AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-12-2007, 07:20   #1
Kullanıcı Adı
sabri_unat
Standart İmam Hatipli olmak suçmu????????
Arkadaşlar ben imam hatipten mezun oldum ama çevremdeki bir çok insan bunun yadırganacak bir olay olduğunu söylüyor. Şu an inşaat müh. doktora yapıyorum ve bana sordukları soru neden imam olmadın.?? siz bu konuda ne dersiniz?

sabri_unat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-12-2007, 21:37   #2
Kullanıcı Adı
murat kurt
abiciğim ne üzüyorsun kendini bi de doktora yapıyormuşsun ben imam hatipli değilim ama çok isterdim gitmeyi ne yadırganacak şeyi gurur duy sen
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2007, 21:46   #3
Kullanıcı Adı
mavera,
degerli kardesim bende bir ihl mezunu olarak durumunu cok iyi anliyorum...
ihl olmayi asla bir suc olarak görmedim aksine bir lütuf olarak gördüm..ben o okulda 6 yilimi okudum ama o 6 yil bana ömrüm boyunca rehber olacak seyleri ögretti..
bende seninle ayni durumdaydim lise 2 deyken malum yasak geldi cogu arkadasim normal liseye gecis yaparak bu yasaktan etkilenmediler ancak ben okulumu birakmadim..
hatta hocalarim bile bana normal liseye gecmem yönünde telkinde bulundular..cünkü cok basarili bir ögrenciydim ve heba olmamdan korkuyorlardi ben yinede herseye kulaklarimi tikayip o okuldan mezun oldum öss de cok iyi bir puan aldim ama cok sevdigim hukuk bölümüne yerlesemedim..
cevremdekiler madem bu okulu bitirdin git ilahiyata imam ol dediler..bütün ilahiyatlara puanim yetiyordu ama ben ilahiyata gitmek istemedim sevmedigimden degil severek yapamayacagimdan, faydali olamayacagimdan ve rabbim yeni bir kapi acarak yurtdisina acildim..
ve su anda hayal edemeyecegim bir yerdeyim..Türkiye deki hayallerimden daha büyüklerine ulastim..
gecen yaz mezun odlugum okula gittim..okul kapanmak üzere ögrenci sayisi cok azalmis icim öyle bir burkuldu ki anlatamam..neden milletin actigi okullar bu haldeydi, neden bu okullardan bu kadar korkuluyordu!..
bizlerin bu ülkeye ne zarari vardi..bizler o okullara sadece imam olmak icin mi gittik..hayir bizler mensubu oldugumuz dinin gereklerini daha iyi ögrenelim diye gittik..
bakiniz ihl lerde ek olarak dini dersler olmasina ragmen basari ortalamasi her daim yüksekte..o malum yasak gelene kadar ihl lileri her bölümde görebiliyorduk..
inaniyorum ki halkin actigi bu okullar yine eski güzel günlerine dönecektir..ihl li olmak varsin birilerinin gözünde suc olsun kardesim o okulun kiymetini orada okuyanlar bilirler..
selametle kardesim ;)
Alt 09-13-2007, 17:52   #4
Kullanıcı Adı
Evrem
ßende imamhatipten mezun oLdum ßu sene...ama ßoynumu qere qere söLüyorm..hemde çok şaşırıyoLr suç deiL aytıcaLık anLadn sen onu=D
Evrem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 00:29   #5
Kullanıcı Adı
çilik
Alıntı:
mavera, Nickli Üyeden Alıntı
degerli kardesim bende bir ihl mezunu olarak durumunu cok iyi anliyorum...
ihl olmayi asla bir suc olarak görmedim aksine bir lütuf olarak gördüm..ben o okulda 6 yilimi okudum ama o 6 yil bana ömrüm boyunca rehber olacak seyleri ögretti..
bende seninle ayni durumdaydim lise 2 deyken malum yasak geldi cogu arkadasim normal liseye gecis yaparak bu yasaktan etkilenmediler ancak ben okulumu birakmadim..
hatta hocalarim bile bana normal liseye gecmem yönünde telkinde bulundular..cünkü cok basarili bir ögrenciydim ve heba olmamdan korkuyorlardi ben yinede herseye kulaklarimi tikayip o okuldan mezun oldum öss de cok iyi bir puan aldim ama cok sevdigim hukuk bölümüne yerlesemedim..
cevremdekiler madem bu okulu bitirdin git ilahiyata imam ol dediler..bütün ilahiyatlara puanim yetiyordu ama ben ilahiyata gitmek istemedim sevmedigimden degil severek yapamayacagimdan, faydali olamayacagimdan ve rabbim yeni bir kapi acarak yurtdisina acildim..
ve su anda hayal edemeyecegim bir yerdeyim..Türkiye deki hayallerimden daha büyüklerine ulastim..
gecen yaz mezun odlugum okula gittim..okul kapanmak üzere ögrenci sayisi cok azalmis icim öyle bir burkuldu ki anlatamam..neden milletin actigi okullar bu haldeydi, neden bu okullardan bu kadar korkuluyordu!..
bizlerin bu ülkeye ne zarari vardi..bizler o okullara sadece imam olmak icin mi gittik..hayir bizler mensubu oldugumuz dinin gereklerini daha iyi ögrenelim diye gittik..
bakiniz ihl lerde ek olarak dini dersler olmasina ragmen basari ortalamasi her daim yüksekte..o malum yasak gelene kadar ihl lileri her bölümde görebiliyorduk..
inaniyorum ki halkin actigi bu okullar yine eski güzel günlerine dönecektir..ihl li olmak varsin birilerinin gözünde suc olsun kardesim o okulun kiymetini orada okuyanlar bilirler..
selametle kardesim ;)
tebrik edeerim allah hekese senin gibi bir geleck nasip etsin...
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 01:41   #6
Kullanıcı Adı
ZAksu
Ben ihl mezunu değilim ama çok isterdm o ruhu şuuru almak yaşamak.
ZAksu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 01:42   #7
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Değil Olmadı olmayacak Başbakan İMAM HATİPLİ onun için suç değil....
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 01:44   #8
Kullanıcı Adı
sidre
gurur duymalısın bence ımamhatıplı olmaktan cok ıstememe ragmen ben gıdemedım keske bende orada okuyup daha ılımlı bır ınsan olsaydım cevrendekılerın dusuncelerı senı bu kadar cok etkılememelı bence
sidre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 01:49   #9
Kullanıcı Adı
Ravza_Ruveyda
Bence bununla gurur duymalısınız . Çok şükür ki rabbim size bunu nasip etmiş. size soran olursa bunu büyük bir gururla ve kendinizden emin bir şekilde söyleyin.
keşke herkes o muhteşem okullara gidebilse ...
tebrik ediyorum sizi ...
Ravza_Ruveyda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 01:51   #10
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
GURUR ile söylenecek bir şey neden Suç olsun sana o soruyu soranların aptallığı boşver...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)