|
![]() |
#1 |
![]() filistin, medine,musul kerkük ve diyer bölgelerde osmanlı toprağı yani vatan toprağıydı acaba neden ingiliz işgaline bırakıldı milli mücadele kurtuluş savaşı samsundan değilde bu bölgelerden başlatılmadı mekke medine kudüs samsundan önemsizmiydi bana kalırsa birinci önceliğimiz mekke,medine ve kudüs mescidi aksa olmalıydı...
![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() araplarda geçmişten gelen türk düşmanlığı olunca arapların da yardımıyla ingilizlerin ortadoguyu işgal etmesi zor olmamıştır askında ingilizlerin tek amacı filistinde kurulacak israil devletine zemin hazırlamaktı
herkes sanıyor ki israil devleti 1948 yılında kuruldu aslında devletin temelleri 19 y.y başlarında siyonist hareketiyle atıldı ilgini çekecek bir kaç link ekledim burdan araştırabilirsin http://home.arcor.de/filistin/filist...nkurulusu.html http://home.arcor.de/filistin/filist.../siyonist.html neden samsun da başladı kurtuluş mücadelesinin ateşi diye sorarsak o zamanlar gizlilik içerisinde başladı istabuldan samsuna gemiyle gitmek daha kolay ve sessiz oldu samsundan sonra amasya sivas ve erzurum kongreleriyle kurtuluş mücadelesi başlamış oldu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() teşekkürler birsorum daha var o işgal dönemlerinde hiç araplar osmanlı ordusuna karşı gelmişlermi osmanlı askeriyle savaşmışlarmı arap halkı yoksa hiçbirşeye karışmayıp ingiliz işgalini osmanlıyla savaşını uzaktan izlemişlermi yani osmanlıya veya işgalci ingiliz lere destek vermişlermi
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ingilizlerin desteğiyle osmanlı devletine karşı kışkırtılıp ayaklanmaları neticesiyle işgali kolaylaştırmışlardır
bilinen şu osmanlı devletine karşı ingilizlere destek vermişlerdir |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() 'bariscan' kardeş, yorumların bana 'haybiye' geldi kusura bakma..
Arapların Türk düşmanı olmadığını yalnızca bir örnekle belirtip geçeyim: Milli Mücadele esnasında en büyük kahramanlardan olan hatta Anadolu'ya Mustafa Kemal Paşa'dan önce geçen ve kendi adına mühür kazdırarak padişaha ilk başkaldıran, sonradan Kastamonu ve Karadeniz bölgesinin ilk kumandanlarından olan 'Miralay Kasap Osman'a (sonradan İzmir Suikastına karıştığı gerekçesiyle idam edilmiştir -TASFİYE! ,, o ayrı konu) Milli Mücadele döneminde Silah arkadaşı olan Kazım Özalp (Kasap Osman'ın idamından 3 ay sonra oğluna eğitimi için yapılması gerek yardım konusunda) meclise verdiği önergenin ilk cümlesinde: İstiklal Harbi'nde büyük yararlılıklar gösteren, Milli Mücadelemizde Arabistan'dan getirdiği 1.5 milyon arap altını ile katkıda bulunan Mİralay Osman'ın bugün arkada bıraktığı 4 çocuğu var (...)diyor.. Kim yapıyor bu yardımı? Araplar.. Hangi Araplar?.. Bize düşman olan Araplar mı?.. Hemde kendi toprakları bile değil çok ırak oldukları Anadolu toprakları için!.. Yani yardım da ele avuca sığacak derecede değil ki, küçümsemek istiyorum o da olmuyor; 1.5 milyon Arap altını! .. Umarım 'düşmanlık' konusunda ufaktan değindiğm bi konuyla zihninize