10-09-2012, 17:35 | #21 |
Kapatılsın.
|
|
10-09-2012, 22:13 | #22 |
Dershaneler kpatılsın diyen arkadaşlardan kaçınız üniversite mezunu?
Okuduğu üniversiteye acaba dershanesiz hzırlanmış olsaydı yerleşebilir miydi? Merak ediyorum Ayrıca Dershanecilerin Dershanelerin kapatılmasına SICAK BAKTIĞI gibi bir iddia da doğru değil. Gündemi pek takip edemiyoruz sanırım Özel Dershaneler Birliği başkanının açıklamasını ve büyük dershane gruplarının son açıklamalarını takip edin yeterli. Ben bu sistemin içindeyim Aaa kapatılsak iyi olur diyen bir tane dershaneci yok Özel okul ise zaten mevcut Özel okullar sinek avlarken kontenjanlarını dahi dolduramuyorken mevcut özel okullara öğrenci veremezken herkesi özel okul açmaya davet etmek avaneliktir. Dershaneler sanıldığı gibi zenginlerin değil ortadirek vatandaşım hizmetindedir. Yoksa zengin olan zaten özel koleje yıllık on - onbeş bin tl ile çocuğuna en üst düzeyde eğitim aldırıyor. İki Üçbin TL ile özel okular ayakta kalamaz,ancak dershaneler çarkını çevirebilir bu para ile. Kaldı ki sen işini iyi yaparsan insanlar çocuğunu dershaneye zaten göndermez Okullar açılalı neredeyse iki ay oldu seçmeli ders ve bir çok bıranş dersi hala BOŞ geçiyor.. Müdürler kafayı yiyecek vaziyette. Erdoğan dershaneleri hedef almaktan vazgeçmeli bence. Özel teşebbüse karşı böyle HEDEF alıcı yaklaşımlar doğru değil. İnsanlar ister KURS açar ister MÜZİK okulu İSTER BALE kursları.. SANANE? |
|
10-09-2012, 22:44 | #23 |
bence de kesinlikle kapatılmalı
çünkü parası olan var olmayan var. parası olan okuyacak ve parası olmayan okumayacakmı ? onun hakkı değilmi ? sadece sınavı kazandırmaya endeksli eğitim sistemi ile ülke ileriye gidemez. uzun vadede evlatlarımıza bilgi yatırımlarını sağlamalıyız. eğitim sistemini en üst seviyeye taşımanın ilk adımı olarak görüyorum dershanelerin kaldırılmasını destekliyorum ve hayata geçmesi için adeta sabırsızlanıyorum. |
|
10-10-2012, 23:18 | #24 |
Bence kapatılmamalı
|
|
10-14-2012, 11:15 | #25 |
evet arkadaşlar dershane hali muamma çünkü binlerce öğrenci üniverste hayaliyle dershaneye gidiyor.okuldaki eğitimler yetersiz.
|
|
10-15-2012, 15:36 | #26 |
Allah biliyor ya günlerdir kafamda iki konu dönüp duruyordu.
"Müslümanların bir tuzakla imtihanını" yazacaktım ki Başbakanındersanelerle ilgili çıkışı geldi. İyi ki de gelmiş çünkü şu malum film konusunu Yusuf Güleker Beyefendi öylesine güzel değerlendirmiş ki üzerine laf etmek laf-ı güzaf olur… Bütün samimiyetimle söylüyorum; vaktiniz dar ise bu yazının devamını okumayı bırakın ve o müthiş değerlendirmeyi okuyun… Gelelim Dershaneler meselesine; Peşinen söyleyeyim; bu eğitim sisteminde en az 10 yıllık gelecekte dershaneleri fiilen kapatmak mümkün değil. 4+4+4 sisteminde şu an ilk kademe dördüncü sınıfta okuyanlar üniversiteye girene kadar sınavsız üniversiteye girmek birkaç il dışında teknik olarak mümkün olmayacak. İddia ediyorum; en az 50 ilde liseleri kapatın, dershaneler açık kalsın, LYS başarısı değişmez! Ama, dershaneleri kapatırsanız o 50 ilde başarı yüzde 90 düşer… Bu nedenle sınavsız üniversiteye giriş mümkün olmadıkça fiilen dershaneleri kapatamazsınız… Peki, bunu hükümet bilmiyor mu? Elbette ki biliyor ama önünde kritik iki seçim var. Bu seçimler öncesi kendince pazarlık şartları oluşturuyor. Özellikle sivil anayasa sözü verip, yeni Anayasa'yı (fiilen) rafa kaldıran hükümetimiz yaman hırsız misali "Dershaneleri kapatırım ha!" diyerek kendisine destek vermeye mecbur bırakabileceğini düşünüyor. En kibar tanımıyla cibilliyetten yoksun bir politik hamle… Tahminim o ki; Başbakanın yüksek sesli pek çok çıkışında olduğu gibi bu çıkışı da uzunca bir süre havada kalacak. O nedenle işin teknik boyutunu kısa tutarak bir iki noktada uyarımızı yapalım. Her şeyden önce PKK ve uzantıları zaten on yıla yakın süredir Doğu ve Güneydoğu illerimizde dershaneleri kapatmaya, kapattırmaya çalışıyorlar. Çünkü dershaneler dağa çıkmanın karşısındaki tek alternatif umut. Bu minvalde her gün şehit haberleriyle yüreğimiz yanarken, terörü durdurma konusunda kimsenin bir umudu yokken, yıllardır umut veren, insan yetiştiren, üniversiteye gönderen, gençlerimizi terör ateşinden kurtaran dershaneleri kapatmak niyeti bile "kimse kusura bakmasın" terör hizmet etmek olacaktır. İkinci husus ise çocukları için tek gelecek umudu okutmak olan milyonlarca dar gelirli Anadolu insanınınelinden bu umudu almaya kimsenin gücü yetmez. Açacak olursak ülkenin eğitim kalitesi homojen olmadığı sürece (ki çözümü on yıllar alır) Anadolu insanı çocuğunu rekabet koşullarına ancak dershane ile hazırlayabiliyorken bu ihtiyacı yok sayamazsınız. Seçim pazarlığı uğruna yok saymaya kalkarsanız "kim gücenirse gücensin" çıkışının cevabını alır size hayır duaları eden halkı da, o dualarla yolunuzu açan Hakk'ı da gücendirirsiniz… Adem Meleke |
|
10-15-2012, 18:07 | #27 | |
Alıntı:
Bir kaç şey daha ekleyeyim Özellikle Erdoğan gariban edebiyatını çok yaptı Anadoluda dar gelirli vatandaş son parasını da dershanelere harcıyormuş Ve bu yüzden mağdurlarmış Peki gariban vatandaş senin aklına DERSHANELER söz konusu olunca mı aklına geldi? Diye sormazlar mı adama Sen o dar gelirli vatandaşa her ay 100 milyon elektirik faturası gönderirken bir bardak benzini 5 liraya satarken 700 milyon asgari ücret vererek garibanın üzerine çökerken bu gariban vatandaş anadolunun dar gelirli halkı aklına hiç gelmez mi ki dershaneler söz konusu olunca gözlerin atlıyor? Bu tarz ben yaparım olur dayatmaları ile bir netice alınamaz 10 yıldır yeni anayasa muhabbeti 10 yıldır asgari ücret muhabbeti Artık son bulmalı İnsanları mağdur ederek reform yapılmaz,tam tersine mağduriyetler giderilsin diye reform yapılır. Halk artık karizma değil hizmet bekliyor reform bekliyorken arabayı bir sağa bir sola kırmanın anlamı yok. |
||
10-16-2012, 18:54 | #28 |
para tuzağı başka bişey değil
|
|
10-16-2012, 18:59 | #29 |
Ayrıca Deshaneler kapatılacak diye Cemaatçiler neden bu kadar ağlaşıyorlar ki?
Bu heriflerin başka gelir kaynakları yok mu? Bunlar garip gurabayı hiç mi düşünmezler?! Bunların para kaynakları kesilmesin diye, dar gelirli insanların kaz gibi yolunmasına göz mü yumalım yani?! Konu Özgür Suriye tarafından (10-16-2012 Saat 19:03 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-16-2012, 20:37 | #30 | |
Alıntı:
ne demek gariban edebiyati cok yapti? R.T. Erdogan Cümhuriyet tarihinde gelip gecmis en büyük fakir fukara ve garib guraba babasi. Eger bunda süphe ediyorsaniz bu adami hic tanimamissiniz demektir. Su dershaneler mevzuu üzerinden abaliya vurmanin anlami yoktur. Evet...dershaneler meselesi tartismaya acik ve avantaji ve dezavantaji olan bir konudur. Lakin yapilan bunca hizmeti elimizin tersiyle iterek vefasizlik yapmak bizlere yakismaz. |
||
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|