11-17-2008, 21:39 | #1 |
Çarşaf getir giyeyim, Baykal'a görüneyim(KARA MİZAH)
Baykal'da aniden beliren "kara çarşaf" sevgisini kara mizahla hicvettik. Bunun için, bilinen ve çok sevilen bir türkümüzü kötü emellerimize alet ettik. Yıldız Tilbe'nin de yorumladığı Diyarbakır yöresinden Celal Güzelses'e ait "Karpuz getir yiyeyim" türküsünü Bay Baykal ve "çarşaf sevgisi" için uyarladık. Özellikle bu türküyü seçtik. Zira içinde geçen "Karşıdan görünürsün/Çarşafa bürünürsün/İpek çarşaf içinde/Ne güzel görünürsün" mısraları, "laik" zihniyetteki "ulusalcı" insanları tahrik unsuru taşıyor. Ama artık CHP kara çarşaflı hanımları bile kabulleniyorsa demek ki, tahrik unsuru da otomatik olarak ortadan kalkmış oluyor. ÇARŞAF GETİR GİYEYİM, BAYKAL'A GÖRÜNEYİM Çarşaf getir giyeyim Baykal'a görüneyim Şu medyanın önünde CHP'ye gireyim Yerel seçimler yakın Herkese rozet takın Sade çarşaflı yetmez Peçeliye de bakın Fatihte çarşaflılar Ne kadar cafcaflılar Partiye gelirlerse Çok meşhur olacaklar Çarşafa bürünürsün Partide görünürsün Altıoklu rozetle Ne "laik" görünürsün Tencere dibin kara Seninki benden kara Rozet taktığım hatun Çarşaf giymiş kapkara Rozet getir takayım Seni partime katayım Oyunu ver sen bana AKP'yi yıkayım Yatakta beyaz çarşaf Partide kara çarşaf Önder Sav konuştukça Gafları çarşaf çarşaf Çarşaf getir giysinler Partimize girsinler İltifatlar ettikçe Oylarını versinler Kongrede çarşaf liste İste Baykalım iste Seçimde oy vermeyen Mutlaka kara liste Çarşaf giyme tanırlar CHP'li sanırlar Zaten sende talih yok Rozeti de takarlar Karpuz getir yiyeyim Sana neler diyeyim Oyunu ver sen bana Halkçı mısın bileyim Çiçekler sulanıyor Kamer Genç kıllanıyor Konuştukça Bay Başkan Çarşafa dolanıyor Partinin altı oku Çarşafı sıkı doku Baykal rozet taktıkça CHP yiyor b… Bu güzel türkümüzün özgün hali de şöyle: Karpuz getir yiyeyim Aç odanı gireyim Uyan uyan sar beni Yar olduğun bileyim Karpuzlar yenmez oldu Sıcaktan benzim soldu Bir yar sevdim o dahi Gitti de gelmez oldu Karpuzun al dilimi Nettin benim gülümü Gülümü koklayanlar Göze alsın ölümü Karşıda elmalıklar Suda oynar balıklar Ne böyle sevda ola Ne böyle ayrılıklar Karşıdan görünürsün Çarşafa bürünürsün İpek çarşaf içinde Ne güzel görünürsün Karpuz kestim sulandı Yedim başım dolandı Kırılası kollarım İnce bele dolandı Karşıdan görünürsün Çarşafa bürünürsün İpek çarşaf içinde Ne güzel görünürsün Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Kara Mizah
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-17-2008, 21:44 | #2 |
çok güzel ve +
|
|
11-18-2008, 23:43 | #3 |
cidden cook güzel olmus eyvallah
|
|
11-18-2008, 23:50 | #4 |
Gölge, eklediğiniz bir başka konudada resim tepetaklaktı buda...
|
|
11-19-2008, 01:00 | #5 |
Çok güzel,teşekkür edeim paylaşım için...+1
|
|
11-19-2008, 01:42 | #6 |
Muhtemelen sebebini soruyorsunuz hemen yazayım ben sevmediğim insanların resmini foruma ters eklerim çünkü benim için o resimin ters eklenmesi halk arasında kullanılan bir tabir vardır eğer tabir-i caizse tepesi üstüne gitsin anlamını taşımaktadır umarım anlatabilmişimdir kendimi şayet ben sizin yerinizde olsam resimden çok yazının içeriğine dikkat ederim ama olsun bakalım canınız sağolsun Muhabbetle kalın ..... |
|
11-20-2008, 15:16 | #7 | |
Alıntı:
Konu Feyza tarafından (11-20-2008 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.. |
||
11-21-2008, 21:41 | #8 |
Yerel seçimler yakın
Herkese rozet takın Sade çarşaflı yetmez Peçeliye de bakın buna koptum :D |
|
11-22-2008, 00:27 | #9 |
Bayıldım Bayıldımmm.... çok güzel olmuşş Ellerinize sağlık +++...+++
|