04-04-2009, 15:04 | #1 |
DTP Obama'dan özerklik isteyecek
DTP Obama'dan özerklik isteyecek
DTP, ABD Başkanı Barack Obama'dan Güneydoğu'da özerklik istemeye hazırlanıyor. DTP Grup Başken Vekili Selahattin Demirtaş, Obama'nın ziyareti sırasında kendisine Kürt sorununun çözümü için özerklik talebinin de yer aldığı bir dizi öneri ileteceklerini söyledi. Reuters Haber Ajansı'na konuşan Demirtaş, Obama'nın Kürt sorununun çözümüne yardımcı olmasını umduklarını kaydetti. Demirtaş, Obama'nın DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le biraraya gelecek olmasının da, Amerikan Başkanı'nın DTP'yi Kürt sorununun çözümünde taraf kabul ettiğinin kanıtı olduğunu savundu. Demirtaş, obama'ya iletecekleri öneriler arasında ise Güneydoğu'da Kürtlere kısmi özerklik anlamına gelecek bir bölgesel yönetim kurulması talebinin yer aldığını söyledi. DTP ayrıca, PKK'ya yönelik genel bir af çıkarılmasını, Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerini koruyacak anayasal değişiklikler yapılmasını da istiyor. “Kürtler savaş istemiyor. Türkiye sınırları içinde daha geniş demokratik haklarla barışcıl bir çözüm istiyoruz” diyen Demirtaş, DTP olarak PKK'dan silah bırakmasını istemeyeceklerinin de altını çizdi. 04.04.2009
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-04-2009, 16:04 | #2 |
bu şu demek biz sizin köleniz olmaya dünden razıyız bunu neresi özerklik resmen manda zihniyeti
|
|
04-04-2009, 16:06 | #3 |
Vay alçaklar ,
|
|
04-04-2009, 16:14 | #4 |
Rezilliğin bu kadarı ya...
Şuna Kürt sorunu demek yerine "DTP sorunu" deseler ya artık! Sorun çıkaranın kim olduğu ortada çünkü. Bir de daha geniş demokratik haklar istiyorlar. Siz meclise girmeden önce durum daha iyiydi be... Demekki neymiş, aslında size DTP olarak hiçbir demokratik hak verilmemeliymiş! Şimdi bu DTP'ye kapatma davası açılsa ne ile kendilerini savunacaklar merak ediyorum... |
|
04-04-2009, 16:27 | #5 |
Ben Bir "Kürdüm" ve Bu ülkenin "Kürt sorunu"nun Var olduğu aşikar...
Fakat Terör Sorunu Veya Başka Bir deyiş ile DTp sorunu ile karıştırmamak lazım gelmektedir... Kol kırılır Yen içinde Kalır... Biz Bu ülkede Bin Yıldır İki İKiz Kardeşiz Eşit Ve Bir birine dürüst iki Kardeşiz Masaya İki Kişi Olarak oturur TEk DEvlet olarak Kalkarız... Bu Propagandalardan Nemalanan Çift taraflı Faşizan Grupları Kominist Maskeli Faşizanları Dağıtmak Bu soruna Soluk Aldırmak olacaktır... Ey Syn.Ahmet Bey Bu haberin doruluğuna inan(ana)mamak ile birlikte Bizim Eğer Sorunlarımzı Sorun ediyorsanız... Lütfen Ne AbD ile görüşün Nede PKK ile Eğer ABD'nın Maşası PKK'nin Kuklası olacak veya Olmaya devam edecek iseniz Lütfen Biz VAtAN SEvER Kürd Milletinin Adını Ağzınıza Alarak Kirletmeyin... Biz Sorun DEğil Sonuç İStiyoruz.... |
|
04-04-2009, 16:37 | #6 | |
"Kürt sorunu" varsa da eğer, bu kafalar yüzünden var. Kürt kardeşlerimizin bizimle böyle bir alıp veremediği olduğunu düşünmüyorum ben de. Senin de dediğin gibi, bu toprakların ikiz kardeşleriyiz biz ama bu durumu bozmaya çalışanlar var. İşte bunlardır Kürt sorunu (varsa) neden olan... Kürt'ün kendini özerk olarak savunmaya ihtiyacı yoktur. Bu topraklarda biz ne kadar özgürsek onlar da o kadar özgürdür, en azından olmalıdır.
Alıntı:
|
||
04-04-2009, 16:45 | #7 |
bende bir türküm fakat kürt kardeşlerimi seviyorum
dertlerini ızdırabı anlıyorum bir taraftan pkk ve diğer istaihbarat servisleri diğer taraftan ergenekon hizbulvahşet ve diğerleri bir yandan devletin kolluk birimleri ve en önemliside yıllardır bu vatan içinde yaşamış kız alıp vermiş. çanakkalede bir olarak savaşmış kardeşleri arasında gelip gidiyorlar. ahhbe kürt kardeşlerim sizlerin üzerinizde o kadar çok oynanıyorki sizde tutacak bir el arıyorsunz ne kadarda haklısınız bu eli beklemede..... |
|
04-04-2009, 16:46 | #8 |
1-Obama asla böyle bir teklifi ciddiye alıp kafa yormaz.Çünkü Obama George Bush Değildir! Doğru ve dürüst hareket edeceğini düşünüyorum en azından.Türkiye'nin sorunlarını konuşacak yetkililerde bellidir..!
2-Kürt halkının temsilcisi en azından bana ve çoğunluk kürt halkına göre DTP değildir! DTP keyfi ve başkalarına özel bir statü istiyorsa,talep ediyorsa kusura bakmasınlar bizim bunlara ayıracak zamanımız yok. 3-Kürt halkının kendi öz topraklarında herhangi bir sorunu yoktur,geçmiş dönemlerde ergenekon üyeleri derin devlet içinde devlet kurup kardeş kardeşi birbirine kırdıtmayı başarmışlardır.Lakin hamdolsun bugün gelidiğimiz noktada AK Parti hükümeti sorunları tam manasıyla çözüme kavuşturmasada büyük bir bölümünü def etmiştir,bundan sonrada etmeye devam edecektir..! |
|
04-04-2009, 17:06 | #9 |
Siz kimden ne istiyorsunuz ... Destur yahu Türkiye'de yaşadığınızı ne çabuk unuttunuz ... Obama kim arkadaş size özerklik verecek ... Aklınızı başınıza devşirin ...
|
|
04-04-2009, 17:08 | #10 | |
Alıntı:
İşte budur ... :merhaba: |
||
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
dtp, obama, özerklik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|