04-19-2009, 17:00 | #1 |
Sırada kimler var?
Ergenekon Terör Örgütü'nü deşifre eden ve Ergenekon'un davasında tanık olan Zihni Çakır'dan çarpıcı açıklamalar... Zihni Çakır, Ergenekon soruşturmasında 10 dalga daha olacağını belirterek, “Sonraki dalgalarda, STK'lara ve medya ayağına devam edileceğini, ayrıca bazı emekli emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının da dahil edileceğini sanıyorum” dedi.
Zihni Çakır, 28 Şubat sürecinde çıkan bir yasa ile kurmay olan subayların üniversitelerde doktara yapmasına gerek olmaksızın, akademik unvan almalarının yolu açıldığını belirterek, “Bugün akademisyenler ve üniversite yöneticilerinde Ergenekon'a destek veren isimlerin bu çevrelerden oluşması hiç de sürpriz değil ve sanırım bundan sonraki dalgalarda bu isimlere de sıkça rastlayacağız” diye konuştu. “10 DALGA DAHA OLACAK” Zihni Çakır, “Ergenekon operasyonların devamı gelir mi? Bu iş PKK'ya da uzanır mı? Operasyonların neyi eksik?” sorusuna şunları söyledi: “Bu operasyonların devamı gelir. Ergenekon'un tasfiyesi için gelmek zorundadır. Ancak birileri olayı örtmek için bundan sonraki operasyonun parlamentoya sıçrayacağı iddiası atıyor ortaya. Bu ne demektir biliyor musunuz? Parlamentoda Ergenekon karşıtı bir oluşum oluşturup, dava ve soruşturmayı kesin mesajıdır. Ayıp ve yazıktır. Operasyonlar daha 10 dalga bile görecektir, bundan emin olabilirsiniz. Zihni Çakır, “Bundan sonraki dalgada parlamentonun hedef olacağını söylemenin, dava ve soruşturmaya ivme kazandırmak değil, tepki bloğu oluşturmak gayretidir” dedi. Zihni Çakır, Ergenekon operasyonu kapsamındaki sonraki dalgalarda, STK'lara ve medya ayağına devam edileceğini, ayrıca bazı emekli emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının da operasyona dahil edileceğini sandığını söyledi. Çakır, “Bu arada Ergenekon'un uluslararası istihbarat birimleri ile olan ilişkisine yönelik bir operasyon dalgası da kaçınılmaz görünmektedir. Üniversitelerde akademik çevrelerde darbe planlamasında ve zemin hazırlanmasında rol almış isimlere de yönelinecektir” diye konuştu. Kenan Kıran-Vakit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-19-2009, 18:49 | #2 |
Operasyonun en önemli noktalarından biri de yargı ayağı olacaktır. O zaman da büyük curcuna olacak..
|
|
04-19-2009, 18:53 | #3 |
|
|
04-19-2009, 18:54 | #4 | |
Alıntı:
|
||
04-19-2009, 18:54 | #5 |
Doğan medya grupları kesinlikle listede..Özelikle bazı yazarları!? Sayın savcılar ya yeterli belgeleri tamamlayamadılar,ya da zamanlamayı bekliyorlar..!
|
|
04-19-2009, 18:55 | #6 |
Evet. Vakit'te okuyunca bunu şaşırdım bugün.
10 dalga daha olacak.. Ahtapotun 14 ayağı var diye biliyorum ben.. 12si kesildi 2 tane felan kalmıştır heralde derdim.. Onlar da en güçlü ayaklar olduğu için en büyük yankılarla en sağlam kesmeler olacaktır diye... Ama 10 dalga daha olacaksa şayet, BU ERGENEKON AHTAPOT'TAN DA ÖTE Bİ ŞEY denilir heralde... |
|
04-19-2009, 18:58 | #7 |
yeterli belgeler bence fazlasıyla vardır ama senindede dediğin gibi zamanlama yapıyorlar en uygun anı bekliyorlar
|
|
04-19-2009, 18:58 | #8 | |
Alıntı:
Bu 4 gazetenin yazarları şu an iyi panikte. Son operasyondan sonra halet-i ruhiyeleri de pek açığa vurulmuş vaziyette.. Görelim bakalım neler olacak daha.. |
||
04-19-2009, 19:01 | #9 | |
Alıntı:
Belgesel olarak tam oturunca her şey yerine operasyonlar başlıyor. Belgeelr vâr olup zamanlamayı bekliyor olsalardı Eminağaoğlu'un paçasını şu son operasyonun ardından aşağıya almazlardı. Bu biraz zamansız oldu. Ve bence zamanlama yapmadıklarının belgeleri tam oturtmaya çalıştıklarının göstergesi bu. |
||
04-19-2009, 19:01 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|