AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 04-12-2009, 15:38   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Sevdam Benim Kavgamdır
Sevdam Benim Kavgamdır

Necati Şaşmaz

Ne sevdamdan vazgeçerim, ne kavgamdan.
Bizler Leylaların, Mecnunların sevdaları ve uğruna verdikleri kavgaların anlatıldığı hikayelerle büyüdük. Gönül vermişlerin, inandığı yollara baş koymuşların, baş vermişlerin torunlarıyız. Mevla aşkından yazılmış, bestelenmiş Türkülerin nağmeleriyle ruhlarımız beslenmiş hep. Gün gelmiş sevdalarımızı gömmüşüz yüreklerimize, gün olmuş sevdalanmışız bir gönüle.

Bu kadar sevmeyi severiz de ne hikmetse, en çok da sevdiklerimizle kavga ederiz. Kendimizi severiz, kendimizle didişiriz iç dünyamızda. Ailemizi severiz, ailemizle atışırız. İşimizi severiz, işimizle kavga ederiz. Vatanımızı severiz, hep eleştiririz acımasızca.
Ne sevda kavgasız, ne de kavga sevdasız olamıyor bir türlü. Aslında sevdasız kavga da bir kuru gürültü gibi. Kavgasız sevda ihtirastan öte değil.

Sevdamız ahdimiz, kavgamız vefamızdır bizim. Ahde vefa duyanlardan olduk hep. Vefa varlığıyla bize sevdamızı hatırlatan bir dosttur. Ben bu dostumu nedense, anlaşılamadığım, ya da kendimi anlatamadığım; dinlemediğim, dinletemediğim zamanlarda hatırlıyorum. Bu da kendimle kavga etmeme sebep oluyor. Çünkü arzularım ve yetinmelerim arasında gidip geldiğim bir mücadelem var.

Ailelerimizi tabi ki çok seviyoruz. Ama en çok da onları dinlemeyiz, üzeriz. Hem onlardan anlayışın zirvesini bekleriz hem de onları anlamayı hiç denemeyiz.
İşimizi de severiz. Anlayamadıklarımızı, henüz bilmediklerimizi öğrenme; daha iyisini daha kazançlısını elde etmenin kavgasını veririz.

Vatanımızı kutsal bilir ona göre severiz. Daha iyi daha yaşanılır, daha güçlü olması için kavgalar veririz. Kavgamız yoksa teslim olmuşuz demektir.
Kendi hayat mücadelemiz içerisinde, dünyalık kavgalarla, sevdalandığımız amaçlar yolunda verdiğimiz kavgalar, çakışabilir. Bocalayabiliriz de.

Bazen büyük sevdalar ve büyük kavgaların yorgunluğu, gereksiz oyalanmalarımıza sebep olabilir. Bu defa etrafımızla kavga etmeye başlarız. Yerli yersiz tartışmalarla birbirimizi incitir, incinebiliriz de. Bu da bizi biz yapanı, biz olanı yaralar, yıpratır. Anlamsız kişisel heveslerimiz, ulvi ortak duygularımızın, sevdalarımızın, ayrıştırıcısı olmaya başlayabilir. Kavgamızda zafiyete düşmüşsek, zafiyetimizi giderecek tek gücün sevdamız olduğunu unutmamalıyız. İçimizdeki ben yok olmalı ki hizmet sevdası yolunda hep beraber, yılmadan yürümeye devam edebilelim. Kendimizle yüzleşmeyi bilmek zorundayız. Sevdamız sabun köpüğü gibi gelip geçici kavgalardan ibaret değildir ki…..

Kendimizi sevmekle başladık. Ailemizi, çevremizi, işimizi sevmekle devam ettik. Vatanımızı, insanımızı sevdik. Hizmeti sevdik, kavgamızı sevdik. Ses olduk, çığlık olduk.
Yolumuzu karanlıklara teslim etmedik. Işığımızı hiçbir zaman kayıp etmedik. İçimizi aydınlatan en parlak ışığın inancımız olduğunu hiç unutmadık. Ateşin etrafında dönen pervaneler gibi ışığımıza sevdalıyız. O’na ulaşma yoludur, sevdamız da kavgamız da.

(Not: Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Hepsini okuyorum. Ancak hepsine cevap yazma imkanım yok. Bunu anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum. N.Ş.)

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-12-2009, 15:41   #2
Kullanıcı Adı
Beritan
Sevdamız ahdimiz, kavgamız vefamızdır bizim. Ahde vefa duyanlardan olduk hep
bu sözü çok beğendim...
ama bunu gerçekten Necati şaşmazmı yazmış acaba..
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 15:49   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Necati Şaşmaz yazar oldu denildiğinde bazı çok bilmişler hemen bol keseden sallamaya başlamışlardı.Vurdulu kırdılı dizinin aktörü nasıl yazar olabilir,ne yazabilir ki türünden eleştiriler gelmişti.Fakat görüldüğü gibi içten,samimi ve kalbane yazılarla çıktı karşımıza polat! Buda deh demeden yürüyemeyenlere kapak olsun!
Alt 04-12-2009, 15:50   #4
Kullanıcı Adı
Beritan
....vurdu kırdılı dizide oynadığından demedim...
sadece şaşırdım..:=)
Alt 04-12-2009, 15:52   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
....vurdu kırdılı dizide oynadığından demedim...
sadece şaşırdım..:=)
Herşeyi üzerine alınmaktan artık bi hal oldun..!
Alt 04-12-2009, 15:53   #6
Kullanıcı Adı
Beritan
ama ben yazdıktan sonra dediniz..
Alt 04-12-2009, 16:01   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ama ben yazdıktan sonra dediniz..
İyi o zaman bundan sonra yazarken dip not düşeceğim;seleme meclisten dışarı
Alt 04-12-2009, 16:04   #8
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi o zaman bundan sonra yazarken dip not düşeceğim;seleme meclisten dışarı
biz halen meclise giremedikki
Alt 04-12-2009, 15:54   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Çok güzel yazmış paylaştıgınız için teşekkürler
Alt 04-12-2009, 16:18   #10
Kullanıcı Adı
*AZRA*
Kendimizi sevmekle başladık. Ailemizi, çevremizi, işimizi sevmekle devam ettik. Vatanımızı, insanımızı sevdik. Hizmeti sevdik, kavgamızı sevdik. Ses olduk, çığlık olduk.
Yolumuzu karanlıklara teslim etmedik. Işığımızı hiçbir zaman kayıp etmedik. İçimizi aydınlatan en parlak ışığın inancımız olduğunu hiç unutmadık. Ateşin etrafında dönen pervaneler gibi ışığımıza sevdalıyız. O’na ulaşma yoludur, sevdamız da kavgamız da.
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
necati, yazar, şaşmaz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)