AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-25-2009, 12:17   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Doğan şirketlerindeki istifalar tesadüf mü?
Doğan Grubu’nun en üst düzey yöneticisi Vural Akışık, rekor vergi cezasının ardından istifa etti. Daha önce Petrol Ofisi’ne kesilen cezadan sonra da iki yönetici görevden ayrılmıştı.

MALİYE’NİN kestiği ve faiziyle birlikte 914.8 milyon lirayı bulan vergi cezası Doğan Grubu’nda sarsıntı yarattı. Grubun en üst düzey profesyonel yöneticisi Doğan Holding Başkan Vekili Vural Akışık dün görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti.
Akışık’ın istifasıyla ilgili Doğan Holding’den İMKB’ye yapılan kısa duyuruda ‘Doğan Şirketler Grubu Başkan Vekili A. Vural Akışık kişisel nedenlerle Yönetim Kurulu Üyeliği’nden 28 Şubat 2009 tarihi itibariyle ayrılacağını bildirmiştir’ denildi. Akışık, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden de ayrıldı.

SEBEP CEZA MI

Bir dönem Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan ve Temmuz 2003’ten bu yana Doğan Holding Yönetim Kurulu’nda yer alan Akışık’ın sürpriz ayrılığının Doğan Yayın Holding’e kesilen vergi cezasıyla aynı döneme denk gelmesi üzerine iki olay arasında ilişki kuruluyor. Akışık’a yakın kaynaklar ise istifa konusunda fazla bir yorum yapmazken, ‘Vural Bey zaten yılbaşında ayrılacaktı. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ni fiili olarak bırakmıştı’ sözleriyle yorumluyor.
Petrol Ofisi’ne 2006 yılında kesilen 1.2 milyar liralık vergi cezasının ardından Doğan Grubu’nun yönetiminde benzer ayrılıklar yaşanmıştı. 2006’daki rekor cezanın ardından Doğan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Holding Genel Koordinatörü Tufan Darbaz sürpriz bir kararla istifa etmişti. Bu istifa da Petrol Ofisi’ne gelen yüksek vergi cezasına bağlanmış, ancak Darbaz iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Doğan Ailesi başta olmak üzere şirketin tüm yönetimiyle herhangi bir sorun yaşamadığını ve ayrılmasının daha önce alınmış bir karar olduğunu kaydetmişti.

NAHUM DA GİTMİŞTİ

Ancak Darbaz’ın istifasının yankıları bitmeden Şubat 2007’de Petrol Ofisi Genel Müdürü Jan Nahum da yönetim kurulu kararıyla görevinden alınmıştı. Basında, şirkete gelen rekor cezanın ardından istifası istenen Nahum bunu kabul etmeyince ayrılmak zorunda bırakıldığı yazılmıştı.EKONOMİ SERVİSİ

Star

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-01-2009, 16:37   #2
Kullanıcı Adı
ömer abanoz
Herkesin aklındaki soru Sebep Cezamı?
ömer abanoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)