AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-19-2009, 22:56   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Standart 'İsrail'e ait ürünlerin kullanımı haram'

İranlı Yahudilerin dini lideri Haham Gülistaninejad, Tevrat'ın öğretilerine aykırı davranan İsrail'e ait ürünlerin kullanımın haram olduğunu açıkladı ve İsrail ile her türlü alışverişi yasakladı

Haham Maşaallah Gülistaninejad, ''Siyonist İsrailliler, Hz. Yakub'un çocukları değil ve Hz. Musa'nın ümmetinden sayılmaz'' diyerek, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptıklarının Yahudilik ahlakıyla çeliştiğini belirtti.
''İsrail'in on emirden biri olan 'Adam öldürmeyin' ilkesini hiçe sayarak Filistin halkına karşı katliam yaptığını'' belirten Gülistaninejad, ''Adam öldürme, katliam, zulüm ve insanlığın kötülüğü için kullanılacağından İsrail ile her türlü alışverişin ve bu ülkeye ait ürünleri kullanmanın haram sayılacağını'' söyledi.

Gülistaninejad, bir süre önceki açıklamasında da, ''Siyonistlerin işledikleri cinayetlerin Yahudiliğe mal edilemeyeceğini'' belirtmiş ve ''Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım her Yahudi'nin görevidir'' demişti.
İran Yahudi Cemiyeti de İsrail'in son saldırılarından hemen sonra yayımladığı bildiride, İsrail'in saldırılarını kınamış, ''Trajik saldırıların kurbanı Filistinliler ile dayanışma içinde'' olduklarını bildirmişti.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, geçen haftaki fetvasında, "İsrail, ABD ve onlarla aynı konumdaki ülkelere ait ürünlerin kullanımının caiz olmadığını" ilan etmişti.

Hamaney, sorular üzerine, "İslam ve Müslümanların düşmanı gasıp İsrail'in yararına olacak alışverişten kaçınılmalı. İsrail ürünlerinin alımı, kullanımın yaygınlaştırılması, yapımı ve satımı caiz değil. İslam ve Müslümanların zararına olacak ürünlerden istifade edilmesi Müslümanlar için caiz değil" ifadelerini kullanmıştı.

Ayetullah Mekarim Şirazi de bir soru üzerine, "İsrail ürünlerinin alımı, satımı, bulundurulması, kullanımı ve hediye edilmesi haramdır" fetvasını vermişti.
İran Bakanlar Kurulunda "İsrail'de yatırım yapan veya siyonist rejime mali yardımda bulunan şirketler, İran tarafından cezaya ve ambargoya tabi tutulacak" kararı alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da ABD ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunmuş, "ABD ve İsrail ürünlerine ödenen paralar bomba ve füzeye dönüşüp, Filistin'de çocuk ve kadınların başına yağıyor" ifadesini kullanmıştı.

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-19-2009, 22:58   #2
Kullanıcı Adı
çilik
Valla bende o gözle bakıyorum ... Benim kardeşlerime kurşun gidiyorsa o aldıklarım HaramDIr Almıyorum ÇEvremede aldırmıyorum...
HAydi arkadaşlar şu zalimlerin ekonomisini çökertelim
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2009, 23:02   #3
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
İsrailin sattığı ürünlerin listesini bilen var mı?
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2009, 23:09   #4
Kullanıcı Adı
Gölge
Alıntı:
bilgi müdavimi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İsrailin sattığı ürünlerin listesini bilen var mı?

Google arama motoruna boykot yazdığımız zaman hayatımızda var olan ve bilerek veya bilmeyerek kullanmadığımız binlerce ürün çıkar ben böyle yapıyorum şahsen araştırmamı ayrıca forumumuzda duyurlar bölümüne de bakabilirsiniz orda ürünler mevcuttur ....
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2009, 23:03   #5
Kullanıcı Adı
çilik
Bende elimde broşür var ama internette üzerinde var mı bilmiyorum
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2009, 17:41   #6
Kullanıcı Adı
redyellow

BOYKOT LİSTESİ

Sayın bilgimüdavimi:

Böyle bir banner görmüştüm, paylaşayım istedim.

Hepsi israil ürünü değildir, fakat israile destek veren, israilin ağababası olan abdye destek veren ürünlerdir.

Özellikle COCA COLA, PEPSİ, MALBRO gibi çok tüketilen ürünlere dikkat ediniz.

Bunları almayın, aldırmayın, kullanmayın, kullandırmayın.

Kullanırsanız size kurşun olarak geri dönecektir veya bir başka mazluma.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2009, 21:03   #7
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Bunların hiçbirisini kullanmıyorum.
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)