|
![]() |
#1 |
![]() bölünmeyin fırkafırka olmayın partizanlık yapmayın başbakanımıza ve türkiyedeki %47 lik müslüman topluluğundan ayrılmayın elhamdulillah ilk defa cumhuriyyet kuruldu kurulalı bukadar müslüman bir çatı altında ve bir imam hatipli kuran okumasını bilen bizim hanımı tesettürlü bu bir Allah ın bizlere bir lütfudur eğer bundansonra bu çoğunluğu kaybedersek bunun vebalini ahirette nasıl vereceksiniz sizlere birkaç hadis vereceğim (
"Kim Allah'a itaatten elini çekerse, Kıyamet gününde lehine hiçbir delil bulunmaksızın Allahu Teâla’yla karşılaşacaktır. Kim de boynunda Halife’ye biat olmadan ölürse cahiliye ölümü ile ölür." (Müslim K. İmara H. No: 1851) Hişam b. Urve, Ebu Salih ve Ebu Hüreyre kanalıyla Rasul (s.a.v)'in şöyle dediğini rivayet etmiştir: "El A'rac'tan o da Ebu Hüreyre'den rivayetle Nebi (s.a.v) dedi ki: "Muhakkak ki imam (Halife) kalkandır. Onunla savaşılır ve korunulur." (Müslim K. Imara Bab 9 H. No: 1841) "İsrail oğulları Nebiler tarafından siyaset (idare) ediliyordu. Bir Nebi öldüğünde onu başka bir Nebi takip ediyordu. Artık benden sonra Nebi yoktur. Fakat bir çok Halife olacaktır." Oradakiler dediler ki; Bu durumda bize ne yapmamızı emredersin? Dedi ki: "İlk biat edilene vefakar olunuz onlara karşı olan vazifelerinizi yerine getiriniz. Muhakkak ki Allah size karşı olan vazifelerini yapıp yapmadıklarını onlara soracaktır." (Müslim K. İmara Bab 10 H. No: 1842) İbni Abbas'tan rivayetle Rasul (s.a.v) buyurdu ki: Müslim'den rivayetle Nebi (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Sizin hayırlı imamlarınız şunlardır: Siz onları seversiniz onlar da sizi severler. Siz onlar için dua edersiniz, onlar da sizin için dua ederler . Şerli imamlarınız ise sizden nefret ederler siz de onlardan nefret edersiniz, siz onlara lanet edersiniz onlar da size lanet ederler." Denildi ki;"Ya Rasulullah onlara kılıçla karşı çıkmayalım mı? Dedi ki: "İçinizde namazı ikame ettikleri sürece hayır." (Müslim K. İmara Bab 17 H. No: 1855) Bişr İbni Ubeydullah El Hadrami, Ebu İdris El Hulani'nin Huzeyfe İbn El Yeman'dan şu hadisi işittiğini rivayet etmişti: "İnsanlar Rasulullah (s.a.v)'e hayır hakkında soruyorlardı. Fakat ben, bana dokunmasından korkarak şer hakkında soruyordum. Dedim ki; "Ya Rasulullah biz cahiliye ve şer içindeydik, Allah'u Teâla bize bu hayrı getirdi. Peki bu hayırdan sonra şer var mı?" Dedi ki; "Evet, fakat içinde karışıklık ve şer var". Dedim ki; "O karışıklık nedir?" Dedi ki; "Bir takım insanlar benim gösterdiğim yolun (hidayetin) dışında benim sünnetimin tersine ümmeti idare edecekler. Onları bileceksiniz ve onları kabul etmeyeceksiniz." Dedim ki; Bu hayırdan sonra şer var mı?" Dedi ki; "Evet. Cehennemin kapılarında davetçiler olacaktır. Kim onlara uyarsa onu cehenneme atacaktır" Dedim ki; "Ya Rasulullah, bize onları tarif et? Dedi ki; Onlar bizim milletimizden (dinimizden) insanlardır. Bizim aziz duygularımızla seslenerek) bizim dilimizle konuşurlar" Dedim ki; "Bunların zamanı bana yetişirse bana ne emredersiniz?" Dedi ki; "Müslümanların cemaatından ve Halifesinden ayrılmazsın" Dedim ki; "Eğer müslümanların cemaatı ve Halifesi yoksa" Dedi ki; "O zaman bütün cehenneme davet edenlerden uzak dur. Velev ki bir ağacın köklerini ısırıp kalsan da ölüm sana gelinceye kadar o durum üzere kal." (Buhari Fiten-12, Tecrid C. 9 S. 297 H. No: 1471) ![]() Ebu Hüreyre'den rivayetle Rasulullah (s.a.v) buyurdu ki: "Kıyamet gününde üç kişiyle Allah konuşmayacak ve onları temize de çıkartmayacaktır. Onlar için acıklı bir azab