Gazze Şeridi'nde insanlık dramı
İsrail ablukası altında olan Gazze Şeridi'nde, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle tıbbi tedavi için yurtdışına çıkamayan Filistinli hastalar zor durumda bulunuyor
Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde geçitlerin kapalı olmasından dolayı tıbbi malzeme yetersizliği yaşanırken, hasta olan Kerim Muzin adlı bebek yaşanan tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle tedavi göremiyor. Dr. İyad Ebu Malik, "Kerim bebeğin safra kanallarında sıkıntısı var. Hayatının kurtulması için tıbbi müdahale gerekli. Bu müdahalenin gecikmesi halinde bebeğin yaşamı tehlike altına girebilir. Hastanelerimizde yeterli donanım olmadığı için bu müdahalenin yurtdışında yapılması gerekiyor" diye konuştu.
Bebeğin babası Yusuf Muzin ise, "Daha önce bir bebeğimizi de tedavi imkanlarımız olmadığı için kaybettik. Şimdi çocuğum yine aynı hastalık ve tedavi yetersizliği nedeniyle acı çekiyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan çocuğumun tedavi edilmesi için yardım rica ediyorum. Mısır'da bulunan Nasır Tıp Enstitüsü tedavinin sürdürülmesi için hazır. Ancak sınır kapalı olduğu için çocuğumu götüremiyorum. Çocuğum bu duruma daha fazla dayanamaz, onun için artık daha fazla bekleyemeyiz" dedi.
Anne Om Feda Muzin de, "Sınır kapalı olduğu için her geçen gün çocuğumun hayatı tehlikeye giriyor. Tedavi amaçlı olarak sınırların açılmasına yönelik bütün yetkililere başvurduk" ifadelerini kullandı.
AA
|