![]() |
#1 |
![]() ![]() Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlı köyünde yaptırdığı ve adını taşıyan camide mevlit okutuldu. Turgut Özal Camisi'nde cuma namazının ardından okutulan mevlite, merhum Özal'ın basın danışmanı Can Pulak, Marmaris Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, köy muhtarı Özkan Kaplan ve vatandaşlar katıldı. Mevlitin ardından köylülere lokma dağıtıldı. Her yıl mevlit okutarak merhum Turgut Özal'ı andıklarını ve dua ettiklerini söyleyen Can Pulak, caminin yapılış aşamalarına ilişkin bilgi verdi. Pulak, Özal'ın Türkiye'ye önemli hizmetlerde bulunmuş bir devlet adamı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''Rahmetli Özal, özellikle turizm bölgelerine çok önemli yatırımlar yaptı. Bir gün Çamlı köyüne gelmiştim. Turistler buradaki eski ve harap mescidin fotoğraflarını çekiyorlardı. Kendisine durumu anlattım ve (Cami yaptıralım) dedim. O da bana, (Hemen girişimlere başlayalım, gerekli parayı çıkaralım) dedi. Mescit yıkılarak yerine bu cami yapıldı. Caminin yapımı için harcanan parayı, rahmetli Özal kendi cebinden ödedi. Rahmetli, açılışına gelecekti, ama açılıştan kısa bir süre önce aramızdan ayrıldı. O günden itibaren her yıl burada kendisini rahmetle anıyoruz.'' Marmaris Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu da Turgut Özal'ın ülkeye önemli hizmetleri olan bir devlet adamı olduğunu belirterek, ''İnşallah dualarımız yerini bulacaktır. O büyük bir devlet adamı, onu dualarla anıyoruz'' dedi. Çamlı köyü muhtarı Özkan Kaplan da Özal sayesinde köyün camiye kavuştuğunu belirterek, ''Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Onu her yıl anmaya ve onun için dua etmeye devam edeceğiz. O yeri doldurulmayacak bir devlet adamıydı. Bu cami durdukça onun anısını yaşatmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. AA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() güzel
|
|
![]() |