vardır. O kimseler: 1. Arazisinde bir su kaynağı bulunupta yolcuları bunu içmekten men eden kişiler 2. Bir imama sadece dünyevi çıkarı için biat eden, Halife isteklerini yerine getirirse itaatına vefakar olup getirmezse itaatına vefakar olmayan adam 3. Bir kimseye mal satarken Allaha yemin edip 'bu mala şu kadar para teklif edildi de vermedim' diyerek alıcıyı kandıran kimse." (Buhari Kitabu'l Ahkam c.8 S.124 Bab 48, İbni Mace H. No: 2870, Müslim; Kitabu'l İman 173) Yeryüzünde aynı anda birden fazla Halife bulunması caiz değildir. Nitekim Müslim, Abdullah b.Amr b.El As'ın Rasulullah (s.a.v)'den işittiği şu hadisi rivayet eder: "Kim ki bir imama biat eder, eliyle musafaha ederek kalbinin sevgisini verirse gücü yettiği kadar itaat etsin. Eğer başka birisi gelip o imamla (idareyi ele geçirmek için) mücadele ederse sonra çıkanın boynunu vurun." (Müslim K. İmara Bab 10 H. No: 1844) Ebu Said el Hudri'den rivayetle Rasulullah (s.a.v) buyurmuştur ki: "Eğer iki Halife’ye (aynı dönemde) biat edilirse kendisine sonradan biat edileni öldürün." (Müslim Kitabu'l İmara Bab 15 C. 2 S. 1480 H. No 1853) Arfece rivayetinde demiştir ki: Rasulullah (s.a.v)'den şunu işittim: "İşiniz (yönetimle ilgili işleriniz) bir adam (Halife) üzerinde karar kılınmışken birisi gelip sizin birliğinizi parçalamak ve cemaatınızı bölmek isterse onu öldürün." (Müslim Kitabu'l İmara Bab 14 C. 2 S. 1480 H. No 1852/60)
![]() Konu ilkertürkmen tarafından (01-06-2009 Saat 05:15 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() tamam kardeş allah razı olsun ama onlar da şimdi gelip demezler mi neden bizden ayrıldınız diye falan filan...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Daha iyisini yapacağım diye dahi olsa "TEFRİKA HARAMDIR"
Verdiğiniz Hadis-i Şerifleri tahlil etmemişsiniz... Biz mi böldük, siz mi? Biz mi ayrıldık, siz mi? Bugün Afganistan'da MÜSLÜMAN kanı akıyorsa elbet bizimde vebalimiz var ama mevcut iktidar nasıl hesap verecek. Bugün Irak'ta MÜSLÜMAN kanı akıyorsa nasıl hesap vereceksiniz, bugün Filistin'de Somalide.... Nasıl söyleyiniz nasıl..? Sayın R.T. ERDOĞAN bizim ortadoğuda bir görevimiz var. BOP'un eşbaşkanıyız demedi mi? Sayın A. GÜL bizim medeniyetimiz yenilmiştir demedi mi? Soruyorum bu sözlerin sahibi olduğu hareket ne olursa olsun Muktedir midir? İSLÂM ümmeti, medeniyeti nasıl yenilir... Bu apaçık bir gafletin ve acizliğin ifadesi ve yansımasıdır. TÜRKİYE neden İsraille stratejik ve askeri anlaşmalar yapıyor. İran kendi kendine askeri gelişmeler gösteriyor. Biz onlardan daha mı az gelişmişiz. RABBİM bize liderlik vasfı vermiş. SİZ hala yok bölmeyin yok çöyle yok böyle... RAHMAN'ın hesap günü var... O zaman HAKK'ı da göreceğiz batılıda... Selametle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ilker bey bunu diğer forumda da okudum
orada cevap verildi size Ama isterseniz yine veririz vesselam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Kardes Liderini terkedenler Elbet birgün TERKEDILECEKLERDIR. O hadisleri yazarken hic düsündün mü sen bu hareket nasil basladi diye. Siyonistlerle kol kola olan Milli Görüscüler degildir Hatirlatirim |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() beyler siyasete biraz ara verin, bilgi yarışması başlıyor.. hadi hepinizi bekliyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() haklısınız bölünmemek lazımdı...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() İlkerturkmen bey kasmayın bu kadar kendinizi kime kimi anlatıyorsunuz .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|