bi nebze 'ışık' tutabilmişimdir... Ve, 'ilkertürkmen' sizin sorunuza değinecek olursak, harb yıllarındaki asker yokluğumuz, maddi-manevi sıkıntılarımız malum. Hicaz bölgesi de bir nevî Osmanlı'dan bağımsız bir bölge (özerk) olduğu için askeri yapılanmalarına o kadar karışmazdık bile. Ancak savaş yıllarında neredeyse 'ilk' olarak orada mücadele vermişizdir. Hatta Kurtuluş(bu terimde tuhaf aslında ya neyse) Savaşına o topraklarda başlamış, direnişin en şanlısını ta İttihatçılar zamanından başlayarak oralarda vermişizdir (İttihatçıların Türk-Arap ayrımını da ayrı bir yere koyalım!).. Ancak düşman askerlerinin yığın yığın aktığı topraklara bizim (pek) ek askeri takviye yapamayışımızdan ve İngiliz, Fransız, İtalyanların iyi casusluklarından dolayı üstüne üslük bunlara(İngilizlere) Bedevî Araplarının da ayak uydurması sonucunda(dikkat, tüm Arap coğrafyası değil -Bedevîler) direnişimizin ardında şu an da 'kahramanlık destanları' kalmıştır. Harita olarak maalesef ki Hicaz topraklarını kaybetmişizdir.. Ama Filistin Cephesi'ndeki fiyaskolarımız bunun ardından Anadolu'yu ''son kale'' olarak görmemiz da unutulmaması gereken etkenlerdendir.. Naçizane benim görüş ve bilgim bunlardır.. Konu FarukARSLAN. tarafından (02-08-2009 Saat 16:49 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ÜÇÜNCÜ FASIL ÜÇÜNCÜ FASIL
ARAPLARIN FAZİLETİ ـ4547 ـ1ـ عن سلْمَانِ الفَارِسِىُّ رَضِيَ اللّهُ عَنْه قالَ: ]قَالَ لِى رَسُولُ اللّهِ #: َ تُبْغِضُنِى فَتُفَارِقَ دِينَكَ. قُلْتُ: وَكَيْفَ أُبْغِضُكَ يَا رَسُولَ اللّهِ؟ وَبِكَ هَدَانِى اللّهُ؟ قَالَ: تُبْغِضُ الْعَرََبَ فَتُبْغِضُنِى[. أخرجه الترمذي . 1. (4547)- Selman'ı Farisî (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bana: "Bana buğzetme, dinini terketmiş olursun!" buyurdular. Ben: "Ey Allah'ın Resulü, ben size nasıl buğzederim? Allah hidayeti bana sizin elinizden ulaştırdı" dedim, "Araba buğzedersin, böylece bana buğzetmiş olursun" buyurdular." [Tirmizî, Menâkıb, (3923).][1] ـ4548 ـ2ـ وعن عثمان بن عفّان رَضِيَ اللّهُ عَنْه قال: ]قَالَ رَسُولُ اللّهِ #: منْ غَشَّ العَرَبَ لَمْ يَدْخُلْ في شَفَاعَتِى وَلَمْ تَنْلَهُ مُوَدَّتِى[. أخرجه الترمذي . 2. (4548)- Osman İbnu Affân (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Arab'ı aldatırsa şefaatime giremez ve sevgim de ona ulaşmaz." [Tirmizî, Menâkıb, (3924).] İKİNCİ FASIL ـ4545 ـ12ـ وعن أبى سكِينَةَ )رَجُلٍ مِنَ الْمُحَرَّرِينَ( عَنْ رَجُلٍ مِنْ أصْحَابِ النَّبِىِّ # قَالَ: ]قَالَ رَسُولُ اللّهِ #: دَعُوا الْحَبَشَةَ مَا وَدَعُوكُمْ، وَاترُكُوا التُّرْكَ مَا تَرَكُوكُمْ[. أخرجه أبو داود 12. (4545)- Ebû Sekîne (ki Muharrerler'den bir kimsedir.) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın bir sahabesinden naklen anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Sizi bıraktıkları müddetçe siz de Habeşîleri bırakın. Sizi terkettikleri müddetçe Türkleri terkedin." [Ebû Dâvud, Melâhim 8, (4302).][23] DÖRDÜNCÜ FASIL ـ4550 ـ2ـ وعنه رَضِيَ اللّهُ عَنْه قال: ]ذُكِرَتِ ا‘عَاجِمُ عِنْدَ رَسُولِ اللّهِ # فَقَالَ #: ‘نَابِهِمْ، أوْ بِبَعْضِهِمْ أوْثَقُ مِنِّى بِكُمْ أوْ بِبَعْضِكُمْ[. أخرجه الترمذي . 2. (4550)- Yine Ebû Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yanında Acemler zikredilmişti, şöyle buyurdular: "Ben onlara -veya bazılarına- sizden -veya bazınızdan- daha çok güven duyuyorum!" [Tirmizî, Menâkıb, (3928).][3] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
