11-04-2008, 01:09 | #1 |
Kemal Bey’in oğlu pek de çalışkanmış! || Ali Karahasanoğlu - Vakit
Kemal Bey çok hoş açıklamalar yapıyor..
SSKGenel Müdürlüğü yapmış Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsediyorum. Beyefendinin oğlu, 14 yaşında iken, bir aylığına bir holdingde çalışmış. Daha doğrusu, kâğıt üstünde öyle görünüyor! Sosyal demokrat Kemal Bey’in sosyal demokratlığı, başkasına mı sadece ? 14 yaşındaki bir çocuğun çalışmasının yasak olduğunu bilmiyor mu Kemal Bey? Bilmiyor mu ki, 14 yaşındaki kendi çocuğunun, üstelik okul döneminde, sabah okula, akşam saatinden sonra da işyerinde çalışmaya gitmesine göz yumuyor! Bu ne gaddarlık, bu ne vicdansızlık(!)?. Ciddi yazdığımı sanmayın canım. Espri yapıyorum. Kemal Bey, zor durumdan kurtulmak için yalan söyleyince, ben de konuya esprisel yaklaşma ihtiyacı hissettim.Yoksa Kemal Bey, başkaları için istediği sosyal demokratlığın gereği olan küçüklerin çalıştırılmamasına ilişkin temel hakları, hiç kendi çocuğundan esirger mi? Mümkün mü bu? Anlaşılan o ki; Kemal Bey, kâğıt üzerinde çalışıyor göstertmiş oğlunu.. Böylece, yeni kanunlara göre 60 civarında emekli olacağına, 40’lı yaşlarda emekli olma imkânı elde etmiş, Kemal Bey’in oğlu. Gerçi, 14 yaşında iken çalışmış, sonra sırra kadem basmış, ne yaz tatillerinde, ne de lise sonrasında, ara dönemlerde bile tek gün çalışmışlığı yok Kemal Bey’in oğlunun. Buradan da belli oluyor ki, kâğıt üstünde çalışmış olmalı, davulcu oğlumuz.. SSK Genel Müdürlüğü yapmış, şimdilerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na soyundurulan bir kişi, böyle bir yanlışın içinde olursa, başkaları ne yapmaz ki? Yapıyorlar da zaten. Ama ilginç olan,Kemal Bey’in rahat tavırları.. Kemal Bey diyor ki, “Ankara'da saygın bir firmada part-time çalıştı. İlgili firmaya sorarsanız, size açıklayacaktır.” Oysa SSK kayıtlarında, part-time değil, tam gün çalışma görünüyor.. Dolayısı ile, Kemal Bey gerçekleri söylemiyor. Devam ediyor müstakbel Büyükşehir Belediye Başkan adayımız: “Eğer yasaksa, çalışmadıysa hay, hay... Ama çalıştıysa niye itiraz ediyorsunuz?” Yasak olup olmadığını, sanki Kemal Bey bilmiyor! 14 yaşındaki çocuk, üstelik okul döneminde nasıl çalışır Kemal baba? Sen nasıl babasın ki; çocuğun sabah 08.30’da dersbaşı yapıyor, en erken saat 15.00’de okuldan çıkıyor, hiç eve gelip, okul elbisesini bile çıkartmadan, Ekinciler Holding’de işbaşı yapıyor! Hani, okulun Ankara’da, işyerinin İstanbul’da görünmesi hikâyesi var ki, onu ne siz sorun, ne de ben anlatayım.. Kimbilir belki de, okul çıkışında uçağa atlayıp, İstanbul’a geliyor, akşam son uçakla tekrar Ankara’ya dönüp, sabah okula gidiyordur.. Olamaz mı yani? .... Yapmayın yaa. Bu kadar saf mıyız biz? Kemal Bey’in, “Ben ilkokulda çalıştım ama sigortam yoktu” cevabı da tam evlere şenlik. Aslında sorun da bu ya Kemal Bey!.. Türkiye şartlarında, babanız SSK Genel Müdürü değilse, çalışıyor olsanız bile sigortalı gösterilmiyorsunuz.. Türkiye’nin gerçeği bu.. Gerçekten de bu.. Ama Türkiye’nin gerçeği bu ise, “Sizin oğlunuz, çalışmadan nasıl sigortalı olabiliyor?” Kemal Bey’in şu sözlerine ne dersiniz: “Çalışmasına ben de karşıydım. Oğlum o çalışmadan sonra, baterinin bazı aygıtlarını aldı. Bateriye biz karşıydık.” Demek ki, Kemal Bey koskoca SSKGenel Müdürü iken bile, oğluna bir bateri alamıyormuş! Mu acaba? Yoksa, başka işler mi var işin içinde? Kamu görevinin sağladığı nüfuz sayesinde oğlunu çalışmadan, yasak olduğu halde küçük yaşta çalışıyor gösterme gibi? Erken emekli olabilmesi için, kâğıt üstünde çalışıyor görünmek gibi.. Ne dersiniz Kemal Bey?..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|