AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-31-2009, 01:55   #1
Kullanıcı Adı
babaaa
Standart AKP hakkında iki soru
Herkese öncelikle merhaba.19 yaşında bir CHP'li olarak bu iddiaları sizlere sormak istiyorum teker teker.İnşallah sizlerde açıklayarak bana bu iddialar hakkında bilgiler verirsiniz.En azından ben aydınlanırım bu iddiaların gerçekmi değilmi olduğunu.

1. sorum Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili.

B. Erdoğan'ın ABD'de büyük bir pırlanta üreticisinin ortağı olduğu konuşuluyor.Bu gerçekmi ? Ayrıca ülkemde ilacın KDV'si %8, ekmeğin KDV'si %8 iken neden pırlanta gibi yaşamak için ihtiyaç gerektirmeyen bir maddenin KDV'si %0 ?

Teşekkürler şimdiden.

babaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-31-2009, 02:07   #2
Kullanıcı Adı
tek_hece
Alıntı:
babaaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese öncelikle merhaba.19 yaşında bir CHP'li olarak bu iddiaları sizlere sormak istiyorum teker teker.İnşallah sizlerde açıklayarak bana bu iddialar hakkında bilgiler verirsiniz.En azından ben aydınlanırım bu iddiaların gerçekmi değilmi olduğunu.

1. sorum Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili.

B. Erdoğan'ın ABD'de büyük bir pırlanta üreticisinin ortağı olduğu konuşuluyor.Bu gerçekmi ? Ayrıca ülkemde ilacın KDV'si %8, ekmeğin KDV'si %8 iken neden pırlanta gibi yaşamak için ihtiyaç gerektirmeyen bir maddenin KDV'si %0 ?

Teşekkürler şimdiden.
ben konunun uzmanı olmamakla birlikte genel olarak bildigim kadarıyla senin sorunun sadece kdv ile ilgili olan kısmına cevap vereyim..

biliyorsun ki kdv iki türlüdür.birincisi firmanın kendisinin kesitigi kdv dir. digeri firmaya kesilen kdv dir. dönem sonunda eger firmanın kestiigi kdv fazla ise -ki dogal olarak firmanın ayakta durması icin fazla olması gerekir - bu kdv oranını devlete öder ... bu üretilmiş olan katma degerdir. ve bir cok üründe hizmette bu kdv degişik oranlarda tahakkuk eder.. yani firma dalavere yaparak kendisine kesilen fatura miktarını fazla gösterip kdv miktarını minimuma hatta eksiye indirebilir ki buna da vergi kaçırma denir.. pırlantada kdv yoktur. ama ötv vardır.

ötv kdv den farklı olarak devletten tahsili olmayan vergi türüdür. Ötv lüks tüketim mallarında ve bazı sanayi dallarında uygulanan vergi türüdür. ötv nin devletten tahsili kdv gibi mümkün degildir. yani malı satmak icin ötv yi ödemek zorundasınız..

pırtantada kdv yoktur fakat %22 ötv alınıyor..
tek_hece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2009, 02:11   #3
Kullanıcı Adı
babaaa
Alıntı:
tek_hece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben konunun uzmanı olmamakla birlikte genel olarak bildigim kadarıyla senin sorunun sadece kdv ile ilgili olan kısmına cevap vereyim..

biliyorsun ki kdv iki türlüdür.birincisi firmanın kendisinin kesitigi kdv dir. digeri firmaya kesilen kdv dir. dönem sonunda eger firmanın kestiigi kdv fazla ise -ki dogal olarak firmanın ayakta durması icin fazla olması gerekir - bu kdv oranını devlete öder ... bu üretilmiş olan katma degerdir. ve bir cok üründe hizmette bu kdv degişik oranlarda tahakkuk eder.. yani firma dalavere yaparak kendisine kesilen fatura miktarını fazla gösterip kdv miktarını minimuma hatta eksiye indirebilir ki buna da vergi kaçırma denir.. pırlantada kdv yoktur. ama ötv vardır.

