10-19-2012, 01:44 | #41 |
Dersanelerin varlığı, sınav sistemindeki zorluğun gerektirdiği eğitimle, devlet okullarında verilen eğitim arasındaki uçurumdan doğmuş bir gerekliliktir...
Aynı zamanda öğrencilerin kendilerini koydukları hedeflerin zorluğu nisbetindede duyulan bir ihtiyaçtır... Anadolu liseleri şöyle dursun fen liselerine giden öğrenciler dahi dersane eğitimine hedeflerindeki zorluk nisbetinde belkide daha fazla ihtiyaç duyuyorlar... onun için meselenin kökenindeki hata sınav sistemidir... sonraki hata öğretmenlerin kalitesizliği... sonraki hata müfredatın tembelliği... vs vs böyle gider ... Lakin atlanılan bir mesele olduğunu düşünüyorum oda Türkiyenin genç nüfusu ve sınavsız geçiş söz konusu olduğunda talebi karşılayabilecek üniversite kapasitesi... Hükumet bu hamleyi, üniversite ve bölümleri çoğaltarak duyulan gereksinimi karşılıyacak bir kıvama getirdiğini düşünüyor ve buna güveniyor.. Onun için üniversite ve bölümler çoğaldığında sınavsız geçiş belkide mümkün olabilecek onların nazarında... Fakat dersane yapısı büsbütün kalkması mümkün değil, çünkü rekabetle birlikte ihtiyaç duyulan uzmanlık alanları artıcak ve üniversite için olmasada sınav sistemi bir şekilde hayatımızın bir karesine yine nüfuz edicek.. bunların dışında özel okul mantığını doğru bulmuyorum, işte şahsımın kapanmamalı demedeki sebepte budur. ne yani zengin kesimin çocukları özel okullarda daha iyi eğitim alıcak ve sınavsız geçiş sistemi söz konusu olduğunda onlar çok daha iyi bölümler ve meslekler edinirken, fakir aileler mevcuttaki devlet okulları ilemi yetinecek?? bunun toplumsal bir sınıf farkı doğuracağını düşünüyorum .... her ne kadar sınav sistemini yerin dibine soksakta biyerde sınavlar adalettir.... bütün bunların dışında... ey dersaneleri cemaatin menfaat otakları görenler... emin olun dersanelerin kapanmasında cemaatin bir zararı söz konusu bile olamaz çünkü türkiye genelinde kurulmuş bir dersane sistemi söz konusu ... ve bu köklü sistemi en iyi kuran cemaattir. ve cemaatin bu sistemde lüzumlu gördüğü kısmı özel okul vs yapması çok daha kolay... fakat cemaat bir tepki veriyorsa bu, kurumlarında eğitimin yanı sıra unutulan yada hiç kazanılmamış değerlerin hassasiyetlerin, hatırlatılması ve kazandırılması yönündede eğitim vermeyi ön plana aldığı içindir.... ve bu sebepte çok mühim bir sebeptir... çünkü biz ne kadar bu dava şuurunu kabullenmesekte bu meydanlar temiz zihniyetli bir geleceğe muhtaçtır... bu yönde gelecek nesillerin zihniyeti adına duyulan bu endişe, şahsen benim hüsnüzanlar beslediğim Ak parti içinde önemli bir sebep ve endişe olmalı ama yazikki aksi söz konusu... (Şahsi hayatım bu meseleye bir misaldir, bu noktalarda benim bilmediklerimi bildiren ve belkide uyanmama vesile olan ilk kurum, gittiğim dersanedir...) cemaatin bu tepkisine aklı selim, dinini diyanetini bilen insanların art niyetli algılamaları söz konusu bile olamaz... bu olsa olsa çetrefilli bir şeytani algı olabilir, bu ağa düşülmemesi naçizane tavsiyemdir... |
|
11-12-2012, 12:13 | #42 |
Bugün twitterda 19:00/20:30 arasında #dershanemolmasaydı ifadesini kullanıp, yorum yazacağım..
