba Son şarkıda bitmiş... Başlangıç ve bitiş önemli. Aradakiler teferruat. Güzel bir şiirdi. Paylaşım için teşekkürler |
|
09-03-2008, 23:43 | #7 |
NE GEMİLER YAKTIK
Beğeni ve yorumlar için teşekkürler... saçlarıyağmurlukız şiir için ayrıca teşekkürler...
Enfal kardeşim, "teferruat" dediğimiz şeyler "asıl"ların kollarından tutanarak bizlere ulaşırlar ve hep asıllardan izler taşırlar... "Furu' (dal)" , "aslın(kök)" himayesiyle büyür ve biz hayatı teferruat olarak görünen şeylerden okuyabiliriz çoğunlukla.. Aslı görmek ise marifet ehline kalır... selamlar |
|
09-04-2008, 05:01 | #8 | |
NE GEMİLER YAKTIK
Alıntı:
|
||
09-04-2008, 09:01 | #9 |
NE GEMİLER YAKTIK
çok güzel +1
|
|
10-23-2009, 21:34 | #10 |
Ne çok tekrar ettim bu şiiri bugün.. Ne çok düşündüm.. "Bıraktık küçük denizleri Biz uçsuz bucaksız ummanlara daldık Gittikçe büyüdü sevdamız Uzaklaştıkça azalmadık Biz korkularla büyüyüp Sevdamızı korkulara satmadık Bıraktık küçük denizleri ummanlara yol aldık Bilsen biz ne gemiler yaktık ....... Bugün cuma Sabah çoktan geçmiş Radyo kapandı galiba Son şarkıda bitmiş..." |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|