|
12-19-2008, 17:50 | #1 |
NAMAZ Kıldığım İçin İş Kaybetim..!
Hac dönüşü ehramıyla havalimanında boy gösterip, camide kollarını öptürünce eleştiri odağı olan eski manken Yaşar Alptekin, Saba Tümer'in programında kendini savundu!
"Reklam istesem, giderken basını çağırır, 'Bay bay, ben Hacca gidiyorum' derdim. Tek hatam, orada bir gazeteciye dönüş tarihimi söylemem. Kollarımı öpenler, üstümde haccın kokusunu duymuş olmalı. 'Deli' diyorlar. Kendimi Mehdi ilan etmedim ki! İçkiden kurtuldum, takdir etsinler..." Eski manken ve oyuncu, 'yeni hacı' Yaşar Alptekin, nasıl hidayete erdiğini önceki gece katıldığı Saba Tümer'in programında anlattı. Hac dönüşü havalimanında 'kollarını öptürürken' görüntülendiği için 'reklam yapıyor' diye eleştirilen Alptekin, "Onları Allah'a havale ediyorum" diyerek şunları söyledi: DİZİ TEKLİFİ GELMİYOR "Ben hacca giderken 'Ben hacca gidiyorum, bay bay' demedim. Hac vazifemi yerine getirirken bir muhabir beni gördü, konuştuk... Tek yanlışım ise dönüş tarihimi söylemek oldu; havaalanında beni karşıladılar. Allah'ın reklama ihtiyacı yok. Namaz kılıyorum diye iş kaybettim. Mankenlik ve dizi teklifi gelmiyor. Reklam yapmak için bindiğim dalı neden keseyim, ben enayi miyim?" DELİRDİM SANIYORLAR Alptekin, "Eskiden çok kazanıyordum ama paramın bereketi yoktu. Şimdi daha az kazanıyorum ama bereketi var. Eğer eski halimle yaşamıma devam etseydim tüm işleri kabul ederdim" dedi. Yaşar Alptekin, 'dine döndükten' sonraki süreçte yaşadıklarını ise şöyle anlattı: * Beni görenler 'deli' diyor, 'kafayı sıyırdı' diyor. 'Tanıdık doktor var, tedavi ettirelim' diyenler bile oldu. Oysa 'Bu çocuk, kendini alkolden, diskodan kurtardı' diye takdir etmeleri lazım. Kendimi Mehdi ilan etmedim ki! Bana böyle diyenlere dua ediyorum. * İlk başlarda annem bile tedirgin oldu. Namaz kıldığımı görünce beni kenara çekti ve bana 'Yalan söyleme, hangi cemaate girdin? Bir yere imza attın mı?' diye sordu. Benim cemaat veya tarikatla alakam yok... Gün geçtikçe o da alıştı ve şimdi 'Allah kabul etsin' diyor... * En büyük isteğim 81 yaşındaki babamın namaz kılması. Onun namaz kılabilmesi için çok dua ediyorum. Babam ayaklarından rahatsız ama ben ona 'İslam yumuşak bir din. Oturarak da, yatarak da namaz kılabilirsin' diyorum. BABAM BANA HİÇ BASKI YAPMADI! 16 yaşındaki kızı Ayris'le 2 yıldır birlikte yaşadıklarını anlatan Yaşar Alptekin, "4 yaşından beri her akşam kızıma kahvaltıda ne yemek istediğini sorarım. Sabah namazından sonra kızımın kahvaltısını hazırlar, bulaşıkları yıkar ve onu okuluna götürürüm" şeklinde konuştu. Saba Tümer'in davet etmesi üzerine yayına katılan Ayris Alptekin de babasının değişimine tanıklık ettiğini ve yadırgamadığını söyledi: "Babam ibadetinde samimi. Bana baskı yapmadı, hayatımı değiştirmedi. Eskiden çok agresif ve sinirliydi. Şimdi daha mülayim. Anlayışlı olması işime geliyor. Şunu söylemek isterim babamla gurur duyuyorum." Sabah
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-19-2008, 17:53 | #2 |
Toplumda namaz bilincini oluşturmak ve insanlara namazı anlatmak için kurulan Namaz Gönüllüleri Platformu düzenlediği basın toplantısında, son günlerde medyada yapılan namaz düşmanlığını sert bir dille eleştirdi. Fatih Şehzade Mehmet Sofasında düzenlenen toplantıya, gazetemiz yazarları Abdullah Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım ve Hüseyin Öztürk’ün yanı sıra İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı, yazar Ahmet Bulut, eski manken ve sinema sanatçısı Yaşar Alptekin, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan Kayan, Mehmet Akça, İhsan Atasoy ile birçok tanınmış isim katıldı. Toplantıda konuşan Namaz Gönüllüleri Platformunun yeni üyesi eski manken ve sinema sanatçısı Yaşar Alptekin katılanlara duygulu anlar yaşattı.
