AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: Sizce Dershaneler kapatılmalı mı?
Evet 79 59.85%
Hayır 39 29.55%
Kararsızım 14 10.61%
Katılımcı sayısı: 132. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 11-27-2012, 01:18   #61
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel izah etmişsiniz, lakin yanlış düşündüğünüz birşey var,
Bir hocamız derki, her bir cemaat aynı fıskiye gibidir,
kaynağı aynıdır, vardığı yer yine aynıdır... fakat yolu farklıdır...
Eğer bu cemaatin aracı broşür basıp dağıtmak kadar basit olsaydı
şimdi ülkenin önemli kademelerinde bu cemaati temsil eden insanlar olmazdı...
Dersanelerden her yıl geleceğin nice doktorları mühendisleri hakimleri avukatları öğretmenleri çıkıyor...
Mebde kirlenen zihniyet dersanelerde temizlenmeye çalışıyor...
niye bu kısmını göremiyoruz, cumhurbaşkanıının ifadesiyle neden 'büyük resmi' göremiyoruz....

her neyse sadece vurgulama gereği duydum, Hocamızında dediği gibi bunlar aslında zamanı israftan ibaret....
Broşür dağıtmayı misal olarak gösterdim ki herhangi başka misaller de verilebilir. Kitap yazmak, konferans vermek gibi... Dikkat çekmek istediğim nokta, amacın İslam'ı insanlara layıkıyla anlatıp tebliğ vazifesini yerine getirmek olduğudur; dershaneciliğin amaç olmadığıdır. O söylediklerimden, dershaneciliği kötülediğim, değersiz bulduğum ya da dershanelerin kapatılmasını savunduğum anlamı çıkarılamaz.

Müslümanlar, dershaneler
kurulmadan önce yüzlerce yıl boyunca ilâyı kelimetullah yolunda mücadele verdiler. Dershaneler kapatılsın ya da kapatılmasın temelde bir şey değişmeyecek ve Müslümanların İslam'ı yaşamaları ve gayrimüslimlere tebliğ etmeleri kıyamete kadar sürecektir inşaallah. Büyük resme baktığımız zaman Sonsuzluk Kervanı'nın, yoluna durmaksızın devam ettiğini görüyoruz.

Konu Cihannur tarafından (11-29-2012 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 02:10   #62
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Össyi kaldır iki sınav getir. orta öğretimde seneden seneye değişiklik yap 3 sınav 1 sınav olmadı 4+4+4ü getir.
Eh dershaneler kalmıştı el atmadık. O da oldu.

Fethullah hoca çıkıpta siyaset yapmaz. Klasmanlar farklı
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 02:56   #63
Kullanıcı Adı
rizzelli
Su akar yolunu bulur
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 09:37   #64
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Partinin içindeki lavuklar başbakanı yalnış yönlendiriyor bazı fitnecilere gün doğuyor . Kapansın , kapanmasın bu hareket ilelebet devam edecek nesle hizmet edecektir.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 14:48   #65
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Broşür dağıtmayı misal olarak gösterdim ki herhangi başka misaller de verilebilir. Kitap yazmak, konferans vermek gibi... Dikkat çekmek istediğim nokta, amacın İslam'ı insanlara layıkıyla anlatıp tebliğ vazifesini yerine getirmek olduğudur; dershaneciliğin amaç olmadığıdır. O söylediklerimden, dershaneciliği kötülediğim, değersiz bulduğum ya da dershanelerin kapatılmasını savunduğum anlamı çıkarılamaz.

Müslümanlar, dershaneler kurulmadan önce yüzlerce yıl boyunca ilây-ı kelimetullah yolunda mücadele verdiler. Dershaneler kapatılsın ya da kapatılmasın temelde bir şey değişmeyecek ve Müslümanların İslam'ı yaşamaları ve gayrimüslimlere tebliğ etmeleri kıyamete kadar sürecektir inşaallah. Büyük resme baktığımız zaman Sonsuzluk Kervanı'nın, yoluna durmaksızın devam ettiğini görüyoruz.
Bende misal olarak düşünüp misal olarak verdim hocam,
dersanecilik elbette bir amaç değil, fakat kabul etmek gerekirki, amaç perspektifinde, çağımıza zamanımıza en iyi hitap edebilen araçtır.
dersanecilik, misyonerlik masonluk faaliyetlerine karşı ciddi bir mücadeliydi...
Büyük düşünenlere karşı büyük oynamak icap eder,
ve bu ülke bir zamanlar büyük düşünenlerin, deformemi denir ona reformmu denir bilemem ama büyük hamleleriyle bataklığa gömüldü...

