AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 09-04-2008, 20:17   #1
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Standart ELEKTİĞE ZAM DUDAK UÇUKLATTI !!!
EPDK, TETAŞ'ın elektriğe zam talebini onay verdi. Elektriğin toptan fiyatına yapılacak yüzde 34'lük zam 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye Elektrik Ticareti Anonim Şirketinin (TETAŞ) Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) bağlı 20 elektrik dağıtım şirketine sattığı toptan elektriğe zam talebini onayladı.

Buna göre, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren TETAŞ'ın kilovat saati (kWh) 10,74 YKr'den sattığı toptan elektrik fiyatı yüzde 34 artacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kurul, bugünkü toplantısında TETAŞ'ın 1 Ekim 2008 tarihinden geçerli yeni tarife önerisini değerlendirdi ve karara bağladı.

EPDK 20 dağıtım şirketine zam talebinin onaylandığına dair bir yazı göndererek, maliyet artışları çerçevesinde şirketlerin yeni tarifelerini bildirmelerini istedi.

-TÜKETİCİYE YANSIMASI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK-

Şirketlerin vereceği teklif doğrultusunda nihai tüketiciye yansıyacak zammın ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

TETAŞ'ın zam talebinde otomatik fiyatlandırma mekanizması çerçevesinde yansıtılması gereken maliyet artışları (petrol, doğal gaz fiyatları vs) ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezinde ortaya çıkan fiyatlar büyük rol oynadı.

AA - Haber7

şeyh şamil isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-04-2008, 20:56   #2
Kullanıcı Adı
Eşref
Elektrik sırtımıza çok ağır bir yük oldu ve bu zamlar ne yazık ki Ak Partimize zarar veriyor. Nasıl olur bilmiyorum ama önlem almak şart.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-04-2008, 21:16   #3
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
%34 zam önerisi kabul edilmiş ve de %17 si maalesef halka yansıyacak.Ben partici değilim.Ekonomiye ve hassas konulardaki görüşlere göre seçimimi yaparım.Fakat ekonomiyle Akparti başa çıkamıyor.Çıkacak bir partide gözükmüyor.
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-04-2008, 21:22   #4
Kullanıcı Adı
islam
Adil düzende ekonomiler sorun olmaz birileri çalmasa hiç bir şey yük olmaz...
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-04-2008, 21:29   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Santral yapılır hemen inşallah :-*

Alt 09-04-2008, 21:54   #6
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Standart ELEKTİRİĞE ZAM DUDAK UÇUKLATTI !!!
Yeter artık kardeşim bırakın şu zamları...Bize 20-25 milyon gelen elektrik şimdi 45-50 arası geliyor bundan sonra ne olacak acaba...

Allah hükümetin en yakın zamanda gözünü açmasını ve IMF politikasını bırakmasını nasip etsin (amin)
Alt 09-04-2008, 23:20   #7
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
şeyh şamil Nickli Üyeden Alıntı
Yeter artık kardeşim bırakın şu zamları...Bize 20-25 milyon gelen elektrik şimdi 45-50 arası geliyor bundan sonra ne olacak acaba...

Allah hükümetin en yakın zamanda gözünü açmasını ve IMF politikasını bırakmasını nasip etsin (amin)

Hükümetle alakalı hemen her konuda bu karalamayı yapmak zorundamısnız..Ben hemen her konuda aynı cevabı veriyorum ama sanırım siz görmüyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz... ;) Aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze koymanız başka bahanelerinizin olmadığını açıkça ortaya koyar bilmem farkındamısnız..? ;)

Hangi IMF den bahsediyoruz..? Hükümetin göreve başladığı andan itibaren gitgide azalan borcundan mı şikayetçisiniz..?

Hükümetimizin göreve başladığı anda devraldığı 23.5 milyar dolar ımf borcu, hükümetimiz sayesinde 71. milyar dolar oldu..Bol keseden atmayın isterseniz..Dikkat edelim tam 7.1 milyar dolara inen borc yavaş yavaş ödenmekte..Artık Ak Parti hükümeti sayesinde ülkemiz en iyi ekonomiye sahip 17. ülke konumuna çıkmıştır..Bu son günleride bunun dışında tutuyoruz..Eğer hükümetin ayağı kaydırılmaya çalışılmasaydı,çıkarılan örtü yasası yeniden yasaklanmasaydı ve kapatma davası açılmasaydı ülkede kaos ve anlaşmazlık durumu olmaz ve böylece ekonomik çöküntüde baş göstermezdi..O nedenle konuşup suçlarken bu son günleride bunların dışında tutalım ve öncesinde yani bu sorunlar çıkmadan öncesine bir bakalım.. Göz kırpan Lütfen eleştiri yaparken elimiz vicdanımızda olsun..Aynı fikirleri savunmuyor olmak,farklı fikirlerde olanları hiç yoktan yere karalamanızı asla gerektirmez..Bu ne siyaset nede insanlık şiarına yakışır..!!

Alt 09-05-2008, 00:10   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart İMF'ye Borcumuz Azalıyor !
Bilip bilmeden konuşmayalım. IMF'yle ilişkiler öyle hop diye kesilmez. Yavaş yavaş olur bu, tıpkı Ak Parti hükümetinin yaptığı gibi. Alın size IMF'ye olan borç durumumuz..

"""... Bu arada IMF`ye olan borçların, yıllar itibariyle düzenli şekilde azaldığı dikkati çekti.
2003 yılı sonunda 24 milyar 92 milyon dolar seviyesinde bulunan IMF`ye borç stoku,
2004 yılında 21 milyar 507 milyon dolara,
2005 sonunda 14 milyar 646 milyon dolara,
2006 sonunda da 10 milyar 762 milyon dolara geriledi.

[color=maroon]Türkiye`nin, Uluslararası Para Fonuna (IMF) olan borcu, 2007 sonu itibariyle de 7 milyar 158 milyon dolara (7.1) geriledi."""

(TRT) - (http://www.tumgazeteler.com/?a=2522118)

(Bu para 2002'de 23.5 milyar dolardı)

Gönül gözümüz açık olsun arkadaşlar, zira bazılarımız normal gözleriyle göremiyor.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-05-2008, 00:24   #9
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Evet şimdi alıntı yaptığım kaynaktan baktım..Mesaj düzeltilmiştir..Teşekkür ederim. :-*
Ve artık gerçekten bakan değil gören gözler istiyoruz.. :-*

Alt 09-05-2008, 03:58   #10
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Değerli kardeşlerim...

Benim herseferinde hükümeti karalama diye iyetim yok.Ancak hep benim hükümet aleyhinde düşündüğüm konular geliyor karşıma.Hiç hükümetin ulaşım ile yaptığı icraatlar gelmiyor.Hiç sağlıkta yaptığı hizmetler gelmiyor.Böyle konular gelsin görün bakalım şeh şamil nasıl hükümeti savunuyor...

Bir diğer mesele ...

Biz IMF olan borcun azalmasından çok dünyaya olan borca bakarız.IMF borcun azaldıda dünyaya olan borcun ne halde değerli kardeşim.
IMF politikalar yüzünden kendi teknolojine kendi işçine çifçine memuruna sahip çıkamıyorsun.Unutmayın 2002 krizi IMF polikalar yüzünden çıktı.
Demek istediğim tek taraflı olaya bakmayın lütfen

IMF olan borcu yazarken dünyaya olan borcu unutmayınız
İhracatı yazarken ithalatı unutmayın

Vesselam...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)