AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-13-2009, 17:49   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart CHP Eskişehir BB. Büyükerşen'den Aydın Doğan'a kıyak!

Eskişehir'deki ‘beton yolsuzluğu' ile gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi'nin, 2008 yılında Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayın Holding'e ait Doğan Ofset Yayıncılık ve Matbaacılık A.Ş'ye ‘Bizim Şehir' bülteninin ihalesini verdiği ortaya çıktı.Aynı zamanda Aydın Doğan Vakfı'nın 15 kişilik yönetim kurulunun da üyesi olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, ‘açık ihale usulü' ile Doğan Matbaacılık'a verdiği ihalenin bedeli 51.800,00 YTL.

BÜYÜKERŞEN'İN BETON YOLSUZLUĞU

HER SAYI İÇİN 51.800,00 YTL
Gazetemizin geçen hafta ortaya çıkardığı hazır beton ihalesinde, piyasa değeri 58-60 TL olan metreküp hazır betonu 204 TL'ye aldığı ortaya çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına bir yenisi daha eklendi. 11 Kasım 2008 tarihinde Mehmet Ali Kalkan isimli vatandaşın ‘Bizim Şehir' isimli bültenle ilgili olarak verdiği dilekçeye verilen cevapta, yılda dört sayı olarak çıkarılan bültenin baskı ve dağıtım işleminde her sayı için Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Ofset ve Yayıncılık A.Ş'ye 51 bin 800 TL ödendiği bildirildi. Gazetemizin 16 sayfalık ‘Bizim Şehir' ebadında 200 bin adetlik bir baskı için fiyat istediği Dergah Ofset Limited Şirketi, Büyükerşen'in Doğan'a verdiği rakamın neredeyse yarısı olan 28.000 TL'lik bir fiyat teklifi verdi. Bu durumda Büyükerşen'in, yılda dört sayı olarak çıkarılan bültenin her sayısı için Doğan Ofset'e fazladan 23.800 TL, 5 yıl içerisinde de aynı fiyat baz alındığında 476.000.00 TL fazla ödediği ortaya çıktı.

HER SAYI 200 BİN ADET BASILIYORMUŞ!
Büyükşehir Belediye Başkanı adına Genel Sekreter Yardımcısı Canan Demir imzalı, Mehmet Ali Kalkan isimli vatandaşın dilekçesine verilen cevapta, her sayının 200 bin adet basıldığı, baskı ve dağıtımın Doğan Ofset Yayıncılık ve Matbaacılık A.Ş tarafından yapıldığı belirtilerek şöyle denildi: “İlgi dilekçenizde bahsi geçen ‘Bizim Şehir' bültenlerimiz bu yıl yapılan ihale kapsamında 4 sayı çıkarılmıştır. Baskı işi açık ihale usulü yapılmış, ihale Doğan Ofset Yayıncılık ve Matbaacılık A.Ş üzerinde kalmıştır. Her sayı azami 200.000 adet ve 16 sayfa olarak basılmakta olup, bir sayının maliyeti baskı, hanelere ve belediyenin belirlediği yerlere elden dağıtımı ve poşetleme dahil 51.800,00 YTL'dir.”

200 BİN ADET BASILDIYSA BİZ NİYE GÖRMEDİK!
Öte yandan; gazetemize konuşan Eskişehirliler, 200 bin adet basıldığı iddia edilen ‘Bizim Şehir' isimli bültenden hiç haberdar olmadıklarını söyledi. Vatandaşlar, “Eğer 200 bin tane basılsaydı, herhalde biz de kahvehanede, bakkallarda görürdük. Bu şekilde 600 bin nüfuslu Eskişehir'de yaklaşık her üç kişiden birine bir ‘Bizim Şehir' düşer. Evlerimize de böyle bir bülten gelmediğine göre, 200 bin adet ne zaman ve nasıl basıldı, bilemiyoruz” dediler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından her sayı için 51 bin 800 TL'ye basılan ve dağıtımı yapılan 16 sayfalık tabloid ‘Bizim Şehir' bülteninin 200 bin adet basıldığı iddia edilirken, Eskişehir merkezde dağıtımı yapılan hemen hemen bütün gazetelerin toplam adedi 25 bini geçmiyor. Eskişehir'de 200 bin olarak basıldığı iddia edilen ‘Bizim Şehir' bülteninden vatandaşların haberdar olmaması ise, ‘Acaba bülten 200 bin adet basılmıyor mu?' sorusunu akıllara getirdi.

BÜYÜKERŞEN, AYDIN DOĞAN VAKFI'NIN TEK SİYASETÇİ ÜYESİ
Doğan Ofset Yayıncılık ve Matbaacılık A.Ş'ye verilen ‘Bizim Şehir' ihalesinde dikkat çeken bir başka unsur ise, mal sahibi olarak bilinen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Aydın Doğan arasındaki sıkı dostluk. Büyükerşen, Doğan Yayın Holding'in sahibi Aydın Doğan adıyla kurulan Aydın Doğan Vakfı'nın 15 kişilik yönetim kurulunda bulunuyor.

/ VAKİT

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-14-2009, 13:25   #2
Kullanıcı Adı
torat
Her hortumcu Büyükerşen gibi olsa bu ülke cennet olur.Askerliğimi Eskişehir'de yaptım rezalet ötesi bir şehircikti , en son gidip gördüğümde resmen bozkırda gül bahçesi gibi olmuş.Helal olsun adama ne diyeyim.
torat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-14-2009, 13:26   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
chpli olupda vatana hizmet etmiş birisini gören varsa benide haberdar etsin......
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-14-2009, 13:30   #4
Kullanıcı Adı
ak61
Büyükerşen CHP li değil ki, Dspli benim bildiğim.
Ayrıca ülkedeki nadir sosyal demkokratlardan biridir. Eskişehir çok gelişti çok.
ak61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2009, 01:27   #5
Kullanıcı Adı
turhan007
Alıntı:
ak61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Büyükerşen CHP li değil ki, Dspli benim bildiğim.
Ayrıca ülkedeki nadir sosyal demkokratlardan biridir. Eskişehir çok gelişti çok.
farukbey büyükerşen dsp li haberiniz olsun.. evet eşkisehir çok gelişmiz durumda gittim bir kac kez
turhan007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-14-2009, 23:49   #6
Kullanıcı Adı
torat
Buyrun senelerin dsp li başkanı büyükerşeni bir anda chp yaptı vatandaş.dsp li büyükerşen eskişehiri eskişehir yapan insan.Maliye bakanı gibi gidip sergen getirmiyor hizmet ediyor.Lütfen yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
torat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2009, 00:06   #7
Kullanıcı Adı
qwqw
ya laf olsun torba dolsun işte dspli adamı chpli yaptılar
qwqw isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2009, 00:14   #8
Kullanıcı Adı
Morte
Arkadaşların dediği gibi Büyükerşen DSP'li ve DSP'nin başta olmayı hala başarabilen son örneklerinden birisi Şimdi bir çok konuya değinmek istiyorum bir Eskişehir vatandaşı olarak.

1- Büyükerşen'in Aydın Doğan lehine yolsuzluk yapmasına hiç şaşırmadım, son 2-3 yıldır Aydın Doğan gazeteleri bangır bangır Büyükerşen reklamı yapıyor. Her seferde bir fotoğraf, gören de Eskişehir harika sanar. O fotoğrafların hepsi Köprübaşı gibi 2 km'lik bir yerin içinde çekiliyor

2- Yolsuzluklardan devam edersek, Büyükerşen 130 trilyona 16 km tramvay hattı (%1 devlet kredili, %99 Avrupa Yatırım Bankasından alındı), 80 trilyona 2 tane park (Bir tanesinin kaldırımları çöktü, henüz açılalı 8-9 ay olmasına rağmen) yapmış bir insan. Bu da demektir ki, Eskişehir'in gelecek 20 yılı borç ödemekle geçecek. Bu adam, ya daha ucuza bu işleri yaptıramayacak kadar enayi, ya da bir yolsuzluk var bu işte.

3- Bizim Şehir 3 ayda bir değil, sanırım 6 ayda bir ya da yılda bir yayınlanıyor, çünkü ben uzun zamandır hiçbir yerde görmüyorum. 3 ayda bir yayınlanıyorsa da 200 bin adet basılmadığına eminim bu yüzden.

4-Büyükerşen çelişkilerle de dolu bir insan. Çıplak kadın heykeline itiraz eden vatandaşlara "bu ülkenin sanatını geliştirmezseniz, bu ülke adam olmaz" diyor, geçen kendisini eleştirmek için arkadaşımızın çizdiği karikatüre dava açıyor ve aslında bu karikatürde kendisine hiç bir kişisel hakaret de yok. Yani sanat, Büyükerşen yaptığı müddetçe sanat Eskişehir'de (kendisi de heykeltraş zaten, o yüzden diyorum)

Bu medya sanırım diğer şehirlerdeki Ak Parti'li kardeşlerimizi de Büyükerşen'in mükemmel olduğuna, Eskişehir'in gerçekten harika bir şehir olduğuna inandırıyor. türk_of_the_TOON kardeşimin de söylediği gibi, hangi solak zihniyet bu ülkeye tam olarak hizmet etmiş ki?
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2009, 00:26   #9
Kullanıcı Adı
3k1907
Aydın Sen o g.tünü yırtsan gene amacına ulaşamayacaksın.
abd köpegi
3k1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2009, 00:35   #10
Kullanıcı Adı
3k1907
ha chp ha dsp sanki cok farklılar bea.
3k1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)