|
|
11-13-2012, 02:30 | #43 | |
Alıntı:
Doğru yada yanlış vatandaşın ne yazdığını kendimce özetlemek istiyorum. Vatandaş ne dedi? 1-Dershanede verilen eğitim lisede verilen eğitimden daha niteliklidir. 2-Eğitimde fırsat eşitliği dershaneler vasıtası ile sağlanmaktadır.(zengin koleje gitsede dershane açığı kapatabilir) 3-Bugün üniversite okuyorsak devletin lisesi değil gittiğimiz dershane sayesindedir. Konu Yıldırım tarafından (11-13-2012 Saat 02:34 ) değiştirilmiştir.. |
||
11-25-2012, 22:39 | #44 |
kapatılmalı
|
|
11-26-2012, 17:06 | #45 |
Gülen'den dershanelerin kapatılması ile ilgili açıklama
Bu hafta ki BAMTELİ sohbetinde üstü kapalı olarak bu meseleye değinmiş ve onu dinleyenlere yöntem önermiş. -Kim ne yaparsa yapsın bizim için ölçü bellidir: “Kötülükleri iyilikle sav; görgüsüzce muamelelere aldırış etme! Herkes, davranışlarıyla karakterini aksettirir. Sen müsamaha yolunu seç ve töre-bilmezlere karşı âlîcenap ol!..” (29:17)-Zulmedildiğiniz zaman bile zulmetmeye kalkarsanız, Allah onu size sorar. Bir çarkı, bir düzeni bozdukları zaman kalkar siz de başkalarının çarkını düzenini bozarsanız, Allah onu size sorar: “Niye bunu yaptınız? Niye insanca davranmadınız? Niye Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi davranmadınız?” Bu açıdan, kıskanca karşı kıskançlık duygusuna girmemek; belki hazımsızlıklar karşısında hazım sistemini bir kat daha artırmaya çalışmak lazım. (30:33)- Hareketi, hamleyi, gayreti durdurmadan, Allah’ın izni ve inâyetiyle alternatif yollar, yöntemler oluşturarak yola devam etmeli.. Onlarla uğraşmaya kalkarsanız, bir yerde takılır kalırsınız.. zamanı israf etmiş olursunuz. Hiç uğraşmadan, alternatif yollar ve yöntemler oluşturarak yolunuza devam edeceksiniz. Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız. Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız. Üniversitenizi kapattıkları zaman on tane okul açacaksınız. Hiç durmadan yürüyeceksiniz. Hafizanallah, durup başkalarıyla meşgul olmaya kalktığınız zaman, zamanı beyhude kullanmış, israf etmiş olursunuz. Zamanı israf etmenin hesabını da Allah sorar. (31:44) -Allah onlara da soracak; beni alâkadâr etmez o. Elimden gelirse, onların da zamanı israf etmemeleri istikâmetinde, kavl-i leyyin ile ifade ederim. Fakat yine de sözüm, düşüncem, tavrım tepkiye sebebiyet veriyorsa, yutkunur dururum. (32:44)-Kötülüğe karşı asla kötülükle mukabele etmemelisiniz. Fakat mesela, Persler, Hazreti Ebu Bekir’e, Hazreti Ömer’e, Hazreti Âişe validemize ve daha pek çok ashab-ı kirama sebb ediyorlar (küfrediyor, sövüp sayıyorlar.) Siz onların sebbe müstahak olmadıklarını anlatmak suretiyle onları müdafaa edebilirsiniz. Perslerin büyüklerinden bir tanesi Mısırlı âlim Muhammed Imârâ’ya gitmiş, “Niye bize saldırıyorsunuz?” demiş. Hazret ona, “Yok biz saldırmıyoruz; siz Hazreti Ebu Bekir’e ta’nda bulunuyorsunuz, Hazreti Ömer’e olmayacak şeyler söylüyor sövüyorsunuz, Âişe validemize küfrediyorsunuz; biz sadece müdafaa ediyor ve “Bunlara sövülmez!” diyoruz.” demiş. Ben de diyorum: Onlara sövenin dilleri kurusun!.. (34:36) -Rızâ, insanı, Rabbiyle iç cedelleşmekten kurtarır. Cenab-ı Hakk’ın takdiri, demek bir günahımız vardı ki, Allah camiaya bazı güveleri musallat etti; bir kısım haset ve kıskançlık duyguları depreşti. Bu bizim