|
01-07-2009, 17:43 | #1 |
Coca Cola`ya Gazze Tepkisi
2 bin 600`den fazla lokanta, İsrail`in Gazze saldırısını protesto etmek için Coca Cola başta olmak üzere çok sayıda ürünü menülerden çıkardı. Amerikan yönetimi, 600`den fazla Filistinli'nin öldüğü Gazze saldırılarının ardından birçok Müslüman ülkesinin hedefi haline geldi. Malezya`daki Müslüman Tüketiciler Derneği Genel Sekreteri Ma`mor Osman, boykotun Cuma namazından sonra başlayacağını, Coca-Cola`ya ek olarak Starbucks, Colgate, McDonalds ve Maybelline gibi 100 kadar ürün dalını daha kapsayacağını aktardı. Birçok ülkede gösteriler düzenlense de tepki göstermenin en iyi yolunun Amerikan ve İsrail ekonomilerini zayıflatacak faaliyetler olduğunu anlatan Malezyalı yetkili, "Barışı seven ve savaş karşıtı olan herkesin boykotumuza katılmasını istiyoruz" diye konuştu. İsrail`le diplomatik ilişkisi bulunmayan Malezya hükümeti, saldırılara müsamaha edilmemesi gerektiğini açıklamıştı. Cihan İttika
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-07-2009, 17:48 | #2 |
Gerçekten çok önemli bir adım.Sanırım şimdi mail yoluyla israil mallarını herkese yayma zamanı...
|
|
01-07-2009, 17:59 | #3 |
İsrail malları zaten biliniyorki.. Bu boykota ben aylar öncesinden katılıyorum. Ancak toptan kaldırılmasını geç,n onu almayıp yerine hangi malı alacağımız konusuna gelsek daha iyi olur. Örnek verecek olursam, bayram evviydi yahu arkadaşlarla kutu cola alacaktık. Zaten zor bela engelliyorum coca cola içmelerini. Ancak en az on beş dükkana girdik coca cola, pepsi, yedigün, cappy gibi markalardan başkası yok!.. İnanın en az on beş idi girip çıktığımız dükkan sayısı.. Yani bu genel olarakta böyle. Colaya gereksinim duyduğunuzda biraz mecbur gibisiniz coca cola ve refiklerine.. İşte onları azaltmak yerine karşı grubuna da çıkışmamız lazım aslında. Ben neden istediğim yerde Cola Turka, Le Cola vs. bulamıyorum?.. İşte bence colanın sorununda öncemli bir boyuttaa bu...
(o günde coca cola harici bir şey bulup bulmadığımızı merak edenler için söyleyeyim, maalesef ki bulamadık.. En sonunda 3 lt.lik turka aldık. Kutu olmamasının acsınıda vişneli meyve suyu alarak çıkardık |
|
01-07-2009, 17:59 | #4 |
İyi demek ki şu ana kadar hala satıyordunuz.Bende o zaman derimki satana haram alıp da içene zıkkım olsun.
Besle kargayı sonra da gelsin senin gözünü oymaya.Mallarını satarak ve de alarak semirttiğiniz yahudileri ve şirketleri akıllar başa gelince şimdi tokatlamaya çalışıyorsunuz. Ve üzülerek söylüyorum ki belki bu saatten sonra bu tokat ona çimdik gibi bile gelmeyecektir.Çünkü ticaretten çok iyi anlayan yahudiler bırakın şu semirmiş hali ile hiç bir şeyi olmasa bile anasını laciverte boyayıp babasına satar gene para kazanır. Zararın neresinden dönülse kar dır diyorum ama genede bu tür boykotlar için çok geç kalındığını düşünüyorum. Şuraya baksanıza adamlar hala satıyor ve belli bir zaman sonra boykot kararına geçilecekmiş. |
|
01-07-2009, 18:26 | #5 |
Bugün cola mevzusu oldu okulda..Arkadaşın biri cola alıyordu engelledim,şimdi cola yerine meyve suyu falan içiyorlar..Cola'nın İsrail'e ait olmasını her yerde belirtmeliyiz
|
|
01-07-2009, 18:57 | #6 |
Aslında bu durumu kola ile sınırlamak yanlış. Türkiye'deki İngiliz şirketlerini de boykot etmek gerekir. Coca Cola yerine Kipa'dan Cola Turka alıyorsanız, bu boykotun bir anlamı kalmaz. Sözde bir boykot olur.
Ülkemizdeki ingiliz amerikan israil şirketlerini ve onların ürünlerini tespit etmek gerekiyor. Ama bu işin içinden nasıl çıkarız? İşte orası meçhul. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|