|
04-08-2009, 20:40 | #1 |
Numan Kurtulmuş Fakıbaba'ya Rozetini Sundu!
Fakıbaba Saadet'e geçti Yeniden aday gösterilmeyince AK Parti'den istifa ederek seçimlere bağımsız giren ve kazanan Fakıbaba, Saadet Partisi'ne geçti.Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 29 Mart'ın partileri adına şimdiye kadar en zor seçim olduğunu belirterek, bundan sonra artık rahat seçim süreçlerini geçireceklerini söyledi. Kurtulmuş, iktidar hükümeti açısından da bu seçimin en kolay ve bundan sonraki süreçte ise kendilerini zor seçimlerin beklediğini ileri sürdü. 29 Mart'ta merkez ve Hilvan, Akçakale ile Birecik ilçelerini kazanan SP'li belediye başkanların rozetini takmak üzere THY'nin tarifeli uçağıyla, aralarında SP eski genel başkanlarından Recai Kutan'ın da bulunduğu bir grup eski milletvekilleri ile birlikte Şanlıurfa'ya gelen Kurtulmuş'un ilk durağı Hilvan oldu. Numan Kurtulmuş, SP'den belediye başkanı seçilen Aslan Ali Bayık'ı makamında ziyareti sırasında kendisine ilçenin temsili anahtarı hediye edildi. Kurtulmuş, yerel seçimlerde, Hilvan, Akçakale ve Birecik ilçeleri ile il belediyesini kazandıkları Şanlıurfa'nın SP'nin kalesi olduğunu ifade etti. 29 Mart öncesi Saadet Partisi'nin 'Fark var' sloganı ile başlatılan seçim kampanyasının halk tarafından takdir edilip, ciddiye alındığını ve sonuca ulaşıldığını kaydeden Kurtulmuş, elde edilen başarının geleceğe yönelik verilen mesaj olduğunu dile getirdi. Ardından Akçakale ilçesine geçen Kurtulmuş ve beraberindekiler, burada belediye başkanlığı koltuğuna oturan Abdülhakim Ayhan'ı ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu. Daha sonra Şanlıurfa'ya gelen Kurtulmuş, bağımsız belediye başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Mozaik Alışveriş Merkezi'nde bulunan Nikah Salonunda partililerle bir araya geldi. Fakıbaba ile diğer ilçe belediye başkanlarının rozetini takan Kurtulmuş, "Saadet Partisi olarak bizim için en zor bu seçim oldu. Artık bundan sonraki tüm seçimler bizim için kolay olacaktır. Aynı zamanda iktidar hükümeti için de bu seçim onların en kolay seçimiydi. Bundan sonra ki seçimler de onlar için zor olacak." diye konuştu. Geçtiğimiz seçimlerden bu yana başlattıkları 'Fark var' sloganıyla oylarını ikiye katladıklarını hatırlatan Kurtulmuş, elde ettikleri 5,2'lik oranın büyük bir başarı olarak gördüklerini kaydetti. Önümüzdeki genel seçimlerde Anadolu'yu karış karış gezerek hazırlanacaklarını ifade eden Kurtulmuş, bundan sonraki hedeflerinin yüzde 10 barajını aşarak halkın Saadet Partisi'ne artık iktidara hazır olun mesajını aldıklarını dile getirdi. "Biz her mitingimizde, her açıklamamızda 'bir işaret fişeği atacağız' diyorduk." diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saadet Partisi bu seçimde bir işaret fişeği atmıştır. Milletimiz seçim sonuçları ile 'Sen bize lazımsın. İktidara hazırlan' mesajı vermiştir. 30 Mart sabahından itibaren kolları sıvadık ve 'Nerede kalmıştık?' diyerek yolumuza tekrar devam ediyoruz. Saadet Partisi'nin bundan sonraki hedefi 5,2'yi barajı aşacak yüzde 10'a çıkarmak olmayacaktır. Önümüzdeki yaz aylarında Türkiye'nin sorunlarını dosyalar haline getirip kamuoyuna sunacağız ve teşkilatlarımızı güçlendireceğiz. Halkın artık yeni bir ses, yeni bir soluk ve yeni bir kararlılığa ihtiyacı vardır. Peki bu ihtiyaçları kim karşılayacak. Bunları Saadet Partisi karşılayacaktır. İktidara geldiğimizde 3 önemli kararı hayata geçireceğiz. Bunlar, herkes için özgürlük, herkes için adalet ve herkes için refah olacak. Saadet Partisi bunları yapacak." Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, Saadet Partisi'ne geçmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim işimiz sizlerle arkadaşlar. Gerçekten ben Şanlıurfa'ya çok şey borçluyum. İnşallah sizlerle el ele verip kentimiz için çalışacağız" dedi. Konuşmaların ardından Kurtulmuş, AK Parti'den yeniden aday gösterilmeyince istifa eden ve bağımsız olarak girdiği yerel seçimleri tekrar kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'ya partisinin rozetini taktı. Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle salondan ayrılarak Birecik ilçesine geçti. AJANSLAR
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-08-2009, 20:49 | #2 |
hoşgelmiş sefa getirmiş..