ötv kdv den farklı olarak devletten tahsili olmayan vergi türüdür. Ötv lüks tüketim mallarında ve bazı sanayi dallarında uygulanan vergi türüdür. ötv nin devletten tahsili kdv gibi mümkün degildir. yani malı satmak icin ötv yi ödemek zorundasınız..

pırtantada kdv yoktur fakat %22 ötv alınıyor..
Örnegin otomobillerde hem KDV hemde ÖTV vardır. Siz yukarıda KDV ve ÖTV'nin ne olduğunu açıklamışsınız.Ama benim srum neden pırlantadan KDV alınmıyor idi.

Yarın görüşmek üzere, iyigeceler.
Alt 03-31-2009, 21:19   #4
Kullanıcı Adı
tek_hece
Alıntı:
Örnegin otomobillerde hem KDV hemde ÖTV vardır. Siz yukarıda KDV ve ÖTV'nin ne olduğunu açıklamışsınız.Ama benim srum neden pırlantadan KDV alınmıyor idi.

Yarın görüşmek üzere, iyigeceler.
KDV kaldırılmadan once ötv yoktu .. % 18 kdv kaldırıldı. onun yerine %22 ötv getirildi.. bu aynen peynirden kdv nin kaldırılıp yerine ötv getirilmesi gibi bir şeydir. yani kdv yi kaldırıp ötv getirilmemiş olsa son derece haklısınız ama ben bu zamana kadar hic bir chp liden ötv ile ilgili bir şey duymadım. onlar sadece kdv nin kaldırıldıgını öne sürüyorlar ama "sayın vatandaşlar kdv nin yerine kdv den daha fazla oranda ötv getirilmiştir " diyemiyorlar.. eger adam gibi adamlarsa bunun tamamını söylerler..
tek_hece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2009, 02:09   #5
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
vay 19 yaşında bi chp li ha...

sor bakalım eminim iyi cevaplar gelecektir...

ama sana ben bi fikir verem..

hani bi söz varya..

ahlakı en iyi ahlaksızdan öğrenirsiniz diye..

git kendi partine sor ..bu yolsuzluklar nasıl olur diye...güzel anlatırlar ..

sonuçta meslekler..

yandı türkiyem..bayağı çok belediye aldılar
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2009, 02:15   #6
Kullanıcı Adı
babaaa
Alıntı:
aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
vay 19 yaşında bi chp li ha...

sor bakalım eminim iyi cevaplar gelecektir...

ama sana ben bi fikir verem..

hani bi söz varya..

ahlakı en iyi ahlaksızdan öğrenirsiniz diye..

git kendi partine sor ..bu yolsuzluklar nasıl olur diye...güzel anlatırlar ..

sonuçta meslekler..

yandı türkiyem..bayağı çok belediye aldılar
Al işte.Ya siz insanmısınız.Üsturubla soru soruyoruz verilen cevaplara bak.Ben neyi kendi partime soracam sanki AKP yolsuzluk yapmasa bile yaptı diyenler çıkmayacakmı.

Biraz insan olunda yobazlık yapmayın.Karşınızdaki size kötü bir laf etmemiş siz ona kalkıp neler diyorsunuz.

Bu size ->
Alt 03-31-2009, 02:20   #7
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Alıntı:
Bu size ->
teşekkürler...

yaw o kadar yazmanızdan bumudur adam gibi olan...

neyse ben akpli değilim..SAADETLİYİM.:merhaba:ama kimse chp den üstün yolsuzluklar ustası olamaz...
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2009, 02:22   #8
Kullanıcı Adı
babaaa
Alıntı:
aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkürler...

yaw o kadar yazmanızdan bumudur adam gibi olan...

neyse ben akpli değilim..SAADETLİYİM.:merhaba:ama kimse chp den üstün yolsuzluklar ustası olamaz...
Gençliğime verin.Anlatında bende öğreneyim bizim partinin yolsuzluklarını.
Alt 03-31-2009, 02:12   #9
Kullanıcı Adı
Sekoloji
Kılıçdaroğluna sor zuhaha :D
Sekoloji isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2009, 02:18   #10
Kullanıcı Adı
babaaa
Alıntı:
Sekoloji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kılıçdaroğluna sor zuhaha :D
Hergün gördüğüm adam ne de olsa alt komşum sorarım.

zu-ha-ha :paat:

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)