|
03-31-2009, 01:55 | #1 |
AKP hakkında iki soru
Herkese öncelikle merhaba.19 yaşında bir CHP'li olarak bu iddiaları sizlere sormak istiyorum teker teker.İnşallah sizlerde açıklayarak bana bu iddialar hakkında bilgiler verirsiniz.En azından ben aydınlanırım bu iddiaların gerçekmi değilmi olduğunu.
1. sorum Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili. B. Erdoğan'ın ABD'de büyük bir pırlanta üreticisinin ortağı olduğu konuşuluyor.Bu gerçekmi ? Ayrıca ülkemde ilacın KDV'si %8, ekmeğin KDV'si %8 iken neden pırlanta gibi yaşamak için ihtiyaç gerektirmeyen bir maddenin KDV'si %0 ? Teşekkürler şimdiden.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-31-2009, 02:07 | #2 | |
Alıntı:
biliyorsun ki kdv iki türlüdür.birincisi firmanın kendisinin kesitigi kdv dir. digeri firmaya kesilen kdv dir. dönem sonunda eger firmanın kestiigi kdv fazla ise -ki dogal olarak firmanın ayakta durması icin fazla olması gerekir - bu kdv oranını devlete öder ... bu üretilmiş olan katma degerdir. ve bir cok üründe hizmette bu kdv degişik oranlarda tahakkuk eder.. yani firma dalavere yaparak kendisine kesilen fatura miktarını fazla gösterip kdv miktarını minimuma hatta eksiye indirebilir ki buna da vergi kaçırma denir.. pırlantada kdv yoktur. ama ötv vardır. ötv kdv den farklı olarak devletten tahsili olmayan vergi türüdür. Ötv lüks tüketim mallarında ve bazı sanayi dallarında uygulanan vergi türüdür. ötv nin devletten tahsili kdv gibi mümkün degildir. yani malı satmak icin ötv yi ödemek zorundasınız.. pırtantada kdv yoktur fakat %22 ötv alınıyor.. |
||
03-31-2009, 02:11 | #3 | |
Alıntı:
Yarın görüşmek üzere, iyigeceler. |
||
03-31-2009, 21:19 | #4 |
KDV kaldırılmadan once ötv yoktu .. % 18 kdv kaldırıldı. onun yerine %22 ötv getirildi.. bu aynen peynirden kdv nin kaldırılıp yerine ötv getirilmesi gibi bir şeydir. yani kdv yi kaldırıp ötv getirilmemiş olsa son derece haklısınız ama ben bu zamana kadar hic bir chp liden ötv ile ilgili bir şey duymadım. onlar sadece kdv nin kaldırıldıgını öne sürüyorlar ama "sayın vatandaşlar kdv nin yerine kdv den daha fazla oranda ötv getirilmiştir " diyemiyorlar.. eger adam gibi adamlarsa bunun tamamını söylerler..
|
|
03-31-2009, 02:09 | #5 |
vay 19 yaşında bi chp li ha...
sor bakalım eminim iyi cevaplar gelecektir... ama sana ben bi fikir verem.. hani bi söz varya.. ahlakı en iyi ahlaksızdan öğrenirsiniz diye.. git kendi partine sor ..bu yolsuzluklar nasıl olur diye...güzel anlatırlar .. sonuçta meslekler.. yandı türkiyem..bayağı çok belediye aldılar |
|
03-31-2009, 02:15 | #6 | |
Alıntı:
Biraz insan olunda yobazlık yapmayın.Karşınızdaki size kötü bir laf etmemiş siz ona kalkıp neler diyorsunuz. Bu size -> |
||
03-31-2009, 02:20 | #7 |
|
|
03-31-2009, 02:22 | #8 |
|
|
03-31-2009, 02:12 | #9 |
Kılıçdaroğluna sor zuhaha :D
|
|
03-31-2009, 02:18 | #10 |