AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 03-04-2009, 22:49   #1
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart 21.Yüzyılda Düşünce Despotluğu
21.Yüzyılda Düşünce Despotluğu

Hepimizin başına düşüncelerimiz yüzünden dışlandığımız, ağır eleştirilere mağruz kaldığımız olmuştur mutlaka..

Sizlere bu gün kendi başımdan geçen bir olay ile ifade etmek istiyorum.

Çoğunuz beni tanımıyor. Ben lise 2. sınıfta okuyorum. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''okuma saatti'' adında bir girişimi var biliyorsunuz bu amaçla okuduğumuz kitapları okulada götürüyoruz.

Şuan okuduğum ''Kalbimin Zümrüt Tepeleri'' adında bir kitap var. Kitap'ın konusu tasavvuuf yazarı M.Fethullah Gülen. Bu cümleleri okuduğunuzda az çok başıma geleni tahmin ediyordursunuz...

Her neyse kitapları okumaya başladık. Öğretmen ise sıralar arasında dolaşıp kim ne okuyor diye kontrol yapıyordu (!) Sıra bana geldi kitap'ı kendine doğru çevirdi. Yazarının ismini okuması ile birlikte sorular ardı ardına yönelmeye başladı...

Başka okuyacak bir şey bulamadın mı ?

Sana bu kitap'ı kim önerdi ?

Sen bu adamın kim olduğunu biliyor musun ? ( Ben biliyorumda senin bildiğin söylenemez (!) )

Bunun gibi bir kaç rencide edici sorudan sonra yerine gitti.

Etti edemedi bana seslendi ve sınıfın önüne çıktık.

Ve at gözlüğü takmış gibi ardı ardına eleştiriler ( ben nezaketim'den eleştiri olarak nitelendiriyorum ama aslında o değerli yazara karşı yönelen hakaretler bütünü) sıraladı.

Her neyse bu olaydan bir kaç ay öncede Erol Bilbiliğin bir kitap'ını okumuştum ama buna kimse bir şey söylemedi. Ondan önce Nazım Hikmet'i konu alan bir kitap daha okudum. Ama bunları okulda okuyamassın diye kimse bir şey söylemedi. Neden M.Fethullah Gülen'in bir eserini okuyunca parladı acaba...

Böyle siyasi içerikli bir çok kitap okudum kimse hiç bir şey söylemedi. Bunu okulda okuma diye.

Ki '' Kalbimin Zümrüt Tepeleri'' adlı eserde bir ideolojiyi anlatılmıyor hatta siyasi terim bile yoktu..

Galiba biraz başımdan geçen olaydan saptım...

Sınıfın önüne çıktık ve bana saya saya okul kütüphanesine kadar gittik. Zorla kendi seçtiği bir kitapı elime tutuşturdu ve ödünç kitap fişini doldurttu.

Ben kütüphane'den hiç kitap almıyorum. Kendi kitaplığımı oluştuyorum. Derdimi anlatmaya çalışdıysam da dinleyen kim..

Neden ben gizlenerek kitap okuyayım.

Özgürlük nutukları atanlar şimdi kalkmış okuduğumuz kitaplara karışıyorlar...

Mahalle baskısı var diyorlar. Anamıza, Bacımıza ne kadar kolay damga vuruyorlar...

Alın size laik mahalle baskısı.

Alın size 21. yüzyılda düşünce despotluğu.

Buna nederseniz deyin işte.......

Saygılarımla

D.Can ŞİMŞEK

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-04-2009, 22:53   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
çok hakılısın kardeşim ama sakın pes etme bu düzen düzelecek elbet herkes demokratik özgürlüğne kavuşacak
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2009, 23:04   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok hakılısın kardeşim ama sakın pes etme bu düzen düzelecek elbet herkes demokratik özgürlüğne kavuşacak

Yılmadık yılmayacağız kardeşim.

Hiç bir zaman düşüncelerimizi belli etmekten vazgeçmeyeceğiz.
Alt 03-04-2009, 23:42   #4
Kullanıcı Adı
tek_hece
Bunların özgürlük anlayışı bir tek kendileri icin geçerli.. Benim istedigim dogrultuda yaşayan özgürdür şeklinde bir düşünceye sahipler.

Hocam chp uyelik kartınızı gösterin de bari tam olsun deseydin:D:D
tek_hece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-22-2009, 20:24   #5
Kullanıcı Adı
SeLSeßiL
hiç şaşılacak bi durum değil bence..o kadar yıkanmış ki beyinleri...Tertemiz olmuşlar...bazılarının isteklerine amaçlarına ulaştıklarını gösterio bence bu ...onları ancak tamam siz haklısınız demekle mutlu edebiliriz..biraz mutlu olsunlar boşver;)sonunda Hak konuşacak..aracıya ne gerek var..
SeLSeßiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-22-2009, 20:37   #6
Kullanıcı Adı
Esra KAÇ
Bende bu duruma şaşırdım diyemem.Hemen hemen hergün neredeyse çoğumuz buna benzer olaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz.Önemli olan bizim ne düşündüğümüz,bizim için doğrunun ne olduğudur.Biz yılmadan doğrumuzu savunabiliyorsak bu bizim için büyük kazançtır.
Esra KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-22-2009, 20:39   #7
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
Esra özdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende bu duruma şaşırdım diyemem.Hemen hemen hergün neredeyse çoğumuz buna benzer olaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz.Önemli olan bizim ne düşündüğümüz,bizim için doğrunun ne olduğudur.Biz yılmadan doğrumuzu savunabiliyorsak bu bizim için büyük kazançtır.

Evet. Bizlerde onun gayesindeyiz Allah'ın izniyle...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)