|
09-27-2007, 00:57 | #1 |
Ahmedinejat'tan, Papa'nın sorusu
İran lideri Ahmedinejat'a, Colombiya Üniversitesi rektöründen sonra bir de ABD'li gazeteciler köşeye sıkıştırdı. Her söz alan aynı soruyu sorunca Ahmedinejat Papa gibi oldu. Özgür TAŞTAN'ın izlenimleri İran lideri Ahmedinejat'ın basın toplantısını izliyorum. Benim dışımda tek bir Türk gazetecesi bile yok. Ayrıntıları birazdan paylaşacağım. Ama yazımın başlığının anlaşılması için öhce fıkrayı paylaşmak istiyorum. Papa resmi bir ziyaret için Amerikaya gider. Uçaktan inişte gazeteciler etrafını sarar. Gazetecilerden biri şu soruyu sorar. "Genelevi de ziyaret edecek misiniz?" Papa beklemediği soru karşısında şaşkın şekilde "New Yorkta genelev var mı" diye sorar. Ertesi gün gazetenin manşeti şöyle çıkar. "Papa uçaktan iner inmez New Yorkta genel ev var mı diye sordu" *** Ahmedinejat yabancı gazetecilerle düzenlediği basın toplantısına kalabalık bir heyetle katıldı. Konferansı Besmele ile açan Ahmedinejat'ın morali gayet iyi görünüyordu. İyi görünüyordu, çünkü göründüğü kadarı ile Amerikada yasayan Ahmednejad karşıtı İranlılar'ın, bu toplantıdan tam tamına 3 saat önce BM binasi yakınında yaptıkları gösteri onun moralini bozmaya yetmemişti. Yüzündeki izlenimim buydu. Besmeleyle konferansi acan Ahmedinejad sorulari tek tek almaya basladı. Beğenmediği soruyla karşılaştığında hiç oralı olmayıp "bir sonraki soru" deyip ve bazı basın mensuplarının bu olayı komik bulup, alkışlamasına yol açtı. Neler mi konuşuldu? Filistin, Irak, İran'in nükleer calismalari, derken konu dönüp dolaşıp yine Iran'daki eşcinsellere geldi. İranlı lider, bu soruyuda geçiştirmeye calıştı, daha sonra bir başkası daha sordu, bir diğeri derken her defasında Iran liderinin yüzünde sıkılma ile birlikte gülmemek için zor tuttuğu gözlemlendi. Bu yıl BM'de Iran'in sanıldığı kadar nükleer calışması pek ilgi görmedi. Tam ilgi görmedi dersem yalan olur ama burada Iran'in nükleer konusundan sonra, en çok hangi konulari ele alındı derseniz; bu derim. Öyleki bugünkü basın toplantısında sorulan soruların tamamının içinde bu konuya o kadar cok değinilmeye başlanmıştı ki, Iran lideri bu defasında dayanamadi ve gülümseyerek "Hep Iran'daki eşcinseller diyorsunuz. Bana su escinsellerin adresini verirseniz gidip gormek isterim. Böylece Iranda neler oluyormus sayenizde ogrenirim" diyerek espirili bir sekilde cevap verdi. Bunun üzerine salonda gülüşmeler oldu. Ahmedinejad'ın bu cevabindan sonra , bir daha hiçbir gazeteci bu konuyu acmadi. Yani şimdilik muhabirler bu konuyu kapattı gibi görünse de, aslında merak ettiğim, bu problemi (var veya yok) buralara kim tarafindan ve hangi sebeple taşıdığıdır. Çünkü bugünlerde New York'ta İiranla ilgili en çok bu konu konuşuluyor ve bu konu pek unutulacak gibi görünmüyor. Benim fikrim, sanki birileri Irana karşı farklı bir taktik uygulamaya çalışıyor. Acaba bu konu nereye kadar gider ve bu konunun varlığı ve yokluğu Iran'da nasıl bir değişikliğe yol açar bilmiyorum ama, eğer gerçekten böyle bir problem varsa bile, birileri bu konunun bu kadar dile getirilmesinin ardında başka birşey arıyor demektir. Sanıyorum dünya basınının hedefi, "İran liderini kendi vatandaşlarına zulüm yapan bir diktatör" gibi gösterme yolunda ilerletmek. Bunda başarılı olacak gibi. _____ bu adama hayranım ya...amerik'ya kafa tutabilen tek insan...fazla mı deli yoksa fazla mı akıllıacaba akıbeti nasıl olacak?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-27-2007, 01:04 | #2 |
+ALıntı
Sanıyorum dünya basınının hedefi, "İran liderini kendi vatandaşlarına zulüm yapan bir diktatör" gibi gösterme yolunda ilerletmek. Bunda başarılı olacak gibi. Başarılı oluyorlar bile > |
|
09-27-2007, 02:31 | #3 |
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu tarihinin en gergin konuşmasını yaptı. Başkan George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ve batılı liderlerin gözlerinin içine baka baka "Şeytana uymaktan vazgeçin" dedi. Nükleer deneyimi başka ülkelere vermeye hazır olduklarını ifade eden Ahmedinejad, ABD ve Avrupa halklarının da siyonist baskıdan kendileri saysinde kurtulacağını ima etti.