|
|
04-08-2009, 20:51 | #3 |
Ahmet Fakıbaba'yıda Numan Kurtulmuş'u da şahsi olarak tanırım. Her ikiside ülkemiz adına gerçekten çok değerli ve bir o kadarda önemli şahsiyetlerdir!
Fakıbaba'nın SP'ye geçeceğini aylar öncesinden yazmıştım, yazdım, yazıyorum. Ve sonunda gerçekleşti! Her iki taraf için hayırlı ve uğurlu olsun. SP'ye geçtiği için gönlüm rahat. Forumdaşlardan istirhamım ise bazı haddini bilmez provakatörlere kanıpta konuyu "it dalaşı" na çevirmemeleri ve kendilerine yakışır bir olgunluk/üslûp ile tebrik etmeleridir! Zira bıktık artık kavgalardan! Mâes'selame! |
|
04-08-2009, 20:58 | #4 |
Şanlıurfa seçim stratejisi AK Parti için büyük bir ders olmuştur diye düşünüyorum.Halkın taleplerini bir kenara itip,3-5 milletvekilinin kanısı ile karar vermenin acı bir sonucu..Mevlanın değişi ile;Geçen geçti cancağızım,şimdi yeni şeyler söylemek lazım..! AK Partililer olarak Fakıbaba'nın kardeş partisine geçmesine ayrıca sevindik,en azından yabancıya gitmedi.Lakin spliler aynı hoşgörüyü gösterirlermiydi açıkçası tedirginlik yaşıyorum!
|
|
04-08-2009, 20:59 | #5 |
hayırlı olsun
|
|
04-08-2009, 21:01 | #6 |
hayirli olsun
ishak yilmaz kardes bu sekilde düsünmeniz gercekten cok güzel , güzel ifade etmissiniz allah razi olsun Konu sina tarafından (04-08-2009 Saat 21:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
04-08-2009, 21:17 | #7 |
Asllolan budur,nefsimizin esareti yüzünden din kardeşlerimizi kötülemek,reddetmek bizim kitabımızda yazmaz.Heleki siyaset kültürü gereği bunu asla yapmayız,fakat bunu çirkefçe yapan bazı splileri daha doğrusu sözde splileri görünce açıkçası çok üzülüyorum.
|
|
04-08-2009, 21:03 | #8 |
Şu 7 Milletvekili ağalara bir güzel ders verilsin Genel seçimlerde aday gösterilmesinler
Seçimlerden önce çok kızmıştım urfa için çokk |
|
04-08-2009, 23:45 | #9 |
hayırlı olsun..
inşaalah gerçekten fark yapar.. |
|
04-09-2009, 10:49 | #10 |
Hayırlı olsun.
Sayın fakıbaba için, Şanlıurfa için ve Saadet Partisi için hayırlara vesile olsun. İnşaallah güzel çalışmalar yapar, Saadet Belediyeciliğine yakışır çalışmalar yapar ve saadetin yüzünü kara çıkarmaz. Başarılar diliyorum. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
fakıbaba, sp, urfa |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|