AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-08-2009, 22:50   #1
Kullanıcı Adı
Enfal
Standart 14 Şubat Yılın En Haram Günü İlan Edildi

14 Şubat tarihi 'sevgililer günü' olarak kutlanıyor. Malezya fetva kurulu 14 Şubat'ı yılın en haram günü ilan etti. İşte gerekçe...

Bir süre öncesine kadar Türkiye'nin en fazla benzetildiği ülke Malezya'da "yılın en haram günü" belli oldu. Modern dünyayla İslam arasında sıkışmış bir ülke görünümü sergileyen Malezya'da halka "Sevgiler Günü"nün haram ilan edildiği hatırlatıldı.

Devlet Din İşleri tarafından yapılan hatırlatma duyurusunda 2005 yılında Sevgililer Günü'nün haram ilan edildiğini açıklayan fetvaya gönderme yapıldı.

Müftü M. Tahrir Samsudin, bu günün İslam dışı bir kutlama olduğunu belirtti.

Bu tür kutlamaların Hıristiyanlıkla ilgili unsurlar barındırdığını söyleyen Samsudin, Sevgililer Günü kutlamasının İslam ilkeleri ve değerlerinin ihlali anlamına geldiğini söyledi.

8Sutun

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-08-2009, 22:53   #2
Kullanıcı Adı
ebu ubeyde
ÇOK GÜZEL İMANİ BİR KONU ZATEN KİM BAŞKA BİR MİLLETE BENZERSE O MİLLETTENDİR DEMİYORMU PEYGAMBERİMİZ..
ebu ubeyde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 22:53   #3
Kullanıcı Adı
NS
kuyumcuların çiçekçilerin uydurması bosverin :D
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 23:10   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Ama nasıl kutlanması haram? Hediyeleşmek güzeldir. Bu gün olmasa ben başka bir gün alır veririm hediyeyi yani Maksat 14 şubat olmaması ise...
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 23:12   #5
Kullanıcı Adı
Beritan
çok güzel olmuş ohhh....haram ilan edilsin..kimse kutlayamasın
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 23:39   #6
Kullanıcı Adı
Gökmen
Yahu benim anlamadığım konu bu sevgililer günü küs olanların barışma ve platonik aşk yaşyanların platonik aşk yaşadığı insana açıla bilmesi için düzenlenmiş bir gün değilmi. Neden her sevgili ve eşler hediye alıyor bir birlerina anlamıyorum bana çok saçma geliyor bu durum...
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 23:50   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Öncelikle ifade etmek isterim ki ben hiçbir günün haram olabileceğine inanmıyorum. Yılın her günü, insanlara sunulmuş bir güzelliktir, bir nimettir. "Haram gün" sözünü, doğru bulmuyorum, aksine Rabbimize yönelik bir saygısızlık olarak düşünüyorum.

14 Şubat Sevgililer Günü meselesine gelince. Sevgililer günü, bizim kültürümüzde olmayan, dinimizde de yer almayan, hristiyanlar için özel bir gün. Biz niye kutlayalım ki? Şunu diyebilirsiniz;

"Sevgililer gününde kötü birşey yapmıyoruz. Hediye veriyor, sevdiğimiz insanlara zaman ayırıyoruz. Bunun neresi yanlış?"

Evet, bu davranışların yanlış bir tarafı yok. Bu yönüyle düşünürseniz dinen bir sakıncası da yok. Ama unutmamak gerekir ki, dünyadaki hemen hemen hiçbir din, kötü olan şeyleri insanlardan istemez. İyi şeylerden bahserder. İbadetleri, bayramları da buna yöneliktir. 14 Şubat'ta Hristiyanlara ait bir bayramdır. "Kötü birşey yapmıyorlar" deyip bu bayrama eşlik ederseniz, farkında olmasanızda hem dinen hemde kültürel olarak bir yozlaşmaya girersiniz.

Yozlaşınca ne olur? Bugün hristiyanlara ait bayramlar size normal gelir, yarın bir bakarsınız hristiyanlıkta size normal geliyor. Kendinizi bir anda bu dine yakın hissedersiniz. İşte yozlaşma bu şekilde olur.