"Ben onlara -veya bazılarına- sizden -veya bazınızdan- daha çok güven duyuyorum!" [Tirmizî, Menâkıb, (3928).][3][/quote]peygamber arapların bazılarına güvenmediğini söylüyor bizlerde arapların bazılarına güven meye biliriz fakat aşşağılamak hakaret etmek dinimize zarar verir |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
![]() Eee, desene kardeşim, 'amacım başka, her şeyi hazırlamışım bir kaç cevaptan sonra asıl fitneyi devreye sokacam' diye..
Şimdi bu son mesajın ne demek oluyor, Efendimiz 'ırkçı ve Türk düşmanı' emi?.. Bunu demeye getiriyorsun değil mi, cımbızlaya cımbızlaya.. Buyur şimdi afiyetle ye o yazdıklarını; En sondan başlıyorum- 2. (4550)- Yine Ebû Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yanında Acemler zikredilmişti, şöyle buyurdular: "Ben onlara -veya bazılarına- sizden -veya bazınızdan- daha çok güven duyuyorum!" [Tirmizî, Menâkıb, (3928).][3] Konu, Acemler ve Rumların Fazileti.. O pencereden bakalım.. Alıntı:
Neyse, devam; 12. (4545)- Ebû Sekîne (ki Muharrerler'den bir kimsedir.) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın bir sahabesinden naklen anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Sizi bıraktıkları müddetçe siz de Habeşîleri bırakın. Sizi terkettikleri müddetçe Türkleri terkedin." [Ebû Dâvud, Melâhim 8, (4302).][23] Alıntı:
Anladın mı kardeş ? Anlamadıysan Türkler ile ilgili bir kaç Hadis-i Şerif daha vereyim; Alıntı:
Geçelim mi diğerine?! 2. (4548)- Osman İbnu Affân (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Arab'ı aldatırsa şefaatime giremez ve sevgim de ona ulaşmaz." [Tirmizî, Menâkıb, (3924).] İKİNCİ FASIL 1. (4547)- Selman'ı Farisî (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bana: "Bana buğzetme, dinini terketmiş olursun!" buyurdular. Ben: "Ey Allah'ın Resulü, ben size nasıl buğzederim? Allah hidayeti bana sizin elinizden ulaştırdı" dedim, "Araba buğzedersin, böylece bana buğzetmiş olursun" buyurdular." [Tirmizî, Menâkıb, (3923).][1] İşte.. Diğer 'cımbız'lar ortada kalınca bunlar da öööyle kendi haliyle bile kendini ele veriyor.. Mesela diğer konu da Acem ve Rum'un fazileti diye bakıp muvaffak olduğumuz gibi buna da '' ARAPLARIN FAZİLETİ '' başlıklı bir konuda bakınca her şey günlük gülistanlık bir vaziyette devam ediyor.. -- Hadi bakalım ben sorayım şimdi de, ''Kurtuluş Savaşı'nın neden Hicaz bölgesinden başlamadığı, neden birinci önceliğimiz Kutsal Topraklar olmadığı'' sorularından nasıl oldu da bu Hadis-i Şerif'lere atladın?.. Bu yazıyı alıntıladığın yer(cımbızlayığ çarpıtan yer) neresi, hangi platform idi?.. Ve hangi 'konu başlığı' altında idi?... Buyur bakalım şimdi de sen yak ateşi!.. Konu FarukARSLAN. tarafından (02-09-2009 Saat 06:43 ) değiştirilmiştir.. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() faruk kardeşim istisnalar kaideyi bozmaz tabi her millette iyi ve kötü insanlar muhakkak vardır
