08-25-2007, 21:10 | #1 |
Ataist biri nasıl yola gelirmiş bakın...
ÇOK GÜZEL BiR YORUM
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakaltıraşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenenberberle güzel bir sohbete başladılar. Değişikkonularüzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı... Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum." Adam: " Peki neden böyle diyorsun Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söylermisin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu,sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terk edilmiş çocuklar olurmuydu? Allah olsaydı, kimse acı çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum… Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksizbirtartışmaya girmek stemediği için cevap vermedi Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti.Adam berberin dükkanına geri döndü Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diyebir şey yok" Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim. Adam:" Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı Berber: " Himmm..Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?" Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası bu!Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerintercihi. Işte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-25-2007, 21:12 | #2 |
istediginiz kadar ornek verin bir insanin icinde yoksa asla inanmiyor ne yazik ki, hidayeti veren Allah.. Allah hepimize dogru yolda sehit olarak olmeyi nasip etsin.
|
|
08-25-2007, 21:13 | #3 |
Çok güzel bir yazı teşekkürler..
|
|
08-25-2007, 21:13 | #4 |
Ynt: Ataist biri nasıl yola gelirmiş bakın...
Akla hitap etmek önemli...
|
|
08-25-2007, 21:14 | #5 |
çok güzel bi kıssa teşekkürler paylaşım için sağol
|
|