İşte Ahmedinejad'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından satır başları: - NÜKLEER SİLAHLARIN YAYILMASININ ÖNLENMESİ ANTLAŞMAS'NIN (NPT) BİR ÜYESİ OLARAK BÜTÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRDİK, NÜKLEER PROGRAMIMIZ BARIŞÇIL AMAÇLI VE BUGÜNE KADAR ULUSLARARASI KURALLARDAN SAPMADIK. - İRAN'IN GELİŞMESİNİ ENGELLEMEK İSTEYEN BAZI BÜYÜK GÜÇLER YILLARDIR BİZE BASKI YAPIYOR AMA TEHDİTLERİ ÖNEMSEMİYORUZ. NÜKLEER FAALİYETLERİMİZ ULUSLARARASI ATOM ENERJİSİ KURUMU (UAEK) DENETİMİ ALTINDA SÜRECEK. - EKONOMİK YAPTIRIMLAR VE ASKERİ SALDIRIYLA TEHDİT EDİLEN İRAN, ENDÜSTRİYEL DÜZEYDE NÜKLEER YAKIT ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİ ELDE ETTİ. - İRAN'IN NÜKLEER DOSYASI BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDEN TEKRAR UAEK'YE DÖNDÜ. BİZİM AÇIMIZDAN İRAN'IN NÜKLEER DOSYASI SİYASİ BİR MESELE OLARAK KAPANMIŞ, NORMAL BİR KONU HALİNE GELMİŞTİR. - NÜKLEER TECRÜBELERİMİZİ BİR EĞİTİM PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE DİĞER ÜLKELERE VERMEYE HAZIRIZ. - İRAN HALKINA KÖTÜ DAVRANAN BÜYÜK GÜÇLERE BAZI TAVSİYELERİM VAR. SİZ YILLARDIR İRAN HALKINA KÖTÜ DAVRANDINIZ AMA ARTIK TARİHTEN VE KENDİ YAPTIKLARINIZDAN İBRET ALIN. DİĞER ÜLKELERE DE İRAN'A DAVRANDIĞINIZ GİBİ DAVRANMAYIN. - DÜNYA MİLLETLERİ UYANMIŞTIR. DÜNYA HALKINI DÜZELTMEYE ÇALIŞMAK YERİNE KENDİNİZİ DÜZELTİN, KENDİ HALKINIZA HİZMET EDİN. DÜNYA MİLLETLERİNİN SİZE İHTİYACI YOK. ŞEYTANA UYMAKTAN VAZGEÇİN, ARTIK ALLAH'A TESLİM OLUN. - FİLİSTİN'DE ARTIK BÜTÜN ESİRLER KENDİ EVLERİNE DÖNECEK, İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLAR İŞGALCİLERDEN KURTARILACAK. - FİLİSTİN DE IRAK DA İŞGALDEN, ABD VE AVRUPA HALKI DA SİYONİST BASKIDAN KURTULACAK. İMPARATORLUKLARIN SONU GELDİ. - HZ. MEHDİ, (ŞİİLERİN 12. İMAMI) MESİH (HZ. İSA) İLE BİRLİKTE TEKRAR DÜNYAYA GELEREK, DÜNYAYI ADALETLE DOLDURACAK. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|