AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-01-2008, 23:24   #1
Kullanıcı Adı
ahmetermiş
Standart Dış açık 5 milyar dolara geriledi
Türkiye'nin ihracatı Eylül ayında ithalata göre çok daha hızlı bir artış gösterdi. Bunun sonucunda dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 küçülerek 5 milyar 42 milyon dolara gerilerken, yılın ilk dokuz ayı itibariyle kümülatif açık 58 milyar doları aştı. TÜİK Eylül ayı dış ticaret gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre Eylül ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42 artarak 12 milyar 831 milyon dolar, ithalat ise yüzde 23,6 artışla 17 milyar 873 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Geçen yılın Eylül ayında yüzde 62.5 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yıl aynı ayda yüzde 71,8'e yükseldi. Eylül ayında Avrupa Birliği'nin (AB) ihracattaki payı geriledi. Geçen yılın aynı ayına göre AB ülkelerine yapılan ihracat yüzde 11.2 artarak 5 milyar 732 milyon dolar olarak gerçekleşti. Toplam ihracat içinde AB ülkelerinin geçen yıl Eylül'de yüzde 57 olan payı bu yıl yüzde 44,7'e indi. 01.11.2008

yeni şafak..

Konu ahmetermiş tarafından (11-02-2008 Saat 04:43 ) değiştirilmiştir..
ahmetermiş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-02-2008, 01:14   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Bunca ekonomik sıkıntı arasında bile yinede bir çok şeyi kontrol edebilen hükümetimize sonsuz minnet borçluyuz..Başka hükümet olsa bu ekonomik darlığa rağmen böyle başarılar yakalayabilirmiydi bilemiyorum..
Bilgi için teşekkürler..Haberi duydum fakat kaynağınıda belirtsek daha uygun olacaktır..
selametle..
Alt 11-02-2008, 04:50   #3
Kullanıcı Adı
ahmetermiş
bu kriz tellalığı ile ortalığı velveleye veren spakülatörler varken...bende bıraz olsun guzel haberler bulayım dedim..ve sizlerle paylaştım..kaynağınıda bilerek yazmadım...ki unutmayın bende sıyasetçiyim çünki kaynağını yeni şafak tan aldım. yenıden düzenledim ve yazdım..
ahmetermiş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)