AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-16-2007, 13:30   #1
Kullanıcı Adı
mavera,
Standart Dinler arasi diyalog konusunda düsünceleriniz nelerdir??
Evet arkadaslar dün diyanet isleri baskaninin diger dinlere mensub dini liderlere verdigi yemegi görünce bu cok tartisilacak konuyu acma karari verdim..sizlerinde görüslerini bekliyorum, ben söyle kücük bir giris yapayim..
Arkadaslar bu konu yillardir tartisilir..bazilari bu olaya karsi cikar, bazilarida destekler..
karsi cikanlar misyonerlerigin arttigi, bu diyaloglar nedeniyle her evin altina mescit acildigini söyleyerek bu olayin zararli oldugunu dile getiriyorlar..
iste en son malatyada bir kac kisi misyonerlik yaptigi gerekcesiyle öldürüldü, bazi cemaatlerin ismi bu konuyla cok sik aniliyor hatta o cemaat önderinin bir piyon oldugunu bile idda edenler oluyor??
diger taraftarn hosgörünün hakim oldugu dinimizde diyalogun yeri oldugunu, hatta daha öncede bir cok islam devletinin diger devletlerle diyalog icinde oldugunu belirtenler var..
sizlerin görüsü nedir..islam dininin terörle anildigi dünyada islami anlatmak icin diyalogun yapilmasi cok yerinde bir karar midir? yoksa dinlerarasi diyalogtan önce daginik müslümanlar arasinda mi diyalog yapilmalidir?
diyalog olayi tamamda is taviz vermeyemi gidiyor, yoksa diyalog adi altinda misyonerlik mi yapiliyor?? ya yurtdisinda acilan okullarimiz onlarda diyalogun bir parcasi degil mi?? o zaman bizlerin yurtdisinda actigi okullar, kurumlar, teskilatlar misyonerlik cercevesine girmiyor mu??
evet arkadaslar bu konu hakkinda ki düsünceleriniz nelerdir..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2007, 13:31   #2
Kullanıcı Adı
maviinsan
Eğer kendimizden,kitabımızdan emin isek iletişimden korkmamalıyız
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2007, 13:34   #3
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Eğer kendimizden,kitabımızdan emin isek iletişimden korkmamalıyız
evet güzel diyorsun kardesim..peki sence emin miyiz?? yani öyle bir izlenim birakiyor muyuz? neden insanlar 100 dolara din degistirme geregi duyar, bu neden kaynaklaniyor..
yoksa dini egitim yeterli degil mi ;)
Alt 09-16-2007, 13:36   #4
Kullanıcı Adı
maviinsan
Rahşan ecevit 'din elden gidiyor' diyerek memlekette ne kadar misyoner olduğunu söylemişti.Oysa onun döneminde dine ne kadar karşı tavır alındığı malum.Yani sen dinini öğretme sondan sonra kalk 'din elden gidiyor de' Olacak iş mi?
Alt 09-16-2007, 13:41   #5
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Rahşan ecevit 'din elden gidiyor' diyerek memlekette ne kadar misyoner olduğunu söylemişti.Oysa onun döneminde dine ne kadar karşı tavır alındığı malum.Yani sen dinini öğretme sondan sonra kalk 'din elden gidiyor de' Olacak iş mi?
degerli kardesim kesinlikle haklisin..rahsan hanimin yaptigi "bu ne lahana tursusu, bu ne perhiz" onlar secim zamani baslarini örterler, ama meclisten basörtülüyü kovarlar..
iktidardayken ihl leri,kuran kurslarini kapatirlar, iktidardan düstükten sonra din elden gidiyor derler tabiki yersen ;)..
degerli kardesim bir bireyin dinini ögrenmesi en dogal hakkidir..bunu saglayacak olan kimdir devlettir..devlet bireyin ihtiyacini gidermelidir ancak su andaki sistemde bu tam anlamiyla yapilamiyor..
cünkü dini egitim normal liselerde yeterli degil, ihl ve kuran kurslari engelli ondan sonrada ya insanlar nasil cabuk din degistiriyor, ne cabuk misyonerlere kaniyorlar diyorlar..
sonrada tv lerde türbelerde "caput" baglayip, o türbe ve caputtan medet umanlari görürüz ;)
Alt 09-16-2007, 13:44   #6
Kullanıcı Adı
maviinsan
Türkiye'de dn değiştirenlerin sayıı o kadar fazla değil.Hatta 1-2 sene önce SAmanyolu haber bununlar ingili bir araştırma yayınlamıştı.Son 80 yılda yaklaşık 100 müslüman kişi din değiştirmiş diye.