Elbette meseleyi darlaştırmamak gerekir, Hocaefendide ufkumuzu genişleten bu sohbetinde ziyadesiyle başka yol ve yöntemler aramamız gerektiğini vurguluyor, illa dersane demiyor...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 15:44   #66
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye
@Yıldırım

Öncelikle yazdığımı düzgünce anla sonra cevap yaz.

O bir veya iki vekil sırf fethullah gülen ve cemaati için partisinin grup kararının tersi yönünde oy kullanabilecek vekil sayısı. Bu sayı sıfır da olabilir. Dün o soruyu sorduğum milletvekili de İzmir den seçilen Ali Aşlık'tı. Ali Aşlık dershanelerin kapatılmasının cemaatin menfaatlerine ters olmasına rağmen ülke menfaatine olduğu için desteklediğini belirtmekle beraber ak parti nin direkt olarak cemaati hedef alması gibi bir durum olursa böyle bir şeye karşı çıkacağını da söyledi.

Ayrıca gülen cemaati sizin abarttığınız kadar büyük ve halkta tabanı olan bir hareket de değildir. Bugün Fethullah gülen bir parti kurup önümüzdeki seçimlere katılsa yüzde 5 oy bile alamaz! Zaten gülen de bunu bildiği için parti kurmaya cesaret edemez. Bugün ''Cemaatçi'' geçinen birçok insan ileride ''Cemaat'' ten menfaatleri kesildikten sonra ''cemaatçi'' olarak anılmak bile istemeyeceklerdir.

Konu Özgür Suriye tarafından (11-27-2012 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir..
Özgür Suriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 16:40   #67
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yıllardır cemaat - ak parti kavgası bekleyen ve bunu arzulayan çakal sürüsü için bulunmaz bir fırsat gibi her yerde Erdoğan'ın cemaati bitirmek için attığı adım gibi pazarlanıyor.
Süreci bu şekilde kontrolden kaybetme fitneciler için ele geçmez bir fırsat.
Boşuna kıvranmayın.

Bugün Ak Parti ile Gülen Cemaati'nin arası bozulduysa, bu durumun 1. dereceden sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun bazı yandaşlarıdır.

Bence; Ak Parti-Gülen Cemaati ilişkisinini dönüm-kırılma noktası, Başbakan'ın sır küpüm dediği ve kendisine çok güvendiği Hakan Fidan'ın Cemaat'e yakınlığıyla bilinen bir savcı tarafından saçma bir gerekçeyle ifade vermek için savcılığa çağrılması ve Güeln medyasının da bu çekişme de Tayyip Erdoğan-Hakan Fidan cephesine karşı bu soruşturmayı yönlendiren polislerin ve savcının safında yer alması olmuştur.

Birileri o polislerin ve savcının Gülen Cemaati'yle alakaları olmadıklarını savunabilir , bunu böyle kabul etsek bile o zaman Gülen medyasının (Zaman Gazetesinin-STV'nin) Başbakan'a karşı bu polislerin ve savcının tarafında yer almasını nasıl açıklayacaklar acaba?

Ayrıca cemaate yakınlığıyla bilinen birçok savcı ve polisin önünü de Ak Parti açmıştı. Yani bu durumda bir nevi emanete hıyanet durumu söz konusuydu.

Dikkat ederseniz Başbakan da dershanelerin kapatılacağını bu ihanetten sonra açıkladı.

Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Partinin içindeki lavuklar başbakanı yalnış yönlendiriyor bazı fitnecilere gün doğuyor . Kapansın , kapanmasın bu hareket ilelebet devam edecek nesle hizmet edecektir.
Üste de yazdığım gibi, Ak Parti ie Gülen Cemaati'nin arası açıldıysa bu durumun sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun fitneci-lavuk yandaşlarıdır!... (Gülen Cemaati'ne gönül verip çakallık peşinde koşmayan , iyi niyetli insanları bu sözlerimin dışında tutarım.)

