|
11-12-2008, 14:17 | #1 |
Erdoğan'dan Obama'ya Öğüt: Dik Durmaya Devam Et Ama Kavgaya Bulaşma
Dik durmaya devam et ama kavgaya bulaşma
Amerika ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York Times gazetesine konuştu. Başbakan Erdoğan Türkiye'nin ABD ile İran arasında arabuluculuk yapabileceğini söyleyerek, Barack Obama'ya "Dik durmaya devam et, ama kavgaya bulaşma" tavsiyesinde bulundu. ARABULUCULUĞA HAZIRIZ Başbakan Erdoğan yaptığı mülakatta, "Türkiye olarak biz arabuluculuğa hazırız. Bu konuda çok faydalı olabileceğimize inanıyorum" dedi. Barack Obama'nın Amerika başkanı seçilmesinin ABD-İran ilişkilerini değiştirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Barack Obama'ya geçen hafta kutlama mesajı yolladığını hatırlatarak "Bu, yararlanılması gereken bir adımdır" dedi. SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL Erdoğan, ABD İran arasındaki sorunların masada çözülmesini istediklerini söyleyerek, "Bu dönemde savaş çözüm değildir" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin dış politika prensibinin düşman kazanmaya karşı olmak olduğunu dile getirdi. Erdoğan, Barack Obama'nın başkan seçilmesinin Amerika'ya dünyada yitirdiği imajı ve güveni yeniden kazandıracağını vurguladı. Amerika'nın 21. yüzyılın başında açıkladığı temel değerlerden geriye kaydığını hatırlatan Erdoğan, "Benim için bu değerlerin uygulamaya konması çok önemli." dedi. AVRUPA VE NATO İÇİN KAZANIMDIR Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmaını Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "Eğer biz Orta Doğu'da etkili bir ülke isek, bu Türkiye'nin Avrupa'daki üyelik süreci açısından ve NATO içinde de son derece önemli bir kazanım, değerdir" dedi. Davutoğlu, "Türkiye'nin artık NATO'dan çok Orta Doğu politikasına odaklandığı gibi bir yanlış anlama olmaması gerektiğini" söyledi. 12.11.2008 Yeni Şafak
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-12-2008, 15:19 | #2 |
Obama bunu dinler mi bilmiyorum , arka bahçesinde İsrail'in cirit attığı ABD başkanlığına getirilen bu Obama gerçekten aklımı karıştırıyor ;)
|
|
11-12-2008, 15:19 | #3 |
Obama bunu dinler mi bilmiyorum , arka bahçesinde İsrail'in cirit attığı ABD başkanlığına getirilen bu Obama gerçekten aklımı karıştırıyor ;)
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|