Ama bunlardan daha büyük sorun şu ki.Türkiye'nin önemli kısmının nüfus kağıdı müslümanı olması.İŞte bu tip kimseler kolayca tav oluyorlar
Alt 09-16-2007, 13:48   #7
Kullanıcı Adı
mavera,
degerli kardesim..simdi olaya söyle bakalim samanyolu nun bu tür haber yapmasi normaldir cünkü temsil ettigi kitle bu konuda itham ediliyor..
bilmiyorum elinize gectimi su sahte seyh haydar bas bazi cd ler hazirlatmis ve diyalog olayini tamamen carpitmis...
ben diyaloga karsi degilim, güzel bir olaydir, dinimizin yanlis taninmasini engeller ama öncelikli hedef müslümanlar arasi diyalog olmali cünkü bizim önce kendi aramizda bir diyaloga ihtiyacimiz var..
baksana biz birbirimizi yemekten, baskalarinin bizi yemesine firsat bile vermiyoruz..biz o güzel dinimizi tam olarak temsil edemiyoruz ki, güzel sekilde anlatalim ;)
Alt 09-16-2007, 13:55   #8
Kullanıcı Adı
zeynep_akcin
ben diyaloga karsi degilim, güzel bir olaydir, dinimizin yanlis taninmasini engeller ama öncelikli hedef müslümanlar arasi diyalog olmali cünkü bizim önce kendi aramizda bir diyaloga ihtiyacimiz var..

müslümanlar kendi aralarında birlik ve beraberleği sağlamaya çalışmalıdır bu doğru da işin bi de irşad ve tebliğ boyutu vardır...bence müslümanlarla ve gayrimüslimlerle olan diyalog karıştırılmamalı çünkü her ikisindede çok farklı sebepler var
zeynep_akcin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2007, 14:00   #9
Kullanıcı Adı
Seyda
Bizim okulumuzda bir exchange komisyonumuz var.. ogrenci degisim programiyla yurtdisindan turkiyeye gelen ogrencilerle cesitli aktiviteler yapi yoruz, onlarin herturlu problemleriyle ilgileniyoruz. geziler,programlar duzenliyoruz.. haliyle Turkiye'yi,Turkleri ve Islamiyet'i daha yakindan tanima imkani yakaliyorlar... gecen sene okul biterken toplantimizda bi hatira defteri dolastirdik.. bu yabanci ogrencilerin yazdiklarini gorseniz gercekten tuyleriniz diken diken olurdu.. yunan bi arkadas vardi.. yazisinin sonuna artik benim %1'im Turk demisti.. dusunun artik diger yerlerden gelen arkadaslarin yazdiklarini.. onun icin "diyalog" un onemi kesinlikle yadsinamaz bence...
Seyda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2007, 14:01   #10
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
zeynep_akcin Nickli Üyeden Alıntı

müslümanlar kendi aralarında birlik ve beraberleği sağlamaya çalışmalıdır bu doğru da işin bi de irşad ve tebliğ boyutu vardır...bence müslümanlarla ve gayrimüslimlerle olan diyalog karıştırılmamalı çünkü her ikisindede çok farklı sebepler var
evet kardes ikisininde hedef kitlesi farklidir ama kendi icinde birlik olamayan bir grup, digerlerine nasil dinini anlatir..
söyle bir örnek vereyim ben yurtdisinda yasiyorum ve cok sayida garyimüslim var..her sene ramazan geldigi zaman bir tartisma cikar hilal görüldümü, görülmedi mi bir gün arkadas sordu sen oruclumusun yok degilim yarin tutacam dedim peki ama baska bir türk oruclu bu nasil oluyor dedi anlatmaya calistim ama yinede tatmin olmadi..
yine diger bir konu buraya ilk geldigimde bir cemaata bagli bir camiiye gittim orada 4-5 kisiydik..bir cemaat yapip, namazimi kilalim dedik..ben kildiririm dedim nede olsa ihl mezunuyum orada bir amca sen ihl mezunumusun dedi evet dedim..ben senin arkanda namaz kilmam dedi..
bir anda sok oldu, neden ki "ben kilmam" dedi siz kendiniz kilin sonradan gerci arastirdim degisik seyler cikti ama..
yine burada her cemaatin camiisi var inanirmisin birbirlerinin camiisine gitmezler..benim önce müslümanlar arasi diyalogtan kastim budur..
bir gayrimüslim sorsa siz daha kendiniz anlasamiyorsunuz bize ne anlatiyorsunuz diye..bakin bu mezhep olayi degildir bu ayni dine, ayni mezhebe, ayni millete mensub kisilerin anlasamamazligidir kardesim ;)..

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)