Konuya farklı bir pencereden yaklaşalım. Bizim de bayramlarımız var. Mesela Kurban bayramında fakire yoksula yardım ediyoruz. Peki, bir hristiyan çıkıp, "güzel bir davranış. Bundan sonra bende Kurban bayramını bekleyip, o gün gelince kurban kesip, fakire yoksula et dağıtacağım" dese, ne düşünürsünüz? Elbette o hristiyanın islam dinine yakınlaştığını düşünürsünüz.

İşte bu nedenle siz siz olun, kendinizi hristiyanlığa veya bir başka dine yaklaştırmayın. İnancınıza sahip çıkın. Hediye verecekseniz, sevdiğiniz insanı mutlu edecekseniz, neden bugün yapmıyorsunuz? 14 Şubat'ı beklemek doğru değildir. Eğer 14 Şubat'ı bekliyorsanız, inancınızı yozlaştırdığınızı da bilin.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2009, 23:56   #8
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle ifade etmek isterim ki ben hiçbir günün haram olabileceğine inanmıyorum. Yılın her günü, insanlara sunulmuş bir güzelliktir, bir nimettir. "Haram gün" sözünü, doğru bulmuyorum, aksine Rabbimize yönelik bir saygısızlık olarak düşünüyorum.

14 Şubat Sevgililer Günü meselesine gelince. Sevgililer günü, bizim kültürümüzde olmayan, dinimizde de yer almayan, hristiyanlar için özel bir gün. Biz niye kutlayalım ki? Şunu diyebilirsiniz;

"Sevgililer gününde kötü birşey yapmıyoruz. Hediye veriyor, sevdiğimiz insanlara zaman ayırıyoruz. Bunun neresi yanlış?"

Evet, bu davranışların yanlış bir tarafı yok. Bu yönüyle düşünürseniz dinen bir sakıncası da yok. Ama unutmamak gerekir ki, dünyadaki hemen hemen hiçbir din, kötü olan şeyleri insanlardan istemez. İyi şeylerden bahserder. İbadetleri, bayramları da buna yöneliktir. 14 Şubat'ta Hristiyanlara ait bir bayramdır. "Kötü birşey yapmıyorlar" deyip bu bayrama eşlik ederseniz, farkında olmasanızda hem dinen hemde kültürel olarak bir yozlaşmaya girersiniz.

Yozlaşınca ne olur? Bugün hristiyanlara ait bayramlar size normal gelir, yarın bir bakarsınız hristiyanlıkta size normal geliyor. Kendinizi bir anda bu dine yakın hissedersiniz. İşte yozlaşma bu şekilde olur.

Konuya farklı bir pencereden yaklaşalım. Bizim de bayramlarımız var. Mesela Kurban bayramında fakire yoksula yardım ediyoruz. Peki, bir hristiyan çıkıp, "güzel bir davranış. Bundan sonra bende Kurban bayramını bekleyip, o gün gelince kurban kesip, fakire yoksula et dağıtacağım" dese, ne düşünürsünüz? Elbette o hristiyanın islam dinine yakınlaştığını düşünürsünüz.

İşte bu nedenle siz siz olun, kendinizi hristiyanlığa veya bir başka dine yaklaştırmayın. İnancınıza sahip çıkın. Hediye verecekseniz, sevdiğiniz insanı mutlu edecekseniz, neden bugün yapmıyorsunuz? 14 Şubat'ı beklemek doğru değildir. Eğer 14 Şubat'ı bekliyorsanız, inancınızı yozlaştırdığınızı da bilin.
İşte budur.... +++++
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2009, 00:00   #9
Kullanıcı Adı
Morte
Alıntı:
Hediye verecekseniz, sevdiğiniz insanı mutlu edecekseniz, neden bugün yapmıyorsunuz? 14 Şubat'ı beklemek doğru değildir.
Gayet mantıklı bu işte. Sevdiğimizi bir gün göstermektense her gün gösterelim, bu güne özel bir şey olmasın, bu günü de normal bir gün kılalım böylece
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2009, 10:16   #10
Kullanıcı Adı
ebu ubeyde
Alıntı:

kardeşim islam senin düşündüğünlü olmuyor bu fetvayı veren kuruk şura fetvaları kabuk deilir ve islamda olan bir şeye yok demek insanı imanınıdan eder imani bir konuda hata yaptınız....
artı hediylemek güzeldir ama sevgililer günü nedeni ile alanlar yandı bu konuya benzaer bir konu mektubat rabbanide geçiyor....
ebu ubeyde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
14 şubat, malezya, sevgililer günü

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)