AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hikayeler Hoşumuza giden hikayeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-25-2008, 21:36   #1
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart ÇİÇEK VE SU mutlaka okuyun.arkadaşlar çok hoş bir yazı....
Günün birinde bir çiçekle su karsılaşır ve arkadaş olurlar. İlk önceleri arkadaşlık olarak devam eder ilişkileri. Tabii ki her zaman lazımdır arkadaşlık birbirini tanımak için. Gel zaman git zaman, çiçek o kadar mutlu olur ki suyun yanında, içi içine sığmaz olur artik ve anlar ki suya âşık olmuştur. İlk kez âşık olan çiçek etrafa kokular saçmaya baslar "Sırf senin hatırın için ey su," diye.

Öyle bir zaman gelir ki artik su da içinde çiçeğe karşı bir şeyler hissetmeye baslar. Fark eder ki "Çiçeğe âşık oldum." Ama su da ilk defa âşık oluyordur. Günler ve aylar birbirini kovalar ve çiçek "Acaba su beni sevmiyor mu?" diye düşünmeye baslar. Çünkü su pek ilgilenmemektedir çiçekle... Hâlbuki çiçek alışkın değildir böyle bir sevgiye. Ve dayanamaz bir gün, çiçek suya "Seni seviyorum." der. Su "Ben de seni seviyorum." diye cevaplar.

Aradan zaman geçer ve çiçek yine suya "Seni seviyorum." der. Su "Ben de." der. Çiçek sabırlıdır. Bekler, bekler, bekler... Artik öyle bir duruma gelir ki, çiçek koku saçamaz olur artik etrafa. Ve son kez suya "Seni seviyorum." der. Su da "Sana söyledim ya, ben de seni seviyorum." der. Ve gün gelir çiçek yataklara düşer. Hastalanmıştır çiçek artik. Rengi solmuş, çehresi sararmıştır çiçeğin.

Yataklardadır artik çiçek, su da başında bekler öylece çiçeğin yardımcı olmak için. Ama bellidir ki artık çiçek ölecektir ve son kez zorlukla başını döndürerek çiçek, suya der ki: "Seni ben gerçekten seviyorum." Çok hüzünlenir su bu durum karşısında ve son çare olarak bir doktor çağırır.

Doktor gelir ve muayene eder çiçeği. Muayeneden sonra söyle der Doktor: "Hastanın durumu ümitsiz, artik elimizden bir şey gelmez." Su merak eder sevgilisinin ölümüne sebep olan hastalık nedir diye ve sorar doktora "Hastalığı nedir?" diye, Doktor söyle bir bakar suya ve der ki "Çiçeğin bir hastalığı yok dostum, bu çiçek sadece susuz kalmış, ölümü onun için." der.

Ve anlar ki su artik, sevgiliye sadece "Seni seviyorum." yetmemektedir

ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-26-2008, 01:08   #2
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Çok güzel ve manidar bir hikaye..

Sevgilinin derdine deva olmak adına yapılacak şeyin söz değil "öz" olmasını niteleyen bir paylaşım..

"Öz"ü, sözüne ve davranışına yansıtana ise ne denilebilir ki.. Öyle işte...

selam ile..
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-26-2008, 03:21   #3
Kullanıcı Adı
ENES_CAN_AK
çok güzel hikaye sürekli dinlediğim bir radyo programında sıkça dinliyodum bunu paylaşım için teşekkürler
ENES_CAN_AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-26-2008, 14:59   #4
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Alıntı:
CAN AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok güzel hikaye sürekli dinlediğim bir radyo programında sıkça dinliyodum bunu paylaşım için teşekkürler
ben duymadım hiç neden se ama gerçekten çok hoş bir hikaye
ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-10-2009, 02:49   #5
Kullanıcı Adı
ENES_CAN_AK
Alıntı:
ÜMİT-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben duymadım hiç neden se ama gerçekten çok hoş bir hikaye
radyo ismi paylaşmak yasakmı bilmiyorum isteyene söyleyebilirim
ENES_CAN_AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)