AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 12-25-2008, 17:39   #1
Kullanıcı Adı
çilik
Standart Gitmek Mi zor Yoksa Kalmak mı?
gİtmek mİ zor?yoksa kalmak mi?gÜle gÜle dİyebİlmek mİ?yoksa hoŞÇakal dİyebİlmek mİ?ardinda biraktiĞin sahİle,sen vuracaksan baharlar senİn rengİnde ÇİÇekler aÇacaksa,olmadiĞin halde kumlara İlÂn-i aŞk yazilacaksa,birakmak mi kolay,birakilmak mi?
Sen gİttİn ya;yarim kaldim…
sÖzlerİm yarim,okuduklarim yarim,gÖrdÜklerİm,bakiŞlarimizin yarisi…
adimlarim yarim,yÜreĞİmİn atiŞi yarim,cÜmlelerİmİn “Özne”sİ yok;yarim….
Ortadan İkİye bÖlÜnmÜŞ sevgİ sÖzcÜklerİ gİbİ,sularin kesİk akmasi gİbİ,yarim gİbİ yarim…
sÖyleyebİldİklerİmİn,yazabİldİklerİmİn yarisi olduĞu gİbİ…
sen gİttİn ya;yaŞadiklarimin yarisini da gÖtÜrdÜn…merhaba dİyebİlmek mİ zor?hadİ eyvallah dİyebİlmek mİ yoksa?kolay olan…
beraberken yaptiklarimizin,yarisini yapabİlİyorsam ve Şekerİn kalmamiŞsa Şekerİ ve tuzun da tuzu…hayat tadini buruklaŞtirmiŞsa,hÜzÜnlÜ bakiyorsa aydinlik,gece gİbİ…eksİk deĞİl mİ bİr yanimiz?..
Kolay olan…
arkana dÖnÜp el sallayabİlmek mİ?yoksa,yÜreĞİmİn yarisini gÖtÜrdÜĞÜnÜ bİldİĞİn halde,zorakİ gÜlÜmseyebİlmek mİ?
Sen gİttİn ya;yarim kaldim…
gİtmek mİ hÜzÜnlÜ?yoksa kalmak mi buruk?İÇİmde dÖrt nala koŞan ayrilik,sende kalan parÇami mi ariyor?..ellerİnİ mİ?..gÖzlerİnİ mİ?..her yerİm sende kaldi,her yerİn bende…
daha ne ariyor kİ bahane,yarim sende,yarin bende kalmiŞken?...ardindan el sallayabİlmek mİ kolay?..
YÜreĞİmİ gÖtÜrdÜĞÜnÜ bİldİĞİn halde gİdebİlmek mİ?

çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-25-2008, 17:40   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Nasip kısmetin önüne geçemeyiz efendim.!Kaderimizde ne yazılmışsa onu yaşarız.Biz beğenip,seçemeyiz ki
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-25-2008, 17:47   #3
Kullanıcı Adı
çilik
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nasip kısmetin önüne geçemeyiz efendim.!Kaderimizde ne yazılmışsa onu yaşarız.Biz beğenip,seçemeyiz ki
haklısın abicim kaderden ötesi yok
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-29-2008, 20:45   #4
Kullanıcı Adı
lazkızıfiliz
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hayır efendimm ölçüler çevcevesinde insanlar kendi kaderlerini cizerler.Rabbim insan için hayati önem taşıyan ve bir anlamda insanı insan yapan en önemli özelliklerden biri olan akıl verdi.Bunu kullanmak gerekir..
lazkızıfiliz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-25-2008, 18:17   #5
Kullanıcı Adı
lazkızıfiliz
GİDEN Mİ YALNIZDIR? KALAN MI..??

Giden mi kalan mı yalnızdır bilinmez demiştin, gözlerimi gözlerinden ayırmak istemediğim o hüzün dolu ayrılık akşamında...
Bu ayrılık diğer ayrılıklara benzemiyordu. Sen bunu benden önce fark ettin.
Bense, hissettiğim halde görmezden geldim... Dünyanın neresine, yaşamın hangi ücra köşesine gidersem gideyim, sensizlik bana en dayanılmaz acıları, en çekilmez hüzünleri yaşatacak ve bunları bile bile yaşamak zorunda kaldığım için, senden uzak kalmak uğruna yangına körükle gittiğim için artık alışmıştım bu iç çekişlere, bu sonsuz yalnızlığa, kabus sensizliğe...
Gözlerimin içine bakıyordun, yeni başlayan ve sanki hiç bitmeyecek olan bir özlemle...
İçimdeki fırtınaları dindirmek istiyorum gözlerinde... diye yazmıştın...
O akşam kelimeler, içindekiler, kalbine sığdırmaya uğraştığın onca yoğun duygular, bana söylemek istediğin halde bir türlü söyleyemediğin, gözlerimin içine bakarak o anlamlı bakışlarınla anlatmaya çalıştığın o kaos içinde çırpınan tüm kelimeler artık isyan ediyordu...
Senin ruhundan benim kalbime doğru hücum ediyordu hepsi, ve ben, ne yapacağını, ne söyleyeceğini bilmeyen, baskı altında olan insanların yaptığı gibi kıpırdayamıyor, konuşamıyor, ne olacağını düşünemiyordum...
Adeta kilitlenmiştik o anda, ve biliyorum, ikimizde aynı şeyi düşünüyor ve aklımıza takılan bu zor soruya cevap bulmaya çalışıyorduk...
Giden mi yalnızdır kalan mı?
Bu sorunun cevabını her gün, her an düşündüm sevdiğim...
Senden uzak kaldığım o işkence dolu günlerde, o uykusuz saatlerde, seni düşündüğüm, yüzünü hayal ettiğim zamanlar hep bu soru hançer gibi saplanıyordu yüreğime...
Senden çok uzaktaydım artık, günlerdir konuşmuyorduk...
Seni, benliğini o kadar özlemiştim ki, sanki baktığım her tarafta senin o vazgeçilmez yüzünü, o benliğinin açıkça yansıdığı o eşsiz yüz ifadeni görüyordum...
Ama içimden gelen alışkın olduğum o his, bana yalnız olduğunu ve bana sorduğun o sorunu cevabını senin çoktan bulduğunu, kalanın yalnız olduğunu kabullendiğini ve bedeli ne olursa olsun senin yanında olmamdan başka bir şey istemediğini söylüyordu...
lazkızıfiliz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-25-2008, 22:19   #6
Kullanıcı Adı
Gökmen
YÜreĞİmİ gÖtÜrdÜĞÜnÜ bİldİĞİn halde gİdebİlmek mİ?

Seven bir insan için bundan daha acı ne varki.. ALLAH c.c tüm sevenleri bu dünyada,da ahiretinde,de ayırmasın.
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)