02-14-2009, 22:35 | #1 |
Güzel Türkçe..!
Evet günümüzün en büyük sorunlarından olan Türkçeyi yanlış kullanma ve bazı kelimeleri kısaltma bunu ne kadar önemsemesekte aslında en büyük sorunlarımızdan.Eğer biz kültürümüzü veya dilimizi kayıp ediyorsak bu hiçde küçümsenecek bir durum değil biraz ümitsizce olacak ama zaten tarihimizi bilen veya öğrenmek için çaba sarf eden kişi sayısı gerçekten üzücü durumda.Bize dilimizi unuturmaya çalışan ülkemiz üzerinden bir takım kazançlar sağlamaya çalışan sömürgece devletlerin oyunana gelmeyelim hiç bir şey için geç değildir.Ama bu duruma biran önce dur demessek hiç bir şey için geç değildir felsefemiz pek işe yaramayacak.Bir insanı tanımamızın yolu konuşmaktır,konuştukça tanır,tanıdıkça severiz.Muhabbet kelimesi iki anlama gelir sohbet ve sevgi yani konuşmalarımızı kısıtlarsak birbirimizi yeterince tanıyamaz,sevemez ki bu durum bir takım yanlışlara gitmemize neden olacaktır.Şimdi diyeceksiniz ne sohbetinden bahsediyorsun evet haklısınız teknoloji insanları konuşmaktan o kadar alıkoyuyor ki bu uçurum günden güne büyüyor ve artık birbirimize ulaşamaz olduk.En güncel örneklerini vereyim sizlere,eskiden komşularla bir araya gelir sohbet eder ikram yapardık,taki hayatımıza televizyon ve bilgisayarlar girdiğinden beri,şimdi bir araya gelinir televizyon açılır herkes suspus o aptal kutusuna bakar ve aralarında geçen konuşmalar:
Evsahibi:Ayyy bak bak çok heycanlı yerinde bitmişti acaba oğlan kıza açılacakmı..!?? Misafir:Ayol ben reklamlarını izlemiştim kıza araba çarpıcaktı. Evsahibi:Kız ne diyorsun.!! ...... İşte bu konuşma kısa bir kesittir.Şimdi ise aptal kutusu hayatımıza girmeden önce ki o güzel sohbetlerden bir kesit..! Misafirler kapıda karşılarınır.! Evsahibi:Hoşgeldiniz efendim.! Misafir:Hoşbulduk canım. (Oturma odasına geçilir) Evsahibi:Nasılsınız?Afiyettesinizdir İnşallah.! Misafir:Allah'a şükür iyiyiz sizleri sormalı. Evsahibi:Hayat mücadelesi içinde yaşayıp gidiyoruz komşu. Misafir:Hepmiz öyle Allah can sağlığı versin. ....... Buda o güzel sohbetlerin başlayacağı ilk dakkikalar. Evet görüyorsunuzya ne acı bir durum bu adeta bir evrim.Yanlız bu fiziksel olarak deyil ruhsal olarak bir evrim makineleştiriliyoruz ama kimse farkında değil.Ben teknoloji düşmanı değilim doğru kullanıldığında çok yararlı bir şeydir.Özellikle internet;Sanal ortamda arkadaşlık kurulmaz derler hep ben buna katılmıyorum belki ben istisnadırım kim bilir.Nasıl arkadaşlık kurulmaz sanal ortamda ben altı,yedi aydır çok büyük bir ailenin içerisindeyim.Bilmediklerimi öğrenip bildiklerimi paylaştığım çok güzel bir ortamdayım.İşte internetin faydaları.Kullanmayın demiyorum sadece nerede duracağınızı bilin.Hiç bir şey sizlerin sosyal hayatından önemli değildir.İşte nereden nereye bu yazıda hayatımızda ki üzücü değişklerin hepsine deyinmeye çalıştım.Fazla uzatıp sizleri sıkmak istemem.Son cümlelerimde asıl vermek istediğim mesajı ileteyim.Türkçemize sahip çıkalım bu bir işgal hareketidir ki bu harekete karşı koymalıyız,hep tarih kitaplarından okuduğumuz Çin işgal politikası asırlar geçmesine rağmen çeşitli yollarla bize uygulanıyorlar benim amacım sizleri bu harekete karşı bilgilendiriğ ulaşabildiğim kadar vatandaşımızı kurtarmaya çalışıyorum ki sizde böle davranışlar sergilerseniz bu karşı hareket büyür ve cennet ülkemizi bizden almaya çalışan emperyalist devletlere en büyük cevabımız olur.Hadi Türk evladı Mehmetçik dağlarda Vatanına Mükayet olmak için çarğışıyor sen de Türkçene mükayet ol hepimiz üzerimize düşün görevi yapalım.NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !! Saygılarımla..! D.Can ŞİMŞEK
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|