GEÇMİŞİMDE ZENGİN OLDUĞUMU SANIRDIM Üç yıl önce Fatih Camii’nde yeniden doğduğunu söyleyen Yaşar Alptekin, “Ben sizler gibi gül bahçesinde doğmadım. Sizler gibi bana gül bahçesi miras kalmadı. Ben çöplükten ve bataklıktan gelen bir insan olarak gül bahçesine sonradan girdim” dedi. DAHA ÖNCE KENDİMİ ADAM SANIYORDUM “Gülün kokusunu sizden daha iyi alıyorum, dikenini sizden daha iyi hissediyorum” diyen Alptekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalbimde gül bahçesinde yaşamanın sevincini yaşarken, bir yandan da tekrar bataklığa ve çöplüğe dönme korkusunu yaşıyorum. Kalbimin yarısı sevinçle atarken yarısı da korkuyla dolu. Bundan üç sene önce kendimi adam sanıyordum. İslâm beni adam gibi adam etti. Cahiliye döneminde kendimi çok zengin ve her şeyin sahibi zannediyordum. Şimdi durup geçmişime baktığım zaman ne kadar fakir ama bugün ne kadar zengin olduğumu görüyorum.” FUHUŞU ÖNLEDİĞİ İÇİN, NAMAZA SALDIRIYORLAR Gazetemiz yazarı ve Namaz Platformu’nun sözcüsü Abdullah Yıldız ise konuşmasında, Namaz Platformu’nun Türkiye genelinde yüz binlerce insana namazı anlattığını ve on binlerce insanın hayatının değiştiğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye genelinde 160 panel, yüzlerce radyo programı ve birçok televizyon programıyla namazı insanlara doğru ve etkili bir şekilde anlattıklarını belirten Yıldız, “Bu panellerde sadece namaz konuşuldu. Biz, bugün bir dirilişin yaşandığına şahit oluyoruz. Platform çalışmalarından etkilenip hayatını değiştiren ve etkilenip doğruyu bulan yüzlerce hikaye elimize ulaştı” dedi. |
|
12-19-2008, 18:06 | #3 |
Ben gerçekten Yaşar Alptekin'nin doğru yolu bulduğuna inanıyorum rabbim bu yolda onu muvaffak etsin. Çoğu kişinin demiş olduğu bişey var bu adam zamanında şunu yapardı bunu yapardı şimdi ise imana geldi diyorlar ve eleştiriyorlar. Neden? Zamanında kötü şeyler yapmış biri sonradan yaptığına pişman olup rabbine yönelemezmi günahlarına tövbe edemezmi dinimiz o kadar yumuşakki ve rabbimiz o kadar merhametliki herşeyi affedebilir yeterki isteyin yeterki sadece ona yönelin. Nasılki ömrünü ilim irfanla geçirmiş biri iyilik yapmış ibadetlerini yapmış biri son nefesinde kelime-i şehadeti getirmeden ölüpte günahkar sayılıyorsa ömrünü bir hiç uğruna geçiren zavallı birinin son nefeste hakiki imanla öldüğünde rabbim muhakkak ki onu tövbe edenlerden sayacaktır. Rabbim yanlış yolda bulunan tüm kardeşlerimize yardım etsin..
|
|
12-19-2008, 18:16 | #4 | |
Alıntı:
|
||
12-19-2008, 18:22 | #5 |
|
|
12-19-2008, 17:54 | #6 |
|
|
12-19-2008, 17:57 | #7 |
Sayın alptekinin duygularında ve yaptıklarında samimi oldunuğunu düşünerekten kendisini kutluyorum.Gerçekten bu önemli ve gerçek değişim beni mutlu etmiştir fazlasıyla.Kimilerine göre maganzinsel olarak değerlendirilen yaşar beyin,kaanatimce hiçbir alakası olmadığını,aksine ilahi yolu bulup,bütün kalbiyle tastik etmiş.Rabbim körleşmiş kalpleride açsın!
|
|
12-19-2008, 18:26 | #8 |
|
|
12-19-2008, 18:27 | #9 |
|
|
12-19-2008, 18:27 | #10 |
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |