![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() aşk da tıpkı elif gibidir,isminde gizlidir,ama okunmaz.o olmadan da besmele sese gelmez.o her şeyin içindedir,ama hiç bir şeyde görünmez.. hz.mevlana > > > İnsan vav şeklinde doğar, bir ara doğrulunca > kendini elif sanır.İnsan iki büklüm yaşar, > oysa en doğru olduğu gün ölmüştür.Kulluğun > manası vavdadır, elif uluhiyetin ve ehadiyetin > simgesidir.O yüzden Lafz-ı ilahi elifle > başlar. Elif kainatın anahtarıdır, vav > kainattır. > > > Rabbi vav gibi mütevazı olsun ister kulları. > Musa dal olmuştur ama Firavunun gözü Elifte > kalmıştır. > İbrahim ateşte vavdır, Nemrut bizzat ateşe odun. > > > Yunus, vav olup balığın karnında anca > kurtarmıştır kendini. > İnsan iki büklüm olunca rahat eder ana karnında. > Boylu boyunca uzansa da kim rahattır mezarında? > > > Vavın elifle münasebeti ne kadar iyiyse, > kainatın dengeside o kadar düzgündür. > Kim kimi hatırlarsa evvel o ona koşar. > Kainatta tüm cisimler boşlukta dönerken insan > belki o yüzden boşlukta kalmamış, Rabbi onu > imanla doldurmuştur. > Evvelde eliftir, bir ilahi nefesle ahirde vav > olur kainat. > > > İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; > Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir > ceninin anne karnında ki haline benzer..Vav > Harfi, 'ın Vahid ismini ve birliğini simgeler. > Ebced hesabında 6 rakamına denktir ki ; Bu > yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil > ettiği söylenir.Harfi med olduğu gibi, kasem > harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya > özneyi bağlayan bağlaçtır. > > > Ey aşkın binbir başlı vav hali > Ey sonsuz kavram > Gaflet vaktinde > Gel gönlümün üstüne > Usta bir hattatım ben > Aşkı çizerim mekânlara > Aşk sığmaz ki bu ummana > Vav olur gözlerimiz > Bürünürüz canlara > Bir seyyah gibi > Gelip göçen, göçüp giden > Bu mekândan mekân'a > Demem o ki > Tarifini yapamam ben imkâna > Bir hattatım > Zamana vav çizmekteyim > Hilalin dolunaya > Dolunayın hilale dönüştüğü zamana > > > Ve mahlukat > Nefes nefes aşk çekerken Mevla'ya > Üstümde aşk kokusu var > Yaşadıkça beni yontar > Ve benzetir insana > Elimde vav > Gönlümde vav > Gözümde vav > Dem dem vav kesilirim > Beni insan yapana > Ey kalbimden geçeni bilen Allah'ım > 'Kulum' de kâfi bana > İster nârına garket İster nuruna > > > Meşhur bir hikayedir:Hafı z Osman fırtınalı > bir günde dolmuş kayıkla Beşiktaş'a > geçecektir. Bir kayığa biner. Yol bitmek > üzereyken kayıkçı ücretleri ister. Fakat Hafız > Osman o gün aceleyle çıktığı için yanına para > almayı unutmuştur. Kayıkçıya; 'efendi, yanımda > param yok, ben sana bir 'vav' yazayım, bunu > sahaflara götür,karşılığını alırsın' der. > Kayıkçı yüzünü ekşitip söylenerek yazıyı alır. > Bir müddet sonra kayıkçının yolu sahaflar > tarafına düşer. Bakar ki yazılar, levhalar iyi > fiyatlarla alınıp satılıyor. Cebindeki yazıyı > hatırlar ve götürür satıcıya. Satıcı yazıyı > alır almaz 'Hafız Osman vav'ı' diyerek açık > artırmaya başlar. Sonuçta iyi bir fiyata > 'vav'ı satar kayıkçı. Kayıkçı bir haftalık > kazancından daha fazlasını bu 'vav' ile > kazanmıştır. Bir gün Hafız Osman yine karşıya > geçecektir ve yine aynı kayıkçıyla > karşılaşmıştır. Yol bitmek üzereyken yine > ücretler toplanır. Hafız Osman da yol ücretini > uzatır kayıkçıya. Kayıkçı 'efendi para > istemez, sen bir 'vav' yazıver yeter' der. > Hafız Osman gülümseyerek ; 'efendi o 'vav' her > zaman yazılmaz.Sen dua et para kesemi yine > evde unutayım' der...Ruhları şâd olsun > üstadların... > > > 'Sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin. > Rablerine kavuşacak ve O'na döneceklerini > umanlar ve Allaha karşı gerçek bir saygı > gösterenlerden başkasına namaz elbette ağır > gelir' Sonra çağırır insanı, belki cennet > kokusunu duyurmak içindir bu davet, belki > kendi yanına çağırıyordur. İşte o ayet: 'Secde > et, yaklaş!' Eğil ve ben senin başını göklere > erdireyim, yıldızları ayağına sereyim, sana > gezmekle bitiremeyeceğ in cennetler, > sayamayacağın nimetler vereyim demektir bu. > Secde et, vav ol, vay dememek için şey olan > insan herşey demek olan Rabbinin önünde > > > Duâ > Manası: '(En üst orta Rahmân ve Rahîm olan > Allah'ın adıyla başlarım. (Sağ ve sol daire > içi Allah Teâlâ'ya imân ettim (orta kısım) > ve meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, > âhiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin > Allah'tan olduğuna, (ortanın altı) öldükten > sonra dirilmenin gerçek olduğuna inandım. Ben > şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur > ve yine şahitlik ederim ki Muhammed onun kulu > ve Resuludür.' >
![]() Konu AY IŞIĞI tarafından (03-17-2009 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ey aşkın binbir başlı vav hali
> Ey sonsuz kavram > Gaflet vaktinde > Gel gönlümün üstüne > Usta bir hattatım ben > Aşkı çizerim mekânlara > Aşk sığmaz ki bu ummana > Vav olur gözlerimiz > Bürünürüz canlara emeğine sağlık canım çok güzeldi (+) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() emeğine sağlık canım çok güzeldi (+)
Sağol canım teşekkür ederim senin iyiliğinide unutmam + ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|