kabahatimizden; demek ki bir hatamız, günahımız vardı. Onlar asıl günahımızı bilemediklerinden dolayı bizim sevabımıza iliştiler. Bize “Siz bu işin ehli değilsiniz; bırakın da onu liyakatli insanlar götürsün!” deselerdi, hakları vardı. Fakat, hizmetin ruhuna dokunmaları.. bir yönüyle bilemeyerek onu yaptılar. Hazreti Pir’in dediği gibi, bizim hiç yapmadığımız yapamayacağımız, düşünmediğimiz düşünemeyeceğimiz şeylerden dolayı bize hücum ediyorlar. Demek ki bizim hatalarımız yüzünden böyle yapıyorlar. İşte böyle düşünüp Cenâb-ı Hakk’ın takdirine razı olmak ve o problemi içte çözmek lazım. Rıza iksirini içteki o alıp vermelerin, o hafakanların üzerine dökmek suretiyle onları eritebilirsiniz. (36:12) http://www.herkul.org/index.php/bamteli/bamteli |
|
11-26-2012, 17:26 | #46 |
Bugün bizim işyerine gelen bir Ak Parti milletvekiline, dershanelerin kapatılması konusunda Fethullah Gülen'in tarafını tutan (oylamada ret oyu verecek) kaç tane Ak Parti milletvekili çıkar diye sordum. Çıkarsa 1 veya 2 kişi çıkar dedi . Dershanelerin kapatılmasının Gülen Cemaati'nin çıkarlarına aykırı olduğunu ama Türkiye'nin ise menfaatine olduğunu belirtti ve bu yüzden de dershanelerin kapatılmasını desteklediğini söyledi. Not: Bu milletvetvekilinin oğlu da Fethullah'ın okullarında okudu. |
|
11-26-2012, 17:28 | #47 |
Bugün bizim işyerine gelen bir Ak Parti milletvekiline, dershanelerin kapatılması konusunda Fethullah Gülen'in tarafını tutan (oylamada ret oyu verecek) kaç tane Ak Parti milletvekili çıkar diye sordum. Çıkarsa 1 veya 2 kişi çıkar dedi . Dershanelerin kapatılmasının Gülen Cemaati'nin çıkarlarına aykırı olduğunu ama Türkiye'nin ise menfaatine olduğunu belirtti ve bu yüzden de dershanelerin kapatılmasını desteklediğini söyledi. Not: Bu milletvetvekilinin oğlu da Fethullah'ın okullarında okudu. |
|
11-26-2012, 18:56 | #48 |
Şahsım adına dersanelerin kapatılmasından yanayım...
Ama hocaefendinin bu istikrarlı ve çözümzüzlükleri aydınlatan bakış açısına, yılmadan bıkmadan en mütevazı şekliyle davasına sahip çıkmasına hayranım... |
|
11-26-2012, 21:46 | #49 |
Hocaefendi biraz fazlami abartmis gibi geldi bana, desem acaba haddimi asmis olurmuyum...bilemiyorum.
Neticede haset ve kiskanclik duygulariyla degil memlekete hizmet olsun diye dershaneler kapatilmak isteniyor...dogru veya yanlis. Ayrica dershanelerin kapatilmasi hizmetin sonu degildir. Sadece dershanelere bagli bir hizmet olamaz... o hizmet anlayisini bir gözden gecirip yeniden muhasebe etmek daha faydali olur. Konu BeldeiTAYYIBe tarafından (11-26-2012 Saat 21:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
11-26-2012, 23:08 | #50 | |
Alıntı:
Bende bu partinin içindeyim ve sayın milletvekilimiz gibi düşünenler ne yazık ki böylesine önemli bir konuyu iki kelimeyle geçiştiriyorlar ama şunu da iyi biliyorum ki Fethullah Gülen'in parti içinde ki etkisi hiçte küçümsenecek kadar değil.Bugün sayın vekilin dediği gibi Fethullah Gülen gibi düşünen milletvekili sayısı 2 yi geçmiyorsa Ak Parti'nin toplumun aynası olma özelliğine büyük bir gölge düşür. Ya sayın vekil sizin sorunuzu sallamak için söylemiş yada yada yada..artık her neyse... Merak ettim hangi milletvekili bu? |
||
Konuyu Toplam 12 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 12 Misafir) | |
|
|