04-17-2009, 16:14 | #1 |
Meryemi de an !!
Meryemi de an
ey dil ey dil niye bu rutbede pür gamsın sen?(seyh Galip) yokluğun yokluğum susmuşum meryem gibi soluksuzum solmuşum susmuşum meryem gibi karanlık bassada yüreğimi kararmadı yüreğim kararmasın yüreğin susmuşum meryem gibi Acılar içinde kıvranan bir ruhun içinde tebbesüm olmak içindir belkide susuşum susmuşum meryem gibi Zamanın içinde nisanla ıslanırmı ki yüreğim serinlese ruhum dikenler karanlıkta dokundu da yüreğime gül kırmızısı kandoldu içim ateşime ihanet eden dumanım belkide bu yüzden susmuşum meryem gibi sen herşeye rağmen sevgiliyle yaşadın imanlı yaşadın sussuşlarımız meryem sussuşu olsun mavi'umut 26. "Ye, iç. Gözün aydın olsun! Eğer insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah'a oruç adadım; artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım." 27. Nihayet onu (kucağında) taşıyarak kavmine getirdi. Dediler ki: Ey Meryem! Hakikaten sen iğrenç bir şey yaptın! 28. Ey Harun'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi. 29. Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. "Biz, dediler, beşikteki bir sabî ile nasıl konuşuruz?" 30. Çocuk şöyle dedi: "Ben, Allah'ın kuluyum. O, bana Kitab'ı verdi ve beni peygamber yaptı." 31. "Nerede olursam olayım, O beni mübarek kıldı; yaşadığım sürece bana namazı ve zekâtı emretti." 32. "Beni anneme saygılı kıldı; beni bedbaht bir zorba yapmadı." 33. "Doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağım gün esenlik banadır." meryem suresi Rabbim senin gibi güzel ve temizleri herzaman muhafaza etsin senki sevginin sembolize edilmiş halisin paksın temizsin seçilmiş bedbah olmayansın sevgililer sevgilsine sevgili olansın biliyorum gülümsüyorsun yine tebbesüm ediyorsun yüreğimize Rabbim şefaatına nail eyle bizide sevigilinin sevgilisinin şefaatine yaradanın sevgilisinin sevgilisine selam olsun alıntı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|