Konu Özgür Suriye tarafından (11-27-2012 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-27-2012, 16:41   #68
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@Yıldırım

Öncelikle yazdığımı düzgünce anla sonra cevap yaz.

O bir veya iki vekil sırf fethullah gülen ve cemaati için partisinin grup kararının tersi yönünde oy kullanabilecek vekil sayısı. Bu sayı sıfır da olabilir. Dün o soruyu sorduğum milletvekili de İzmir den seçilen Ali Aşlık'tı. Ali Aşlık dershanelerin kapatılmasının cemaatin menfaatlerine ters olmasına rağmen ülke menfaatine olduğu için desteklediğini belirtmekle beraber ak parti nin direkt olarak cemaati hedef alması gibi bir durum olursa böyle bir şeye karşı çıkacağını da söyledi.

Ayrıca gülen cemaati sizin abarttığınız kadar büyük ve halkta tabanı olan bir hareket de değildir. Bugün Fethullah gülen bir parti kurup önümüzdeki seçimlere katılsa yüzde 5 oy bile alamaz! Zaten gülen de bunu bildiği için parti kurmaya cesaret edemez. Bugün ''Cemaatçi'' geçinen birçok insan ileride ''Cemaat'' ten menfaatleri kesildikten sonra ''cemaatçi'' olarak anılmak bile istemeyeceklerdir.
Siz benim yazdıklarımı anlayamamış olabilirsiniz bu yüzden beni, sizi anlamamakla suçlamanız çok normal.Gruptan kararda çıksa, başbakan talimatta verse sayın vekilin bahsettiği 1 ve 2 rakamları hafif kalır.Ben söyledikleri açayım çünkü siz anlamamışsınız.Grup kararı da olsa cemaat mecliste tavır koymak isterse bunu çok rahat yapar... ama yapar mı orası bilinmez?Ben cemaatin gücüne dikkat çekmeye çalıştım.Kaldı ki cemaatin siyasi parti kurmasını vs. dillendirmek fitneden başka bir şey değildir.
Bir cemaatin gücü parti kurarsa % kaç oy alır sorusuyla cevaplanamaz.Bu sadece Gülen cemaati değil diğer cemaatler içinde geçerlidir.Bilmiyorum dışarıdan nasıl gözüküyor ama içeriden bakınca ben bunları görüyorum.

Konu Yıldırım tarafından (11-27-2012 Saat 16:44 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-27-2012, 16:53   #69
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye

Fethullah Gülen'in parti kurma ihtimalini , daha doğrusu parti kursa bile fazla oy alamayacağını yazmak ''fitneyse'', Ak Parti'nin grup kararına karşı Cemaat'in tavır koyabileceğini söylemek ve çok sayıda milletvekilinin de bu durumda Cemaat'e destek vereceğini iddia etmek daha da büyük bir ''fitne'' olsa gerek!

Konu Özgür Suriye tarafından (11-27-2012 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-27-2012, 17:01   #70
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Fethullah Gülen'in parti kurma ihtimalini , daha doğrusu parti kursa bile fazla oy alamayacağını yazmak ''fitneyse'', Ak Parti'nin grup kararına karşı Cemaat'in tavır koyabileceğini söylemek ve çok sayıda milletvekilinin de bu durumda Cemaat'e destek vereceğini iddia etmek daha da büyük bir ''fitne'' olsa gerek!

Dikkatli okumuyorsunuz!
Kesinlikle tavır koyar diye bir ifadem söz konusu değil.Orası bilinmez diyorum.Ne Ak Parti cemaate zarar vermek ister nede Cemaat Ak Parti'ye bunun dışında söylenen her söz benim nazarımda fitneden başka bir şey değildir.Benimki var olanı yorumlamak. Sizinki olmayacak ihtimaller üzerine konuşmaktır.

Alıntı:
Yıldırım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
........Grup kararı da olsa cemaat mecliste tavır koymak isterse bunu çok rahat yapar... ama yapar mı orası bilinmez?Ben cemaatin gücüne dikkat çekmeye çalıştım.Kaldı ki cemaatin siyasi parti kurmasını vs. dillendirmek fitneden başka bir şey değildir.
Bir cemaatin gücü parti kurarsa % kaç oy alır sorusuyla cevaplanamaz.Bu sadece Gülen cemaati değil diğer cemaatler içinde geçerlidir..........
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 8 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 8 Misafir)