Mrb..Ben izmirde oturuyorum. Annanem 72 dedem 80 yaşlarında..Dedem alzaymır hastalığı var..Ayrıca birçok yaşlı insanda olduğu gibi tansiyon, şeker vs.. rahatsızlıkları var..Yürüyemiyor tuvalet ihtiyacını karşılayamadığından bez kullanıyor..Yemekleri yiyemediğinden ek besin (mama) kullanıyor..Ve tüm ihtiyacını 72 yaşındaki annanem karşılıyor..Ayrıca annanamin anneside aynı evde kalıyolar..Birde onun bakımı var haliyle..Nenemde tam bilinmiyor ama 105 civarı yaşı..Şimdi dedemin bezleri alabilmesi için rapor yenilemesi gerekiyor ve oturdukları ev ise merdivenleri dar ve 2.kattalar. ben torunuyum ve dayım yengem teyzelerim vs.. ancak dedemi indirebiliyoruz. Yaklaşık 100külo olduğundan düşme tehlikeside var ayrıca hastane evlerinede yakında değil. Böyle bir durumda bilirkişi niyetine bir doktorun annanemlerin evine gelip yürüyemediği ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve alzaymır hastalığınıda göz önünde bulundurarak hastane ihtiyaçlarının başkaları tarafındanda karşılanabilmesi gerekmezmi? Bunun için ne yapmalıyız?? İzmir SSK devlet hastanesinin başhekimliğine çıktık ve buna bir yetkisinin olmadığını ve bunu yapamıycağını söyledi..Şimd ne yapmamız gerekir?? yoksa buna bir çare henüz Türkiyemizde yokmu?? Şimdiden teşekkürler...
|