|
02-23-2009, 19:35 | #1 |
ne düşünüyorsunuz?
...
Bu yirmi üç nisan ki, Tarihin dönüm günü Kan içici Sultan'a Hakan'a ölüm günü yukarıda yazdığım dörtlüğü bi kitapta gördüm ve çok şaşırdım paylaşma istedim bence daha utanç bi durum olmaz.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-23-2009, 22:37 | #2 |
ne denilebilir ki bu anlamsız dizeler karşısında. koskoca bir imparatorluğu, ceddimizi bu tarz dizeler sözler, tabi ki kimsenin gözünden düşürecek değil. fakat bunları duymak üzüntü verici. atalarımızın bize emanet ettiği topraklarda yaşarken, diğer taraftan onların bu nankörce tavrı hangi anlayışın ürünü anlamak mümkün değil!!
|
|
02-24-2009, 02:11 | #3 |
Bunu okumuşmuydun. Abdulhamid'e suikast düzenleyen köpek için yazmış Tevfik Fikret.
bir anlık gecikme bir darbe, bir duman ve tüm bir mahşeri kalabalık. bir mahvedici el ile paramparça oldu. gökyüzüne bacak, kelle, kan kemik yükseldi. ey övgüye yaraşır darbe, ey intikam alan duman kimsin? nesin? bu saldırıya sevk eden kim? neden ne? arkanda bin meraklı bakış var ve sen gizlisin kurtuluş saçan gizli bir ele benziyorsun. vuruşun zorbanın ayağını titretir en görkemli tacı sarsar dehşetin halkları en derin uykudan uyandırır. ey şanlı avcı, tuzağını boşuna kurmadın! attın... fakat yazık ki, yazıklar ki vuramadın! durmayan zaman bir dakika dursaydı ya da o tepe taklak taç durmasaydı (abdülhamit) kanlı bir cinayete benzeyen bu iş yüzyıllarca eşi görülmemiş bir iş olurdu. kurtuldu, şimdi intikam alacaktır. haklıdır. lakin aşağılık tarih şunu unutmasın. bugün bir milleti çiğnemekle eğlenen alçak bu keyfini bir gecikme anına borçludur. Tevfik FİKRET |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|