AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 07-10-2007, 19:07   #1
Kullanıcı Adı
tozkaldiran
Standart Erhan Çelik <Travestiler, Cumhuriyet Mitingleri Ve CHP>
Cuma günü öğle saatleriydi. Sabah şöyle bir göz attığım manşetlerin ayrıntılarına bakmak için gazeteleri yeniden elime almıştım ki bugün ki yazımın manşeti çıkıverdi.

Hayır, gazetede gördüğüm bir haber değildi beni hareket geçiren. O anda ajansa düşen bir görüntüydü. Enteresan bir görüntü!

Gazeteleri bırakıp dikkatlice görüntüleri izlemeye başladım. Bu yazının yayınlandığı tarihi düşünürsek, birçoğunuz olayın ayrıntılarını izlemiş olacaksınız ama ben durumdan habersiz olanlar için yinede bir hatırlatma faslı geçeyim.

İstanbul Polisi, Kartal sahil yolunda CHP’ye ait bir seçim otobüsüne baskın yapıyor. Otobüsün sürücüsü içeride illegal bir durum olmadığı gerekçesiyle polise kapıyı açmakta direniyor.

Çaresiz kalan polis otobüsün penceresinden giriyor içeri. Ve ne oluyorsa işte o an oluyor.

- Beyefendi seçim otobüsünde fuhuş yapmaya utanmıyor musunuz?

Sürücüye mikrofon uzatan muhabirin bu sorusuyla irkiliyorum ve Çocuklar Duymasın dizisinden kalma bir replik gayri ihtiyari çıkıveriyor ağzımdan;

- Ana!

Seçim otobüsünde fuhuş yapıldığı görülmüş şey değil. Hele ki travestilerle hiç değil!

Ahlak erezyonu diyemeyeceğim, bu bambaşka bir şey. Benim dilim buradan yazmaya el vermiyor. Zaten kanımca siz anladınız onu!

Şimdi böyle bir olayın CHP’nin seçim otobüsünde yaşanmasından yola çıkarak bunu parti aleyhine bir propagandaya çevirmenin doğru bir hareket olacağını kimse savunamaz!

Olsa olsa partinin personel seçimi ve idari işleriyle ilgili ciddi bir problem olarak değerlendirilebilir, bunu da kendi içlerinde çoktan düşünmüş ve sorunu çözmek için adım atmışlardır herhalde.

Bahsettiğim bu olaydan ziyade devamındaki bir görüntü benim daha çok ilgimi çekti doğrusu. Otobüsü çevreleyen bir miting fotoğrafıydı bu.

Söz konusu bir partinin seçim otobüsü olunca üzerine propaganda için o partinin miting fotoğrafı konulur değil mi? Doğal olanı budur yani.

Ama bu otobüste CHP’nin düzenlediği bir mitingin değil, Cumhuriyet mitinglerinden alınan bir fotoğrafın kullanıldığı görülüyordu.

Yaptığım küçük araştırma gösterdi ki CHP’nin İstanbul’daki diğer seçim otobüslerinde de aynı cumhuriyet mitinginin fotoğrafı kullanılıyor.

Sanırım diğer illerde de durum aynıdır!

Düşünebiliyor musunuz; siyasi bir parti için hele hele ana muhalefette bulunan köklü bir CHP için ne kadar düşündürücü bir durum bu; seçim çalışmaları için kendisine ait güçlü bir fotoğraf karesinin olmaması!

Yüz binlerce insan cumhuriyete sahip çıkmak için o meydanları doldurmuştu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil!

Cumhuriyet Mitinglerinden siyasi rant umut eden zihniyet, kafasında şekillenen resmi şimdi fotoğraf yapıp otobüslerine yapıştırmış.

Peki niçin? Çaresizlik mi, umutsuzluk mu, başarısızlık mı? Kim bilir, belki de hepsi!

Cevabı 22 Temmuz’da hep birlikte göreceğiz!

tozkaldiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-10-2007, 20:11   #2
Kullanıcı Adı
Fahrenheit
Standart Erhan Çelik <Travestiler, Cumhuriyet Mitingleri Ve CHP>
reklamın iyisi kötüsü olmaz :D
Fahrenheit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)