düşman kelimesini yanlış kullanmış olabilirim ama birbirlerinide sevdikleri söylenemez iki millet arasında mutlaka iyi ve kötü ilişkiler olmuştur türk-arap düşmanlığından çok arapların yaptıkları hatalar her insan hata yapar diyeceksin ama günümüzde bölge halkının çektiği zulümler aklıma geliyor örneğin filistin sorunu araplardan kaynaklanan büyük bir sorun deil mi müslümanların bir türlü bir araya gelmemesi hakikaten içimi yakıyor şuan ki suudi arabistan yönetiminden ve arap ülkeleri yöneticilerinden bahsediyorum arabları kötülemek veya aşağılamak haddime deil bir hadisi şerifte ben yazayım Resulullah (S.A.V) buyurdu ki; arapları sevin ben arap olduğum için arapçayı sevin kur'an-ı kerim arapça olduğu için. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
türk-arap düşmanlığından çok arapların yaptıkları hatalar her insan hata yapar diyeceksin ama günümüzde bölge halkının çektiği zulümler aklıma geliyor örneğin filistin sorunu araplardan kaynaklanan büyük bir sorun deil mi Bugünkü zulümleri aslında Osmanlı coğrafyasının her yerinde görüyoruz. Osmanlının elini eteğini çektiği her yerde bir kargaşa, bir huzursuzluk ki almış başını gidiyor günümüzde maalesef. Yalnızca Arap ülkeleri de değil. Ancak bu olaya 'Türk-Arap meselelerinde Arapların yaptıkları' diye bakarsak tuhaf olur.. Neden tuhaf olur?.. İşte tarihin cilvesi bu, ne olursa olsun zamanın şartlarına ve karşı tarafın tabii tutulduğu uygulamalara bakılmalı.. Şimdi Arapların bizden ayrılmalarına denk düşen uygulamalardan haberdar mıyız?.. Olaya Türküz die yalnızca Türklük penceresinden mi bakacağız?.. Elbette hayır. Mesela dönün bir İttihad ve Terakki yönetimindeki Osmanlı ülkesinde Araplara yapılanlara bakın.. Resmen ayrım. Aynı cumhuriyetin ilk yıllarında 'kürt'lere uygulanan ayrım gibi.. Ama aranın hala sıcak tutulduğu bir yön var ki, o da 'halifelik' unsuru.. E bu uygulamalrdan belli bir süre sonra Sultan Vahdeddin'in 'Kutsal Cihad' çağrısının nasıl heba olduğunu hepimiz biliyoruz.. PEKİ NEDEN?.. İşte nedeni burada yatıyor.. Sonra ben 'müslümanların bir türlü bir araya gelmemesi hakikaten içimi yakıyor' sözünüze de maalesef katılırım ancak bunun bir 'imtihan' olduğunu düşünüp şükr ile dua ve 'bilinç' ile yoluma devam ederim.. Yani bu birleşmemenin asıl sebeb ve nedeni iman şuurundandır. Maalesef ki bu şuurdan olmayanların sayesinde halimiz budur. Şükretmemize vesile olacak olan da, senin gibi bir ayet-i kerime ile açıklayacak olursam; ''Sen şiddetle arzu etsen bile, insanların çoğu iman edecek değildir'' (Yusuf Suresi, 103) diyeceğim bu olur! Diyeceğim o ki; bir konu hakkında 'peşin hüküm' içeren bir yorum yapacaksan o konunun içeriğini çok çok iyi bilmemiz ve araştırmamız gerek.. Yoksa laflar, sözler, hükümler olmadık yerlere gidip olmadık kapılara dayanabiliyor.. Umarım anlatabilmişimdir derdimi kardeş.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|